Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Δημοτικοτουριστική Αστυνομία συνέχεια...

Πολύ πέραση έχει όπως φαίνεται το θέμα της συνεργασίας Δ.Α - Ενωση Ξενοδόχων Θεσ/νίκης. Ένα ακόμη αρθράκι σχετικο με το θέμα βρήκαμε στην διαδικτυακή "Καθημερινή" και το δημοσιεύουμε:

Στην υπηρεσία της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, του τουρισμού, επιστρατεύεται και η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες της πόλης καλύτερα και να βελτιωθεί η εικόνα της.

Μέχρι τώρα οι άνθρωποι της Δημοτικής Αστυνομίας περιφέρονταν με το γνωστό «μπλοκάκι» και τη σφυρίχτρα στο χέρι, κόβοντας κλήσεις και μοιράζοντας πρόστιμα. Στο εξής, εξοπλισμένοι με λεπτομερή χάρτη της πόλης θα βρίσκονται στην υπηρεσία επισκεπτών και τουριστών.

Οι εκατόν εβδομήντα πέντε δημοτικοί αστυνομικοί, που σε συντριπτικό ποσοστό είναι απόφοιτοι ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και γνωρίζουν περισσότερες από δύο ξένες γλώσσες, θα αποτελέσουν την «πυξίδα» για την περιήγηση των επισκεπτών στα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης. Θα είναι σε θέση επίσης να δώσουν πληροφορίες όσον αφορά τους χώρους στάθμευσης, τα ξενοδοχεία, τα νοσοκομεία ή ό,τι άλλο χρειαστούν.

Ηδη, πάντως, οι άντρες και οι γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας φροντίζουν να βρίσκονται στα σημεία όπου συνήθως καταφτάνουν οι τουρίστες, όπως ο σιδηροδρομικός σταθμός.

«Μολονότι οι δράσεις αυτές δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μας, πήραμε την πρωτοβουλία να συνδράμουμε, με το λιγοστό αλλά ποιοτικό δυναμικό μας, στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θ. Αθανάσαρος, με αφορμή συνάντηση εργασίας της υπηρεσίας με την Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε χθες.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, σημείωσε ο ίδιος, η Δημοτική Αστυνομία διοργάνωσε σεμινάρια για τους οδηγούς ταξί έτσι ώστε οι άνθρωποι που συνήθως έρχονται πρώτοι σε επαφή με όσους επισκέπτονται την πόλη, να είναι σε θέση να διαδραματίσουν τον ρόλο του «ξεναγού», διαμορφώνοντας μια φιλόξενη και φιλική για τον επισκέπτη εικόνα της Θεσσαλονίκης. Σε συνεργασία και με τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης, επίσης, η Δημοτική Αστυνομία φροντίζει για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της πόλης καθώς και τις προβλεπόμενες θέσεις στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία, που συνήθως καταλαμβάνονται από ιδιωτικά οχήματα.

Από την πλευρά της, η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ζήτησε τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας για καλύτερη αστυνόμευση της πόλης, κυρίως σε ό,τι αφορά το παράνομο παρκάρισμα που δυσχεραίνει την κίνηση και τη στάθμευση των επισκεπτών, αλλά και τον τομέα του παρεμπορίου, που, κατά τους ξενοδόχους, αλλοιώνει την ιστορική και πολιτιστική εικόνα της Θεσσαλονίκης.


Το σχόλιο:

<<Κουτσοί, στραβοί στον Αγιο Παντελεήμονα>> που λέει και ο σοφός λαός. Όλοι ζητάνε την συνδρομή της Δ.Α για τα πάντα. Δηλ. τι εννοόυν οι κατά τα άλλα αγαπητοί ξενοδόχοι ζητώντας <<καλύτερη αστυνόμευση της πόλης>>; Ό,τι μέχρι τώρα κάναμε χαβαλέ και πρέπει να σοβαρευτούμε; Η πόλη της Θεσ/νίκης έχει 175 Δ.Α που δε φτάνουν να καλύψουν ούτε το στενό ιστορικό της κέντρο. Σταματήστε αυτήν την καραμέλα με την <<καλύτερη αστυνόμευση>>. Ότι μπορούμε κάνουμε και δυστυχώς για κάποιους δεν έχουμε διακοπτάκι "on-off". Στο κάτω-κάτω η Θεσ/νίκη, έχει την Δημοτική Αστυνομία που της αξίζει...


Δεν υπάρχουν σχόλια: