Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Η Δημοτική Αστυνομία στην υπηρεσία (και) του τουρισμού...

Στην υπηρεσία του τουρισμού θέτει το δυναμικό της η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων.

Σεμινάρια σε οδηγούς ταξί για τα πιο σημαντικά μνημεία και τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, συνεργασία με τους ξεναγούς αλλά και ενημέρωση των τουριστών από τους ίδιους τους δημοτικούς αστυνομικούς που είναι γνώστες πολλών ξένων γλωσσών, αποτελούν κάποιες από τις ενέργειες που έχει ήδη ξεκινήσει η αρμόδια αντιδημαρχία.

Παράλληλα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αριστοτέλης Θωμόπουλος εξέφρασε το αίτημα των ξενοδόχων για συνεχή αστυνόμευση και εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε να διευκολύνονται οι τουρίστες στις περιηγήσεις τους μέσα στην πόλη. Ζήτησε εξάλλου να συνεχιστούν οι δράσεις για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου και πρότεινε να τοποθετηθεί υπερσύνδεσμος της Ένωσης Ξενοδόχων στον ιστοχώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης ώστε να διευκολύνεται ο επισκέπτης που αναζητεί διαδικτυακά πληροφορίες για την πόλη.

«Κεντρικός μας στόχος είναι η παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών στους επισκέπτες της πόλης και τους τουρίστες αλλά και η βελτίωση της αισθητικής εικόνας της πόλης, ώστε να αναδιχετεί η Θεσσαλονίκη ως ένας ιδιαίτερα ελκυστικός ταξιδιωτικός προορισμός» επισήμανε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Θεόδωρος Αθανάσαρος. Αντίστοιχες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: