Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ BLOGοδιάλογος...

------Παρακολουθήστε διάλογο μέσω γνωστων blogs της Θεσσαλονίκης.Η..έκπληξη είναι το ποίος συμμετέχει! Η ιστορια ξεκίνησε ως εξής :
Ο Δήμαρχος θεσσαλονίκης κ.Παπαγεωργόπουλος κάνει την παρακάτω δήλωση, η οποία αναρτήθηκε στο γνωστο Θεσσαλονικιώτικο blog "taxalia.blogspot.com" με
αφορμή κάποια δημοσιεύματα (στις 10/06/09) του τοπικού τύπου της πόλης εδω.


«Για πολλοστή φορά αναγράφονται στον Τύπο απόψεις και θέσεις μειωτικές για την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Θα πρέπει επιτέλους οι πάντες να αντιληφθούν ότι δεν μπορούμε να λέμε και να γράφουμε ότι η Θεσσαλονίκη συμπεριφέρεται ως «επαρχιακή πολίχνη» όταν συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη του Πολιτισμού με εκατοντάδες...
υψηλοτάτου επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις τον χρόνο και ένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου γνωστό σε όλο τον κόσμο, είναι πόλη των Πανεπιστημίων και της Νεολαίας, είναι η πόλη που επελέγη για να φιλοξενήσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της χώρας μας, είναι πόλη των Συνεδρίων με 267 συνέδρια το 2008, πόλη που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 100 μεγαλύτερων Συνεδριουπόλεων του κόσμου, είναι η πόλη που φιλοξενεί τον Εθνικό μας Εκθεσιακό Φορέα, είναι η πρωτεύουσα του Απόδημου Ελληνισμού, είναι η Προεδρεύουσα Πόλη στο Δίκτυο των μεγάλων Βαλκανικών Πόλεων, είναι η πόλη που επελέγη για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, είναι η πόλη που επελέγη για να προωθήσει την Καινοτομία στη χώρα μας και τόσα άλλα!...

Και βέβαια είναι πόλη με τεράστια γεωστρατηγική σημασία, κομβικό διαμετακομιστικό Κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, πόλη των Μνημείων και των Μουσείων, πόλη με το ωραιότερο παραλιακό μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή, μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή μεγαλούπολη που πρωτοστατεί στην καθιέρωση της Μητροπολιτικής Διοίκησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Παρ’ όλ’ αυτά ορισμένοι συνεχίζουν να μειώνουν την Θεσσαλονίκη των 17 Δήμων και 17 Δημάρχων, διότι νομίζουν ότι έτσι χτυπούν αποκλειστικά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης που δήθεν έχει «προσωπικές φιλοδοξίες».

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει αποδείξει ότι το μόνο που έχει από τα νεανικά του χρόνια μέχρι και σήμερα, είναι μια απέραντη διάθεση προσφοράς και τίποτε άλλο.


Εν πάση περιπτώσει όποιος θέλει να τον χτυπήσει, ας τον χτυπήσει ευθέως και όχι να μειώνει τη Θεσσαλονίκη για να χτυπήσει με τον τρόπο αυτόν τον Δήμαρχο…».


-----Ακολουθεί απάντηση απο τον blogger "Kομματόσκυλο" στο blog του, αλλά και στο taxalia η οποία έλεγε τα εξής:

<<Διαβάζοντας τις προάλλες στο καλό blog taxalia μιαν ανάρτηση που περιείχε μιαν εξωφρενική δήλωση του δημάρχου της Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλου, και επειδή δεν άκουσα ή διάβασα κάποιαν αντίδραση, ας επιχειρήσω λοιπόν να απαντήσω εγώ:

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η μεγαλύτερη και πλέον μολυσμένη εστία διαφθοράς είναι ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συχνά, όμως, δεν γνωρίζεις αν τα λόγια των “Τοπικών Αυτοδιοικητών” κρύβουν άγνοια ή δόλο. Στην 1η περίπτωση ο αδαής παραμένει πάντα τέτοιος και όσο γρηγορότερα το αντιληφθούν οι δημότες τόσο μεγαλύτερο όφελος θα έχουν, στη δε 2η περίπτωση ο ιδιοτελής σπάνια μπορεί να αλλάξει χαρακτήρα ενώ επιπλέον οι δημότες οφείλουν να το αντιληφθούν έγκαιρα και να τον τιμωρήσουν.

Λες, λοιπόν, δήμαρχε ότι διοργανώνουμε εκατοντάδες υψηλοτάτου επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις, παγκοσμίως γνωστό φεστιβάλ κινηματογράφου, είμαστε η πόλη των πανεπιστημίων και της νεολαίας και άλλα τέτοια περικαλλή. Ισχυρισμοί που αν τους διετύπωνε ο οποιοσδήποτε θα φαινόταν απλά γελοίος, αλλά όταν αρθρώνονται από σένα, σε κάνουν να φαίνεσαι τουλάχιστον τραγικός. Τα περαιτέρω που επισημαίνεις, σε κάνουν πλέον να φαίνεσαι ιδιοτελής.

Η Θεσσαλονίκη δήμαρχε είναι η πόλη στην Ευρώπη με την πλέον μολυσμένη ατμόσφαιρα και αυτό συμβαίνει 2 χρονιές διαδοχικά. Η Θεσσαλονίκη δήμαρχε είναι η πόλη στην Ελλάδα με τα περισσότερα αστικά ατυχήματα. Και πώς να μην είναι όταν οι πεζοί πετάγονται σαν τα ΓΙΔΙΑ διασχίζοντας κάθετα την Τσιμισκή αγνοώντας επιδεικτικά διαβάσεις και σηματοδότες; Η Θεσσαλονίκη δήμαρχε είναι ασύλληπτα βρώμικη, είναι γεμάτη επαίτες, παιδιά των φαναριών, των λουλουδιών και των πορτοφολιών. Η Θεσσαλονίκη δήμαρχε έχει έναν απίστευτα βρώμικο Θερμαϊκό κόλπο που αν τύχει και φυσήξει από λάθος μεριά, μαζί με τα αφρόψαρα κυκλοφορούν και τα αφρόσκατα. Η Θεσσαλονίκη δήμαρχε είναι η πόλη με τις περισσότερες καφετέριες της Ελλάδας. Μόνο στις καφετέριες της Θεσσαλονίκης δήμαρχε υπάρχουν τραπέζια ρεζερβέ. Η Θεσσαλονίκη έχει τα υψηλότερα δημοτικά τέλη της Ελλάδας και δεν προσφέρει απολύτως τίποτε στους δημότες της, εκτός από το υπεροπτικό βλέμμα της φασιστικής και αγράμματης δημοτικής αστυνομίας. Το πολύ-πολύ η προσφορά σας να περιοριστεί στο ΑΝΑΙΤΙΟ ξήλωμα του πεζοδρομίου της Βασιλίσσης Όλγας και να στρώσετε τίποτα πλακάκια της συμφοράς για να κονομήσει κανένας εργολάβος της πυρκαγιάς.

Η Θεσσαλονίκη δήμαρχε δεν παράγει απολύτως τίποτε πάρεξ γύρους και καφέδες. Πραγματικά ισχυρός κεφαλαιοκράτης σε αυτήν την πόλη δεν υπάρχει. Όταν σε μια πόλη 1.500.000 κατοίκων θεωρούνται μεγιστάνες ο Τερκενλής και ο Αγαπητός υπάρχει πρόβλημα. Όταν στην 2η πόλη της Ελλάδας δεν υπάρχει ούτε ένας ισχυρός βιομήχανος υπάρχει πρόβλημα. Όταν οι πλούσιοι αυτής της πόλης είναι οι ζαχαροπλάστες, οι επιπλοποιοί, οι συμβολαιογράφοι, οι μεγαλογιατροί, οι καφετζήδες και οι σουβλατζήδες υπάρχει ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα γιατί η οικονομία δεν λειτουργεί όπως πρέπει να λειτουργήσει. Δεν κινείται τίποτα στο υγιές επίπεδο της παραγωγής και όλοι στρέφονται στην παροχή υπηρεσιών. Στην Θεσσαλονίκη προφανώς υπάρχει το υψηλότερο ποσοστό πτυχιούχων σερβιτόρων και διανομέων πίτσας. Όλοι οι υπόλοιποι απλώς κάθονται πίσω από έναν Η/Υ και αμείβονται με 700 ευρώ. Δεν λειτουργεί τίποτα αξιοκρατικά και τα πάντα περιορίζονται στο επίπεδο των γνωριμιών, των κολλητιλικιών και της συγγένειας. Είναι γεγονός άλλωστε, ότι άνθρωπος που προαλείφεται για πρωθυπουργός, αν δεν ήταν γαμπρός γνωστού εκδότη, ακόμα και σήμερα θα είχε στα νύχια του σκόνη από τις κιμωλίες των αμφιθεάτρων.

Ακόμα και το περίφημο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης είναι μια απάτη. Εάν θελήσει η Αθήνα, μπορεί να διαλύσει την Θεσσαλονίκη σε ένα μόνο απόγευμα. Πώς; Σφραγίζοντας το Αριστοτέλειο. Θα πεινάσουν και οι σπιτονοικοκύρηδες, και οι καφετζήδες και οι σουβλατζήδες. Θα πεινάσουν οι πλούσιοι της πόλης. Κατά τα άλλα…δεν σου αρέσει ο όρος “επαρχιακή πολίχνη”.

Και επιτέλους πάψε εσύ και ο Ψωμιάδης και όλοι οι εγκάθετοι να κατηγορείτε την Αθήνα. Την θέση που κατέχεις και εσύ και ο Ψωμιάδης και ο Άνθιμος και όλοι οι πολιτικοί “γίγαντες” και “λαοφιλείς” την κατέχετε ακριβώς επειδή διοριστήκατε εξ Αθηνών. Η Αθήνα σάς διόρισε και σας ταϊζει ώστε να κρατάτε άφλεκτο τον κόσμο της Θεσσαλονίκης. Πριν ξαναμιλήσετε για την αφαίμαξη της πόλης από το κράτος των Αθηνών, να σκεφτείτε την αφαίμαξη που προκαλεί η Θεσσαλονίκη στην υπόλοιπη περήφανη Μακεδονία.

Τα φασόλια της Φλώρινας, τα όσπρια και οι γούνες της Καστοριάς, τα κτηνοτροφικά προϊόντα των Γρεβενών, τα ροδάκινα και τα κεράσια της Ημαθίας και της Πέλλας, ο καπνός, το βαμβάκι και το ρύζι της Δράμας, των Σερρών και της Καβάλας, το λιγοστό γάλα του Κιλκίς, τα δίκλινα και τα τρίκλινα της Πιερίας και ο λιγνίτης της Κοζάνης, ΚΟΠΟΙ ΑΙΜΑΤΗΡΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, χύνονται και διασπαθίζονται στο έκτρωμα της Θεσσαλονίκης. Στις άθλιες φοιτητικές γκαρσονιέρες, στα γυράδικα, στους καφέδες και στα μπουζούκια της Θεσσαλονίκης. ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΤΩΝΟΥΝ για να μπορούν κάποιοι να πουλάνε τον καφέ ΧΑΛΛΑΡΑ.

Ματώνουν οι κάτοχοι ΠΑΜΠΛΟΥΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ για να τρώνε τα λαμόγια. ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ για να τρώνε ΟΙ ΦΤΩΧΟΔΙΑΒΟΛΟΙ. Φουκαράδες που είχε ο παππούς τους έναν κήπο στην παραλία και με αντιπαροχή κονομήσαν 2-3 διαμερίσματα και νομίζουν ότι έγιναν ΡΟΤΣΙΛΝΤ. Άνθρωποι που μέχρι πριν από 30 χρόνια ήταν βουτηγμένοι μέχρι τα @@ στην λάσπη της Κρήνης, τώρα τριπλοπαρκάρουν τις Πόρσε.

Τρώνε αυτοί παντεσπάνι, και μαζί με αυτούς και εσείς. Τρώτε όλοι μαζί και αφήνετε τους Θεσσαλονικείς να λογοφέρνουν με την Νότια Ελλάδα για τις μπουγάτσες, τα σουβλάκια και τον ΠΑΟΚ.

Από αυτήν την διαμάχη τρώνε παντεσπάνι όλοι οι πολιτικοί της πόλης, πολιτικοί που αν δεν φωτογραφηθεί το χειροφίλημά τους στον δεσπότη, δεν θα εκλεγούνε στον αιώνα τον άπαντα. Πανεπιστημιακοί μηδενικής έρευνας και ανύπαρκτων δημοσιεύσεων που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους παρά μόνο εμφανίζονται σε κάτι τοπικούς παρακμιακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Τηλεοπτικοί σταθμοί της 2ης πόλης της Ελλάδας που συναγωνίζονται με επιτυχία τα τοπικά κανάλια της Λαμίας, των Ιωαννίνων, του Κιλκίς και της Χίου. Τρώνε παντεσπάνι οι αγράμματοι δημοσιογράφοι, ο Τραπεζανίδης, ο Μπούζας και ο Μίνος. Επενδύουν στην διαμάχη ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ώστε να καλύψουν την κραυγαλέα ανεπάρκειά τους και την τραγική μηδαμινότητά τους. Μια αντικειμενική αθλητική εφημερίδα τόλμησε να κυκλοφορήσει και ακριβώς για αυτό το λόγο φαλίρισε σε ένα μήνα.

Και μέχρι να σας “κάνει το χατήρι η Αθήνα να σας φτιάξει” το Διεθνές Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τουλάχιστον φτιάξτε κανά site της προκοπής. Σου αρέσει το site αυτό; Δεν το καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι ένα από τα πρόσωπα της Θεσσαλονίκης για τους υψηλού εισοδήματος ανθρώπους που θέλεις να έλξεις; Είναι εικόνα αυτή; Η Αθήνα φταίει και για αυτό;

Η πόλη των 17 Δήμων και των 17 Δημάρχων. Από τη δυτική πλευρά θερίζει ο καρκίνος από τα φυτοφάρμακα και τα λύμματα και από την ανατολική πλευρά δεν μπορείς να φας μια σαλάτα λόγω των αναθυμιάσεων των χωματερών. Εύγε Δήμαρχε. Εύγε και σε σένα και στους άλλους. Και οι 17 ήταν θανατηφόροι…

Δεν ξέρω πότε καμιά φορά θα ανηφορήσει ο κόσμος στο Πανόραμα και θα σας κάνει ασήκωτους στο ξύλο… Προσωπική μου άποψη πάντως, είναι ότι πρέπει να ανηφορίσουν με τα πρώτα χιόνια του Χορτιάτη ώστε να είναι κλειστός και ο δρόμος του Αγ. Βασιλείου και να μην έχετε από πού να φύγετε. Και όταν σας πιάσουν – γιατί είναι σίγουρο ότι θα σας πιάσουν – θα σας αποδείξουν γιατί η Θεσσαλονίκη είναι ερωτική πόλη.

Και τι θα πει άραγε; “Χτυπήστε εμένα, όχι την πόλη”; Τι να σε κάνουμε εσένα; Εμείς παλεύουμε με ανθρώπους, όχι με ξωτικά και νεράιδες, με φαντάσματα και χόμπιτ, με χάρυ πότερ, φτερωτούς γιατρούς και ζορρό.

Παρόλα αυτά, οφείλω να ομολογήσω ότι στην Θεσσαλονίκη υπάρχει και κάτι που δουλεύει άψογα. Το Τμήμα Ηθών. Το Τμήμα Ηθών της Θεσσαλονίκης είναι το πλέον παραγωγικό της Ελλάδας με τις περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Έχει ξεπαστρέψει όλα τα κορίτσια.

Και όμως, έχει και αυτό την εξήγησή του.

Προφανώς δεν αντέχετε τον ανταγωνισμό. Πιστεύετε ότι το μοναδικό κωλοχανείο που επιτρέπεται να λειτουργεί απρόσκοπτα, είναι η ίδια η Θεσσαλονίκη.>>

----- Απάντηση του Δημάρχου που απευθύνεται αυτή τη φορά στον Blogger "Κομματόσκυλο":

Αγαπητέ «Πολίτη της Θεσσαλονίκης» Νομίζω ότι βρίσκεσαι σε λάθος δρόμο αφού βρίσκεις «εξωφρενική» την δήλωσή μου ότι ο τίτλος «Επαρχιακή πολίχνη» δεν ανταποκρίνεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Συνοπτικά όσον αφορά τις θέσεις σου:
Είναι φανερό ότι έχεις πέσει θύμα της προπαγάνδας που θέλει να παρουσιάζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως την πλέον «μολυσμένη εστία διαφθοράς», μια προπαγάνδα που θέλει να αποδυναμώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπέρ της Κεντρικής Εξουσίας, διότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ως γνωστό η πιο κοντινή προς τον πολίτη Εξουσία.
Χωρίς στοιχεία αμφισβητείς ότι διοργανώνουμε εκατοντάδες υψηλοτάτου επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις, ότι είναι παγκοσμίως γνωστό το φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, ότι είμαστε η πόλη των Πανεπιστημίων και της νεολαίας. Γιατί το κάνεις αυτό κατά τρόπο αυθαίρετο, αφού όλα αυτά είναι αυταπόδεικτα;
Ναι είμαστε μια πόλη με πολύ μολυσμένη ατμόσφαιρα στο κέντρο της αλλά με το Μετρό και την Υποθαλάσσια αρτηρία θα εξαλειφτεί αυτό το πρόβλημα. Το γνωρίζεις; Μιλάς για αστικά ατυχήματα και αναφέρεις ως παράδειγμα την Τσιμισκή. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι στην Τσιμισκή από τότε που ο Δήμος Θεσσαλονίκης – εδώ και 9 χρόνια – τοποθέτησε κάγκελα δεν υπάρχει ούτε ένα θανατηφόρο δυστύχημα! Χαρακτηρίζεις αυθαίρετα και πάλι την Θεσσαλονίκη ως «ασύλληπτα βρώμικη»! Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η Θεσσαλονίκη μας είναι μια από τις πιο καθαρές μεγαλουπόλεις του κόσμου. Μία επίσκεψή σου στο Παρίσι, στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη θα σε έπειθε για το παραπάνω. Διαμαρτύρεσαι για τις πολλές καφετέριες που έχει η Θεσσαλονίκη. Μα αφού έχουμε 4 Πανεπιστήμια και κυριολεκτικά είμαστε η πόλη της νεολαίας γιατί θεωρείς ότι αυτό είναι κακό; Χαρακτηρίζεις ως «αγράμματη» την Δημοτική Αστυνομία. Είναι φανερό ότι αγνοείς ότι όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας προσελήφθησαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, έχουν απολυτήριο πάνω από 19 και γνωρίζουν τουλάχιστον 2 ξένες γλώσσες!
Ισχυρίζεσαι ότι σε αυτήν την πόλη δεν υπάρχει ένας «ισχυρός κεφαλαιοκράτης»! Γιατί άραγε αυτό είναι κακό; Λες υποτιμητικά ότι οι πλούσιοι της πόλης μας είναι «οι ζαχαροπλάστες, οι επιπλοποιοί, οι συμβολαιογράφοι, οι μεγαλογιατροί, οι καφετζήδες και οι σουβλατζίδες»! Μα αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο! Να γίνεσαι πλούσιος με τον ιδρώτα σου και όχι πουλώντας αέρα μέσω τηλεφώνου!

Ισχυρίζεσαι ότι η Αθήνα μπορεί να διαλύσει το «Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» μέσα σε ένα απόγευμα! Από πού το βγάζεις αυτό το συμπέρασμα; Είναι φανερό ότι δεν γνωρίζεις ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι διπλάσιο από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών!
Δεν είπα ποτέ ότι για όλα φταίει η Αθήνα. Σίγουρα όμως έχουν μεγάλο ποσοστό ευθύνης όσοι σκέφτονται με τον τρόπο που σκέφτεσαι εσύ! Με κατηγορείς ότι «διορίστηκα εξ Αθηνών»! Είναι φανερό ότι είσαι πολύ νέος και δεν γνωρίζεις ότι εκλέγομαι από τον λαό της Θεσσαλονίκης από την 18η Οκτωβρίου του 1981, συνεχώς!.....
Διαμαρτύρεσαι διότι «μια αντικειμενική αθλητική εφημερίδα τόλμησε να κυκλοφορήσει και ακριβώς για αυτόν τον λόγο φαλίρισε σε έναν μήνα»! Γίνεται από τα λεγόμενά σου και πάλι φανερό ότι είσαι πολύ νέος. Διότι διαφορετικά θα γνώριζες ότι όλοι μας και οι δημοσιογράφοι βεβαίως εκφράζουν «υποκειμενικές» απόψεις και ως εκ τούτου δεν υπάρχει αντικειμενική εφημερίδα!
Το σχόλιο για το αεροδρόμιο δεν το κατάλαβα. Θα σου δώσω απάντηση μόλις αντιληφτώ τι εννοείς.
Λες ότι στην «Ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης δεν μπορείς να φας μία σαλάτα λόγω των αναθυμιάσεων των χωματερών»! Είναι φανερό ότι δεν παρακολουθείς την πορεία των σκουπιδιών στην πόλη μας! Εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο τα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης δεν πηγαίνουν Ανατολικά στην Χωματερή των Ταγαράδων, αλλά Δυτικά στον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης!.....
Τα σεξουαλικά σου υπονοούμενα δεν τα κατάλαβα! Θα ήθελα να μου τα εξηγήσεις από κοντά! Γιατί χλευάζεις το προσωνύμιο «Φτερωτός Ιατρός»; Ξέρεις πόσο ιδρώτα πρέπει να ρίξεις για να σπουδάζεις ιατρική και συγχρόνως να ισοφαρίζεις το ευρωπαϊκό ρεκόρ στα 100 μέτρα;
Και το υπονοούμενό σου για το «τμήμα ηθών» δεν το κατάλαβα. Θα μου το εξηγήσεις μια άλλη φορά.
Καταλήγεις λέγοντας: «Προφανώς δεν αντέχετε τον ανταγωνισμό»! Σοβαρά το λες αυτό; Το μόνο που κάνω από ηλικίας 16 ετών είναι να «ανταγωνίζομαι»! Και γι αυτό ακριβώς σε όλα τα κείμενά μου βάζω το όνομά μου και την υπογραφή μου! Αλήθεια το δικό σου το όνομα πιο είναι; Μήπως «Μαύρη Προπαγάνδα!»;


Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

----- Ανταπάντηση του Blogger "Κομματόσκυλο" στον Δήμαρχο :

<<Οφειλόμενη ανταπάντηση προς γνώση και συμμόρφωση ως προς τα επιμέρους σκέλη της παρέμβασης της δημοτικής αρχής της Θεσσαλονίκης, όπως δημοσιεύτηκε στο blog taxalia

1. Η έκθεση του Σώματος Ελεγκτών και Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το 2008, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή αποκαλύπτει ότι:

Η διαφθορά ενδημεί στη δημόσια διοίκηση. Τέσσερις τομείς της διοίκησης εμφανίζονται ως οι πλέον προβληματικοί: οι υπηρεσίες με αρμοδιότητα τη χορήγηση αδειών επιχειρήσεων (αν δεν σφάλλω υπάγεται στους ΟΤΑ), με δείκτη παραβατικότητας 25%, τα δημόσια έργα και οι προμήθειες - συμβάσεις (21,74%),τα προγράμματα κατάρτισης (20,51%), και ο τομέας της Πολεοδομίας (αν δεν σφάλλω υπάγεται στους ΟΤΑ) που ασχολείται με πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαίρετα (17,48%) όπου διαπιστώνεται απουσία ελέγχων.

Aγκάθι για τους δήμους και τα NΠΔΔ αναδεικνύεται η εκτέλεση δημοσίων έργων με απευθείας αναθέσεις μέσω κατακερματισμού των μεγάλων σε μικρότερα, δίχως να ακολουθηθούν διαδικασίες διαγωνισμών. Aκόμη όμως και σε περιπτώσεις μειοδοτικών διαγωνισμών διαπιστώνονται παραβάσεις του κριτηρίου της χαμηλότερης τιμής. Aπό την άλλη, πληθώρα αυθαίρετων κτισμάτων δεν καταγράφεται, αφού οι καταγγελίες δεν ελέγχονται καν. Oικοδομικές άδειες εκδίδονται κατά παράβαση των όρων και περιορισμών δόμησης, κυρίως χωρίς απαιτούμενες εγκρίσεις δασικών, αρχαιολογικών και άλλων αρμοδίων υπηρεσιών. Οι ΟΤΑ εμπλέκονται σε πολλές περιπτώσεις κακοδιοίκησης. «Η άσκηση της εξουσίας εκ μέρους αρκετών δημάρχων, στα όρια της νομιμότητας ή και πέραν αυτών και οι ανεπαρκείς έλεγχοι, είναι μερικοί από τους παράγοντες που ευνοούν την κακοδιοίκηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», αναφέρεται στην έκθεση.

Από τη χαρτογράφηση των υπηρεσιών που χωλαίνουν, οι δήμοι, όπως προκύπτει, κρατούν τα σκήπτρα με 214 ελέγχους, εκ των οποίων σε 32 περιπτώσεις αναζητήθηκαν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων. Ακολουθούν οι νομαρχίες με 153 εκθέσεις (σε 29 περιπτώσεις αναζητήθηκαν ευθύνες), τα Νομικά Πρόσωπα (134 πορίσματα, 16 πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες), τα υπουργεία (82 εκθέσεις και 11 πειθαρχικές) και οι περιφέρειες με 25 πορίσματα (σε 4 περιπτώσεις υπαλλήλων έγινε πειθαρχικός έλεγχος). Η γεωγραφική κατανομή της παραβατικότητας εμφανίζει πρώτη στην κατάταξη τη Δ. Μακεδονία με δείκτη 60%, την Κρήτη με 31,25%. Ακολουθούν: Ιόνια Νησιά (25%), Κεντρική Μακεδονία (24%), Ν. Αιγαίο (21.43%), Αν. Μακεδονία-Θράκη (20%), και Πελοπόννησος (18%)

Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι έχω πέσει θύμα προπαγάνδας, προφανώς το ίδιο πιστεύετε ότι έπαθε και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής

2. Σε κανένα σημείο του κειμένου μου δεν αμφισβητώ την τέλεση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ούτε των συνεδρίων, ούτε του Φεστιβάλ Κινηματογράφου ή Τραγουδιού ή οποιασδήποτε άλλης μορφής τέχνης. Αμφισβητώ ευθέως την χρησιμότητά τους και την βαρύτητά τους ως τεκμήριο ποιότητας ζωής και πολιτισμού και κατά συνέπεια απαξιώνω παντελώς την ύπαρξή τους. Το μοναδικό αυταπόδεικτο κύριε δήμαρχε είναι ότι από όλα αυτά τα συνέδρια και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν έχει αναδειχθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ άξιος λόγου, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ δεν δημοσιεύτηκε στον επιστημονικό (;) τύπο της Θεσσαλονίκης. Επίσης δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι είμαστε η πόλη με το τερατώδες πανεπιστήμιο των 100.000(+) φοιτητών. Στηλιτεύω το γεγονός ότι η πόλη εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους φοιτητές, πράγμα ανεπίτρεπτο για μια μεγαλούπολη των 1.500.000 κατοίκων.

3. Κύριε δήμαρχε δεν είναι ανάγκη να είναι θανατηφόρο το αστικό ατύχημα. Άλλωστε για αυτό τον λόγο ονομάζεται ατύχημα και όχι δυστύχημα. Ένα ράγισμα στον προφυλακτήρα ή ένα βαθούλωμα στο καπό από τον επιπόλαιο άνθρωπο που θα βρεθεί στο διάβα σου έχει (τουλάχιστον για μένα) ανυπολόγιστο υλικό και ψυχικό κόστος, χώρια τον τραυματισμό του συνανθρώπου μας. Δεν επιθυμώ ούτε εγώ ούτε οι συμπολίτες μου να πληρώνουμε τα συνεργεία και τα δικαστήρια και την ψυχική οδύνη του καθενός. Το Λονδίνο και το Παρίσι και η Νέα Υόρκη έχουν από 15 εκατομμύρια κατοίκους η κάθε μία και είναι άτοπη η σύγκριση της πόλης με αυτές. Θα μπορούσες να συγκρίνεις την Θεσσαλονίκη με το Άμστερνταμ ή την Βιέννη ή την Βαρκελώνη ή την Μασσαλία ή τη Νίκαια της Γαλλίας. Να συγκρίνεις το οδικό δίκτυο των πόλεων αυτών, την αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο, το εύρος και την έκταση των δημόσιων συγκοινωνιών, την υποδομή και την αρτιότητα των κοινόχρηστων χώρων. Να συγκρίνεις. Και να κλάψεις. Οικτρά. Κακό δεν είναι να υπάρχουν χιλιάδες καφετέριες. ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΕΜΑΤΕΣ. Γιατί ο χρόνος, ως πεπερασμένη έννοια, όταν αναλίσκεται στο τάβλι και στον φραπέ στερείται από κάπου αλλού. Στερείται από την εργασία (όταν υπάρχει) ή στερείται από τις αναρίθμητες πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις γκαλερί και τις εκθέσεις ζωγραφικής και τα θέατρα που υπάρχουν σε αυτήν την πόλη. Όσον αφορά στην δημοτική αστυνομία κ. δήμαρχε, τα είπατε όλα. Και μόνο το γεγονός ότι η φιλοδοξία ενός πτυχιούχου ανθρώπου που γνωρίζει 2 γλώσσες εξαντλείται στο να κρατάει ένα μπλοκάκι και να τριγυρίζει στις λαϊκές και στα σοκάκια να κόβει πρόστιμο στους μεροκαματιάρηδες αρκεί… Όταν αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν τους αξιόλογους συνομήλικούς τους να προοδεύουν κοπιάζοντας, είναι μοιραίο να παρουσιάσουν συμπτώματα αφόρητου κόμπλεξ και κατωτερότητας. Παρόλα αυτά, μιας και πρόκειται για υπηρεσία του δήμου που την πληρώνουμε έτσι κι αλλιώς, κάντε ένα καλό κ. δήμαρχε. Αμόλησέ τους στην Μητροπόλεως που κάθε μέρα γίνεται της τρελλής. Θέλουμε δε θέλουμε πατάμε την λεωφορειολωρίδα από τα διπλοπαρκαρίσματα. Ήμαρτον!

4. Εδώ κύριε δήμαρχε πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κάτι το οποίο αγνοεί ο πολύς κόσμος. Συνοπτικά θα πούμε ότι είναι άλλο πράγμα ο κεφαλαιοκράτης και άλλο πράγμα ο πλουτοκράτης. Κεφαλαιοκράτης είναι αυτός που έχει στην κατοχή του αξία η οποία μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με πόλεμο ή καταστροφή. Κεφάλαιο είναι η γη και το εργοστάσιο. Κεφάλαιο είναι κάτι που δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Το κεφάλαιο μπορεί να παράγει πλούτο, ενώ ο πλούτος δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να δημιουργήσει κεφάλαιο. Κεφάλαιο είναι π.χ. ένα οικόπεδο στην Σαντορίνη με θέα το ηλιοβασίλεμα. Επειδή η γη δεν είναι άπειρη, είναι προφανές ότι η θέση – και άρα η μοναδικότητα - του οικοπέδου το καθιστούν μονάκριβο. Επιπλέον, χτίζοντας ένα ξενοδοχείο σε αυτήν την θέση μπορείς επ’ άπειρον να εισπράττεις. Σε αυτήν την περίπτωση η γη είναι το κεφάλαιο και το εισόδημα που προκύπτει είναι ο πλούτος. Αν πουλήσεις το οικόπεδο θα εισπράξεις πλούτο, ενώ πολλοί είναι οι εκατομμυριούχοι που δεν μπορούν να αγοράσουν ένα τέτοιο οικόπεδο στην Σαντορίνη, ακριβώς γιατί ως κεφάλαιο είναι μοναδικό. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το εργοστάσιο. Το εργοστάσιο για να στηθεί απαιτεί γη, εξοπλισμό, τεχνογνωσία, πρώτες ύλες και εργάτες. Είναι κεφάλαιο γιατί μπορεί να παράγει πλούτο και ταυτοχρόνως πολλοί πλούσιοι (όσο και να θέλουν) δεν μπορούν να αποκτήσουν εργοστάσιο. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι ένας κεφαλαιοκράτης σχεδόν πάντα κατέχει πλούτο, ενώ ένας πλουτοκράτης σχεδόν ποτέ δεν είναι κεφαλαιοκράτης. Όσον αφορά στην Θεσσαλονίκη, οι άνθρωποι που είναι «επφανείς» είναι στο σύνολό τους πλουτοκράτες. Και καλά κάνουν και κατέχουν πλούτο και να ζήσουν να τον χαίρονται. Ούτε φθόνησα ούτε ζήλεψα κάποιον. Το θέμα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι πλουτίζουν χωρίς να παράγουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Πλουτίζουν από την αγωνία των Μακεδόνων πατεράδων να σπουδάσουν τα παιδιά τους ή από την αγωνία τους να «γιατρευτούν» σε κάποιο «καλό» θεραπευτήριο. Επιπλέον όσοι Μακεδόνες έχουν χρήματα δεν επενδύουν στο στήσιμο κάποιου εργοστασίου που θα παράγει πλούτο, που θα χαρίσει τεχνογνωσία, που θα βοηθήσει ανθρώπους να ξεφύγουν από την ανεργία και την μιζέρια. Τι κάνουν όλοι αυτοί; Επενδύουν στην Θεσσαλονίκη αγοράζοντας ακίνητα. Όλοι ρίχνουν νερό στο μύλο του οποίου την πέτρα σέρνουν οι φοιτητές. Το αποτέλεσμα ποιο είναι; Να γυρίζει το γαϊδούρι γύρω - γύρω χωρίς ποτέ να δει το φως του ήλιου. Το γαϊδούρι θα διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς να βγει από την πόρτα.

Παρόλα αυτά κύριε δήμαρχε δεν απάντησες ως προς τον ΠΛΟΥΤΟ και τον ΜΟΧΘΟ των ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ που κατασπαταλάται μέσα στην Θεσσαλονίκη. Γιατί δεν με εγκαλείς για αυτό; Είναι λογικό να μην αναφερθείς σε ένα κομμάτι που κατέχει περίπου το 20% του αρχικού μου κειμένου; Μήπως δεν απαντάς… Γιατί αν επιτέλους αντιληφθούν οι ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ το παιχνίδι που έχει στηθεί στην «συμπρωτεύουσα» (δοθείσης και της Εγνατίας Οδού) σε 1 ώρα θα βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης; Και θα τα κάνουν λαμπόγυαλο; Και κάποιοι θα πάνε στα σπίτια τους;

5. Κύριε δήμαρχε η Αθήνα καλώς ή κακώς είναι μια τερατούπολη της οποίας η βιομηχανική ζώνη έχει έκταση όσο 3 Θεσσαλονίκες. Δεν εξαρτάται από το Καποδιστριακό ή από την Πάντειο. Έχει χιλιάδες εταιρείες ελληνικές αλλά και παραρτήματα πολυεθνικών. Κουτσά στραβά έχει δουλειά. Εδώ τι έχει; Ποιος θα νοικιάσει σε ποιον και ποιος θα σερβίρει καφέ σε ποιον; Και παρεπιπτόντως, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο γνωρίζω πολύ καλά πόσο μεγάλο είναι αλλά και ποιος το έφτιαξε. Ο Αθάνατος Ηπειρώτης Ιωάννης Δομπόλης που διέθεσε όλη του την περιουσία για την ίδρυση του Πανεπιστημίου του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Που ήταν τόσο σεμνός ώστε ούτε το όνομά του επιθυμούσε να φανεί πουθενά και γι’ αυτό το ίδρυμα ονομάστηκε Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

6. Κύριε δήμαρχε προσέχω πολύ καλά τι λέω και τι γράφω. Δεν είπα ότι εκλεγήκατε εξ Αθηνών, είπα ότι διοριστήκατε. Και δεν κατηγορώ μόνο εσάς. Κατηγορώ όλην την πολιτική ομήγυρι της Θεσσαλονίκης ότι διοριστήκατε εξ Αθηνών. Οι Θεσσαλονικείς σας ψήφισαν και εν τέλει σας εξέλεξαν αλλά δεν ήταν αυτοί που σας έθεσαν επικεφαλής του συνδυασμού. ΤΕΘΗΚΑΤΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΟΥΣΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ - ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

7. Μιλάω για την αθλητική εφημερίδα Center For που προσπαθώντας να προσεγγίσει αντικειμενικά τα πράγματα – εις το μέτρο του δυνατού - δεν βρήκε ανταπόκριση στο αναγνωστικό κοινό. Και δεν υστερούσε ούτε στην ποιότητα χαρτιού ούτε στα χρώματα ούτε στην αρθογραφία ούτε πουθενά. Πολύ απλά, δεν πληρούσε τα οπαδικά κριτήρια και δεν κολύμπησε στο κανάλι της τεχνητής έχθρας με τους συνέλληνες της νοτίου Ελλάδας. Και σχετικά με το σχόλιό σας δεν είπα ποτέ ότι προσδοκώ να βρω αντικειμενική εφημερίδα. Κάθε άλλο. Και μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι τόσο δυνατή η Θεσσαλονίκη που η κυρίαρχη εφημερίδα της τυπώνεται στον Πήγασο. Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

