Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009


ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Η <<είδηση>> παίχτηκε πολύ στα μέσα ενημέρωσης (τουλάχιστον στα τοπικά).Εμείς την είχαμε ανεβάσει στις 9-3-2009 συγχρόνως με την ελπίδα να αποτελεί ουσιαστική και όχι δημοσιοσχετίστικη πρωτοβουλία.Τη Δευτέρα στην επίσημη παρουσίαση θα είμαστε εκεί και θα δημοσιεύσουμε φωτογραφικό υλικό.
Ακολουθεί το πλήρες Δελτιο Τυπου :


Ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια τηs συνάντησής του με τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του Δήμου Θεσσαλονίκης ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και την καθιέρωση περιπολιών της Δημοτικής Αστυνομίας με …ποδήλατα.


«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά, ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, και δημιουργεί σώμα ποδηλατιστών της Δημοτικής Αστυνομίας που θα περιπολεί σε πρώτη φάση στη νέα και παλιά παραλία.

«Είναι αυτονόητο ότι με τη δημιουργία του δικτύου ποδηλατοδρόμων σε βασικούς οδικούς άξονες της πόλης το σώμα των ποδηλατιστών Δημοτικών Αστυνόμων θα μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου και την προστασία των ποδηλατιστών που θα το χρησιμοποιούν.
Υπενθυμίζεται ότι η 15η Ιουνίου θα εορταστεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης ως Ημέρα του Περιβάλλοντος με τη μεγάλη ποδηλατοδρομία που διοργανώνουν οι αντιδημαρχίες Πρασίνου και Πολιτισμού στο χώρο της Νέας Παραλίας.


Η ποδηλατοδρομία θα αρχίσει στις 19:00, στο ύψος του αγάλματος του Μεγ. Αλεξάνδρου με κατεύθυνση το Μέγαρο Μουσικής, εκεί όπου θα υπάρξει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.
Καλούμε όλους μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στην ποδηλατοδρομία του Δήμου Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον, ως μια συμβολική πράξη ενίσχυσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μεταφοράς».


Υ.Γ : Ευχαριστούμε το blog των συναδέλφων της Αθήνας που "ανέβασε" πρώτο την <<είδηση>>.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟΝ ΧΑΛΚΙΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ!!!ΤΙ ΛΕΤΕ?