Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Καλή αρχή....

Ξεκίνησε σήμερα και επίσημα η προαναγγελθείσα χρήση του ποδηλάτου ως μέσου περιπολίας της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Παρουσία του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου καθώς και των απαραίτητων καναλιών, εκ των οποίων τα περισσότερα σε ζωντανή σύνδεση, οι συνάδελφοι ποδηλάτες έκαναν τα πρώτα τους χιλιόμετρα με το νέο μέσο.

Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά και υποσχόμαστε ότι θα βοηθήσουμε στην καθιέρωση του ποδηλάτου ως μέσο περιπολίας και όταν σβήσουν τα φώτα από τις κάμερες.Το ποδήλατο αποτελεί στάση ζωής και όχι ευκαιριακό τρόπο προβολής.


























2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.podilates.gr/node/5102

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε τον προηγούμενο φίλο που μας έστειλε το link για να διαβάσουμε και αλλες απόψεις πάνω στο θέμα. Θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.Το όλο σκηνικό που στήθηκε με τις κάμερες και τα ρεπορτάζ μας αφήνει παντελώς αδιάφορους.Δυστυχώς στην Ελλάδα του σήμερα αυτό αποτελεί οξυγόνο και λόγος ύπαρξης για τους πολιτικούς αλλά δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα.Τα παιδιά που ανέλαβαν τα ποδήλατα το έκαναν εθελοντικά επειδή πιστεύουν ότι μπορεί να λειτουργήσει θετικά.Αυτό που πρέπει να προφυλαχθεί είναι το δικαίωμα όλων στη χρήση των ποδηλάτων όχι απλά ως μέσο ψυχαγωγίας ή άθλησης αλλά και ως μέσο μεταφοράς.Η εσωτρέφεια ορισμένων μόνο κακό κάνει.Κάποια στιγμή πρέπει να κρινόμαστε κι εμείς από τις επιλογές μας και όχι μόνο από τη στολή που φοράμε.Καταλαβαίνω ότι πολλοί φίλοι έχουν ως μόνη εικόνα τον Δημοτικό Αστυνομικό (ή αλλιώς δημοτόμπατσο) με ένα μπλοκ στο χέρι να κόβει κλήσεις αβέρτα ικανοποιώντας τα κόμπλεξ κατωτερότητας που τον διατρέχουν.Και όλα αυτά με μόνο κριτήριο τη στολή που φοράει. Αν αυτό δεν είναι ένας ιδιότυπος ρατσισμός τότε τι είναι;Και κάτι τελευταίο, έχουν δίκιο οι φίλοι που διαμαρτύρονται για το διαχωριστικό στο κομμάτι του ποδηλατόδρομου από Μακεδονία έως όμιλο.Ευτυχώς οι αρμόδιοι κατάλαβαν έστω και αργά το λάθος και όπως είδαμε στο νέο κομμάτι έχει τοποθετηθεί μόνο κίτρινη γραμμή και μάτια της γάτας.