8. Σχετικά με το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ήμουν ξεκάθαρος. Είναι απαράδεκτο το αεροδρόμιο μιας πόλης του μεγέθους της Θεσσαλονίκης να έχει μια τέτοια παρουσία στο διαδίκτυο. Το site του αεροδρομίου μοιάζει με επαρχιακό ΚΤΕΛ. Εκτός του ότι στερείται την στοιχειώδη αισθητική ενός ιστοχώρου, εκτός του ότι δεν είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, αδυνατεί να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες. Π.χ. Μπορεί ένας Ολλανδός να πληροφορηθεί με ποιο λεωφορείο θα μεταβεί από το αεροδρόμιο στην πλατεία Αριστοτέλους; Τι να λέμε τώρα… Και επί τη ευκαιρία ορίστε και οι διαδικτυακές παρουσίες των αεροδρομίων του μολυσμένου Παρισιού, Λονδίνου και Νέας Υόρκης:

http://www.aeroportsdeparis.fr/ADP/en-GB/Passagers/Home/

http://www.heathrowairport.com/

http://www.jfk-airport.net/

9. Κύριε δήμαρχε και το Τσερνομπίλ το 1986 τινάχτηκε στον αέρα. Εσείς θα τρώγατε μαρούλια από την Ουκρανία; Όσον αφορά τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο ήταν ακόμη κλειστός. Η καημένη η Δυτική Θεσσαλονίκη που είναι μέσα σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ από φυτοφάρμακα; Εκεί οι άνθρωποι δεν έχουν ψυχή; Ή πληρώνουν λιγότερο δημοτικό τέλος στην ΔΕΗ;

10. Σεξουαλικό υπονοούμενο δεν άφησα κανένα. Υπόλογος είναι μόνο όποιος εφηύρε και συντηρεί τον όρο «ερωτική πόλη». Όσον αφορά τις αθλητικές σας επιδόσεις μακράν εμού πάν σκώμμα. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τι εστί κόπος και τι ανταμοιβή. Δεν συναινώ όμως στο να περιπαίζεται η πολιτική ζωή με προσωνυμίες. Ένοχοι είναι τόσο οι πολίτες που δεν τις καταδικάζουν όσο και οι δημοσιογράφοι που τις χρησιμοποιούν στον γραπτό τους λόγο. Οι πλέον ένοχοι είναι τα δημόσια πρόσωπα που τις ανέχονται.

11. Ως προς το τμήμα ηθών είναι αλήθεια ότι πριν από καιρό διάβασα πως είναι το πλέον αποτελεσματικό στην Ελλάδα, έχοντας τις περισσότερες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Ειλικρινά δεν μπορώ να θυμηθώ που το διάβασα. Υπόσχομαι αμέσως μόλις το ανακαλύψω να το δημοσιοποιήσω. Σε συνδυασμό με την τελευταία φράση του αρχικού μου κειμένου, συνιστά ένα λογοπαίγνιο, από αυτά που όλοι οι Έλληνες καθημερινά πλέκουν στην καθημερινή τους ζωή. Δεν είναι δα και τόσο επιλήψιμο.

12. Κύριε δήμαρχε το «δεν αντέχετε τον ανταγωνισμό» εντάσσεται στο λογοπαίγνιο που ανέφερα προηγουμένως και δεν μπορεί να εξεταστεί ως φράση αυτούσια. Δεν έχω κανένα λόγο να σας μεμφθώ σε προσωπικό επίπεδο.

Και για να τελειώνουμε, ελπίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθω:

Διευκρινίζω άπαξ δια παντός το εξής:

Ορισμένοι συμπολίτες μου ενδεχομένως να μην συμφωνούν με το ύφος του γραπτού μου, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία είναι βέβαιο ότι συμφωνεί με το πνεύμα του. Δεν έχω προσωπικά με τον κύριο Παπαγεωργόπουλο, ούτε με κάποιον άλλον κύριο της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης ή έστω της ελάχιστης μεοψηφίας. Δεν γνωρίζω καν τα ονόματά τους. Το κυριότερο… Δεν ψηφίζω καν στην Θεσσαλονίκη. Επομένως δεν έχω κανένα έννομο ή άλλο συμφέρον είτε από την επανεκλογή ή από την αλλαγή προσώπου στον δημαρχιακό θώκο. Αυτό, όμως, δεν με απαλλάσσει από την υποχρέωση που αντλώ από την επί 22 χρόνια διαβίωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, να προσπαθώ για το καλύτερο και το ανθρώπινο.

Μην ψάχνετε κύριε δήμαρχε να με βρείτε ούτε μέσα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ούτε πουθενά. Θα με βρείτε εκεί όπου λιώνουν καθημερινά χιλιάδες νέοι άνθρωποι της Θεσσαλονίκης αγωνιζόμενοι εντίμως ενάντια στις κλίκες, στις κάστες, στις φατρίες, στις συντεχνίες, στην οικογενειοκρατία και στον κακώς αποκτηθέντα πλουτισμό. Εκεί που λίγο πολύ είναι όλοι οι bloggers.

Το όνομά μου δεν είναι «Μαύρη Προπαγάνδα». Ίσως μαύρη πραγματικότητα.>>


-----Για να δούμε θα ανταπαντήσει άραγε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης;


Δεν υπάρχουν σχόλια: