Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΝΑΤΑΑΑ...!!!

Έκκληση προς την ελληνική κοινωνία να προσαρμοστεί με τα νέα μέτρα κατά του καπνίσματος από την 1η Ιουλίου απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Όπως τόνισε ο υπουργός, «ο νόμος θα εφαρμοστεί, δεν υπάρχει παραθυράκι», ενώ ξεκαθάρισε πως στους χώρους εργασίας, ιδιωτικούς και δημόσιους, ακόμη και στα ξενοδοχεία, το τσιγάρο απαγορεύεται αυστηρά και δεν δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας καπνιστηρίου. Περαιτέρω, απαγορεύεται το κάπνισμα και σε τρένα, ταξί και πλοία, όπως και η υπαίθρια διαφήμιση προϊόντων καπνού.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Αβραμόπουλος, σε καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης θα παρέχεται η δυνατότητα διαμόρφωσης διακριτού χώρου για τους καπνιστές, ο οποίος θα διαχωρίζεται από το υπόλοιπο κατάστημα με διαχωριστικό από το δάπεδο μέχρι την οροφή, εφ’ όσον το εμβαδό του καταστήματος ξεπερνά τα 70 τετραγωνικά. Ο χώρος των καπνιζόντων δεν θα πρέπει να καταλαμβάνει πάνω από 30% του συνολικού χώρου, ενώ σε περίπτωση καταστήματος άνω των 300 τετραγωνικών, το ποσοστό μπορεί να ανέβει στο 40%. Σε περίπτωση καταστήματος μικρότερου των 70 τετραγωνικών, εναπόκειται στον ιδιοκτήτη αν το μαγαζί θα είναι για μη καπνίζοντες ή και για καπνίζοντες, ενώ οι δήμοι θα χορηγούν τη σχετική άδεια με δυνατότητα αλλαγής στο μέλλον από τον ιδιοκτήτη αυτής της απόφασης.


Δίνεται επίσης η δυνατότητα στους πολίτες να καταγγέλλουν σε ειδικό τετραψήφιο αριθμό τυχόν παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας και τα πρόστιμα θα επιβάλλονται από την Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, αλλά και το Σώμα Επιθεωρητών του υπουργείου.

Το σχόλιο:
'Ευχαριστούμε πολύ κ. Υπουργέ υγείας που μας ενημερώσατε εγκαίρως για τα νέα καθήκοντα που θα αναλάβουμε. 'Εχουμε μπροστά μας 18 ολόκληρες ημέρες για να μάθουμε ΚΑΙ αυτο το αντικείμενο. Νωρίς μας το ξεφουρνίσατε,είχατε καιρό ακόμη! Έυχαριστουμε που γεμίζετε την εργασιακή ζωή μας γιατί δε ξέρω και γώ τι θα κάναμε αν δεν μας δίνατε κάθε λίγο και λιγάκι καινούριες αρμοδιότητες ενημερώνοντας μας ταυτόχρονα με αδιάκοπα σεμινάρια και ημερίδες για το πως θα τις ασκήσουμε !!! Μα πόσο πιο ερμαφροδιτοι να γίνουμε πια; Έχετε καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να το καταφέρετε κύριοι και το έχετε πετύχει με απόλυτη επιτυχια! Μπράβο σε όλους. Άντε συνάδελφοι, τι κάθεστε; Βάλτε τις κουκούλες, μετράτε τσιγάρα και κόβετε τα ανάλογα πρόστιμα...

Υ.Γ: Και για όσους σας φαίνεται απίστευτο, να η πηγή από την οποία πήραμε την είδηση.Διαβάστε και το άρθρο στο ethnos.gr και δείτε και το video του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: