Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Ο Απαράδεκτος κ. Πανούτσος

Σερφάροντας στο διαδiκτυο, επισκευτήκαμε και την ιστοσελίδα του sportfm (www.sportfm.gr). Εκεί, στο section "Αρθρογραφίες" βρήκαμε ένα αρθρακι του <<έγκριτου>> δημοσιογράφου κ. Πανούτσου. Το άρθρο αναφέρεται σε διάφορα θέματα, αλλά μεταξύ αυτων και στην Δημοτική Αστυνομία Αθήνας την οποία για ασήμαντο λόγο κατακεραυνώνει ! Μας έκανε εντύπωση το πόσο εύκολα μπορεί ένας δημοσιογράφος, για να γίνει αρεστός στους αναγνώστες του, να συκοφαντεί μια ολόκληρη υπηρεσία χωρίς ιδιαίτερο λόγο (Βέβαια, για...δημοσιογράφους. μιλάμε, οπότε κανονικά δε θα 'πρεπε να προκαλει εντυπωση!). Το άρθρο του κ. Πανούτσου έχει ως εξής (το παραθέτουμε ολόκληρο) :

«Στο κεφάλι τού τη στέλνεις; Μέσα. Στο αριστερό τού τη στέλνεις; Μέσα. Στο δεξί τού τη στέλνεις; Μέσα». Στο δεξί σταμάτησε η «τυπάρα» την απαρίθμηση των σημείων που μπορείς να σημαδεύεις με την μπάλα τον Χούλιο Κρουζ και αυτός να τη βάζει γκολ. Εχει τέτοια πρεμούρα ο Καραγκούνης να δει τον Κρουζ στον Παναθηναϊκό, που όχι τηλέφωνα μπορεί να τον παίρνει για να τον ψήσει, αλλά μέχρι και που, αν χρειαζόταν, θα τσόνταρε για τη μεταγραφή.

Εκεί που δεν βρίσκεται άνθρωπος να τσοντάρει δίφραγκο είναι η Γ' Εθνική. Εγινε η συγκέντρωση των ομάδων της τρίτης κατηγορίας και αντικείμενο ήταν το προβλεπόμενο. Φράγκα. Στόχος του αντικειμένου, ο προβλεπόμενος. Ο ΟΠΑΠ και το κράτος. Με τον ΟΠΑΠ να δίνει ήδη 130 χιλιάρικα σε κάθε ομάδα και από το κράτος να ζητάνε βοήθεια στα έξοδα της μετακίνησης, του αντιντόπινγκ κοντρόλ και στο γενικό «βοηθήστε τους χριστιανούς». Επίσης, υπάρχει μια πρόταση ο ΟΠΑΠ να αγοράζει εισιτήρια των αγώνων της Γ' Εθνικής και να τα διαθέτει από τα πρακτορεία. Τώρα γιατί ο ΟΠΑΠ να πρέπει να δίνει λεφτά σ' ένα πρωτάθλημα που δεν βάζει ματς του στο κουπόνι επειδή δεν το εμπιστεύεται, σταματάει το μυαλό του ανθρώπου.

Οπως σταματάει και στην άρνηση των περισσότερων προέδρων να μετατρέψουν το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής σε ερασιτεχνικό ή σε «αμειβόμενων ποδοσφαιριστών», που σημαίνει παίκτες που παίρνουν κάποια αμοιβή, χωρίς όμως το ποδόσφαιρο να είναι η κύρια απασχόλησή τους. Τη μετατροπή του πρωταθλήματος σε ερασιτεχνικό ζήτησαν οι εκπρόσωποι του Παναργειακού και του Ατσαλένιου. Οι υπόλοιποι, όμως, πρόεδροι τους αποπήραν με το επιχείρημα ότι θα απαξιωθούν οι μετοχές τους και οι επενδύσεις που έκαναν. Τι αξία τώρα μπορεί να έχει μια ομάδα που μπορεί να ζήσει μόνο με τη βοήθεια του κράτους, το καταλαβαίνουν μόνο οι ιδιοκτήτες των ομάδων της κατηγορίας, που αν οι δήμοι και το κράτος σταματήσουν να βάζουν λεφτά, έκλεισαν αύριο.

Το τι χάλι επικρατεί στις κατηγορίες κάτω της Σούπερ Λίγκας φαίνεται και από την κατάσταση του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος λόγω 65 χιλιάρικων που πρέπει να καταβάλει άμεσα και άλλων 250 χιλιάρικων που θα πρέπει να βάλει στο μέλλον είναι έτοιμος να πέσει στη Γ' Εθνική. Ο Απόλλων, που τον προηγούμενο χρόνο έπαιζε στη Σούπερ Λίγκα και πίεζε το κράτος να βοηθήσει για να κατασκευαστεί νέο γήπεδο. Βέβαια, το «νέο γήπεδο» ήταν πολύ mall με λίγο γήπεδο, οπότε το mall θα είχε περισσέψει στους πονηρούς. Το συμπέρασμα, πάντως, είναι ότι όσο μακριά μένει το κράτος από τα οικονομικά των ομάδων τόσο καλύτερα για όλους.

Το ίδιο συμβαίνει και με το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Κάνανε την προσφυγή οι κορμοράνοι, μετά είδανε ότι δεν τους παίρνει να σταματήσουνε το γήπεδο και στραφήκανε αποκλειστικά εναντίον της κατασκευής του γηπέδου του Βωβού. Μόνο που ο Βωβός είχε τσοντάρει το ένα κομμάτι του οικοπέδου. Τώρα το γήπεδο έχει κολλήσει γιατί ο Παναθηναϊκός ζητεί από τον Κακλαμάνη να καλύψει κάθε αποζημίωση που πιθανόν να επιδικάσουν τα δικαστήρια στον Βωβό.

Το οποίο σημαίνει από 250 εκατομμύρια, στην απίθανη περίπτωση που τα δικαστήρια επιδικάσουν ολόκληρο το ποσό, μέχρι 80 εκατομμύρια, που προβλέπεται να είναι το ποσό της αποζημίωσης. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Κακλαμάνης δεν έχει καμία διάθεση να χρεοκοπήσει ο Δήμος Αθηναίων, δεν υπογράφει, από τον Παναθηναϊκό πιέζουν ώστε να προχωρήσουν τα έργα και σε γενικές γραμμές έχουμε ακόμα μία υπέρλαμπρη πολιτικοοικολογική επιτυχία.

Βέβαια, ο δήμος θα μπορούσε να κάνει και κάποιες οικονομίες. Για παράδειγμα, στη Δημοτική Αστυνομία. Τις προάλλες βρέθηκα βράδυ στην οδό Αθηνάς, όπου τα στενά που οδηγούν στου Ψυρρή κλείνουν επειδή οι δρόμοι είναι μικροί και η κίνηση αδύνατη. Σε κάθε στενό ήταν ένας δημοτικός αστυφύλακας (ό,τι να 'ναι) , σε πολλά δύο και σε ορισμένα μέχρι και τρεις. Βαθείς γνώστες της Αθήνας και των περιοχών της. Τέσσερις δημοτικούς αστυφύλακες (άντε και χωροφύλακες) ρώτησα πού βρίσκεται η οδός Αγίας Ειρήνης, που είναι κοντά στην ομώνυμη εκκλησία, και τέσσερις δημοτικοί αστυφύλακες (φτάνει το εμπεδώσαμε) μου έδωσαν τέσσερις διαφορετικές και εντελώς κοκοψόψαρες διευθύνσεις.

Ξέρετε, από αυτές τις οδηγίες που πάνε όπως στη διαφήμιση με τα κοκοψόψαρα και τα ψιψιψίνια. Που επειδή δεν έχεις ιδέα τα λες μασητά για να μη σε καταλαβαίνει καλά ο άλλος. Αντίθετα, αν σε όλους ρώταγες δρόμο στο Καρπενήσι, έμοιαζαν να ξέρουν και ποιος μένει και πού μένει. Ολοι της Ντόρας και από το Καρπενήσι ήτανε. Βεβαίως, άντε να ξέρεις πού πέφτει η Αγία Ειρήνη. Πρέπει να είναι μέχρι και 50 μέτρα από το κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας.

Με τους μόνους γίγαντες που μπορούν να συγκριθούν οι δημοτικοί αστυνόμοι είναι της κρατικής τηλεόρασης. Μου ήρθε στο mail η εικόνα που δημοσιεύω δίπλα (σ.σ. Το άρθρο προορίζεται για την εφημερίδα "SportDay".Στο site δεν ανεβάζουν αυτές τις φωτογραφίες). Δεν ξέρω αν είναι πραγματική ή photoσοπιά, αλλά με το χέρι στην καρδιά, υπάρχει ένας από εσάς που πιστεύει ότι μπορεί και να μην έγινε; Εγινε, δεν έγινε, πάντως, αυτές είναι οι φωτογραφίες, που όπως μου γράφει και ο VD που μου τις έστειλε, όταν τις βλέπει ο Σάββας φωνάζει «Ολγα, τις βενζοδιαδεπίνες μου».

Η είδηση που με συγκλόνισε ήταν η δήλωση του Θανάση Γιαννακόπουλου ότι δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Το συγκλονιστικό ήταν ότι ως κύριος λόγος προβλήθηκε το «στερούμαι χρόνο από την οικογένειά μου». Αν δεν παίξεις με τα παιδιά σου όσο είσαι νέος, τι νόημα έχει να κάνεις οικογένεια;

Εδώ είναι το επίμαχο άρθρο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι κάθεστε και ασχολείστε... είναι ένας ακόμη από εκείνους τους αξιολύπητους δημοσιογραφίσκους που ανάλογα την κομματική τους προέλευση καθορίζεται και το περιεχόμενο των άρθρων τους. Γι' αυτόν λοιπόν είμαστε τα παιδιά της Ντόρας, για άλλον είμαστε τα παιδιά του Σκανδαλίδη, για πολλούς τα παιδιά του Αβραμόπουλου. Δεν έχει καμία σημασία για εμάς. Ας προβληματιστούν οι αναγνώστες του. Και αν κάποτε ψάξουν το δρόμο για το Καρπενήσι, ας ρωτήσουν κάποιον δημοτικό αστυφύλακα (sic). Τώρα όποιος πραγματικά θέλει να μάθει "ποιοι" είμαστε, δεν θα το αναζητήσει σε έναν αθλητικογράφο, που τους προσφέρει έτοιμη τη "γνώση". Και πληρώνεται κιόλας γι' αυτό!

Δημ. Ψ. είπε...

Δεν ασχολούμαστε συνάδελφε, απλά δε μας αρέσει να τα περνάμε στο "ντουκου"...Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτά τα φαινόμενα δε θα σταματήσουν ποτέ, αντίθετα θα αυξάνονται διαρκώς.Δε μπορόυμε να "καθόμαστε" όμως αμέτοχοι και να τα προσπερνάμε κουνόντας απλώς το κεφάλι.Εμείς, Θα τα καταγγέλουμε και ας είναι, επί της ουσίας, ανώφελο.