Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

38ο Τακτικό Συνέδριο ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αναλυτικό πλαίσιο αιτημάτων-θέσεων και προτάσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη Δημοτική Αστυνομία

1. Τροποποίηση της κοινής Υπουργικής απόφασης για τα μέσα ατομικής προστασίας για να χορηγείται και στο ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας γάλα και να πραγματοποιούνται και σε αυτούς εξετάσεις της προληπτικής ιατρικής.
2.Στο ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας που έχει προσληφθεί στους Δήμους μέχρι τις 7-2-2002 να μπορεί με αίτηση του να μεταταγεί σε άλλους κλάδους του οικείου δήμου ανάλογα με τα τυπικά τους προσόντα, γιατί με την εφαρμογή του ΠΔ23 τροποποιήθηκε ουσιαστικά ο χαρακτήρας αυτής της υπηρεσίας.
3.Η εκπαίδευση-επιμόρφωση του ένστολου προσωπικού που έχει προσληφθεί πριν την ισχύ του ΠΔ23 να πραγματοποιηθεί από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔ.
4.Επανακαθορισμός και αποποινικοποίηση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας με αυτές που εμπλέκεται η ΕΛΑΣ και άλλοι φορείς.
5.Να περιοριστεί στα πέντε από οκτώ χρόνια η υποχρεωτική απασχόληση του ένστολου προσωπικού στον ΟΤΑ που προσλαμβάνεται.
6.Να καταργηθεί η ρύθμιση του Ν.3731/2008 που καθορίζει την ύπαρξη Ειδικού Πειθαρχικού συμβουλίου στο ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας.
7.Να ενταχθεί το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας στην κατηγορία των βαρέων.
8.Να μην υπάρχει περιορισμός στην υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού κατά τις Κυριακές, αργίες και εξαιρέσιμες και να τροποποιηθεί το άρθρο 16 του Ν.3205/2003 όπως ισχύει.
9.Κατάργηση των διατάξεων του Ν.3731 που ρυθμίζει με διαφορετικό τρόπο τη βαθμολογική εξέλιξη του ένστολου προσωπικού και καθορίζει διαφορετική ιεραρχία από αυτή του προσωπικού των ΟΤΑ και του υπόλοιπου δημοσίου.
10.Να υπάρχει ουσιαστική ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Υπηρεσίας (ΟΤΑ) να παρέχει νομική προστασία στο ένστολο προσωπικό κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ola kala

Ανώνυμος είπε...

"Κατάργηση των διατάξεων του Ν.3731 που ρυθμίζει με διαφορετικό τρόπο τη βαθμολογική εξέλιξη του ένστολου προσωπικού και καθορίζει διαφορετική ιεραρχία από αυτή του προσωπικού των ΟΤΑ και του υπόλοιπου δημοσίου."
Που ακριβώς είναι το πρόβλημα σ' αυτό?Δεν είναι αντικειμενικά τα κριτήρια ? Θίγεται κανείς ? και πως αλλιώς θα οργανωθούν εσωτερικά οι υπηρεσίες ?Ποιο είναι εκείνο το σημείο που διαφωνείτε, εχτός από τους επόπτες που πρέπει να ειναι μόνο ΔΕ? ( άδικο )
Τέλος,η ΠΟΕ - ΟΤΑ και οι αντιπρόσωποι μας Δημοτικοί Αστυνομικοί,τώρα θυμήθηκαν να διεκδικήσουν "ουτοπικά" και "κοροιδευτικά", κατά τη γνώμη μου,όλα τα παραπάνω?η ΣΥΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΉ ΔΡΆΣΗ των αντιπροσώπων μας στη ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν πρέπει να δίνει την εντύπωση μιας εξωπραγματικής "αντιπολίτευσης", αλλά να θέτει στόχους που πραγματικά αγγίζουν το Δημοτικό Αστυνομικό στη καθημερινότητά του.Όσο για όσους επιθυμούν να μεταταχθούν, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κάνουμε το κόπο οι υπολοιποι να τους βολέψουμε....Εκείνοι έχουν ήδη απορρίψει την ΔΑ κι εμείς οι υπόλοιποι θα τους κάνουμε και χαρούλες?Τα σωματεία των Δημοτικών Αστυνομικών οφείλουν να στηρίζουν Δημοτικούς Αστυνομικούς!!!οφείλουν να βλέπουν με θάρρος τις αλλαγές και να τις αντιμετωπίζουν θέτωντας στόχους εφικτούς...Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε να γυρίσουμε πίσω ...Δεν είδα να αιτούμεθα να βγάλουμε τη στολή!!Δηλαδη συνεχίζουμε στο μοτίβο "φοράτε στολή,δείξτε λίγο από τη μαγκιά σας κάποιοι,αλλά τσάμπα...??"Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα κύριοι....Πρέπει να διαλέξουμε !!!Τσάμπα Μάγκας δεν γίνεται κανείς, εχτός από εκείνους που έχουν " δόντι",αλλά και σ' αυτή τη περίπτωση, η χαρά του είναι για λίγο....

Θεοδ. Θ. είπε...

Αγαπητέ φίλε,
καταρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σου στο blog όχι απλά με σχόλιο αλλά με ερωτήματα και θέσεις.Επειδή λοιπόν θέτεις κάποια ερωτήματα θεωρώ υποχρέωση μου να σου απαντήσω.
Όσον αφορά την αντικειμενικότητα των κριτηρίων επιλογής της ιεραρχίας από τη στιγμή που δεν λαμβάνεται υπόψιν ως χρόνος προυπηρεσίας μόνο αυτός στη δημοτική αστυνομία και μπορεί κάποιος να διορίζεται σε μια θέση έχοντας 10-15 χρόνια προυπηρεσίας σε άλλες υπηρεσίες του δήμου τότε δεν υπάρχει λόγος για ξεχωριστή διάταξη.Σε προηγούμενη καταχώρηση περιγράφω πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα με τις τελευταίες κρίσεις στο Δήμο Θεσ/νίκης.
Σχετικά με το χρόνο που επέλεξε η ομοσπονδία να υποβάλλει τις θέσεις της συμφωνώ και το δηλώσαμε και στο συνέδριο ότι όταν έπρεπε να υπάρχει δυναμική παρέμβαση, δηλαδή πριν τη ψήφιση του νόμου, οι αντιδράσεις ήταν υποτονικές.Πάντως το ότι εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε μπορεί να φαίνεται ουτοπικό αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν είναι κοροιδευτικό προς τους συναδέλφους.Οι καθημερινές μας παρεμβάσεις στους χώρους εργασίας έχουν στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του συναδέλφου και είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι από τις κλαδικές διεκδικήσεις.
Τέλος όσον αφορά το αίτημα για δικαίωμα μετάταξης σε παλαιούς συναδέλφους το θεωρώ δίκαιο και δεν συμφωνώ με το διαχωρισμό που θέτεις εμείς και εκείνοι.Τα σχόλια δε περί τσάμπα μαγκιάς και δοντιών δεν με αφορούν.
Ευχαριστώ και πάλι για τη συμμετοχή σου.
Θόδωρος Θωμαίδης

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ 3731/08 ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΔΕ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΗ ΔΕ.ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΞΑΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΟΤΑΝ Ο 3731 ΗΤΑΝ Η ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΣΧΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ .

Ανώνυμος είπε...

ENNOEITAI ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΞΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΤΑΜΕΝΩΝ.ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕ 10 ΠΤΥΧΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΕΙ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΛΕΣ,ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΥΕ!!!ΕΛΕΟΣ!!!!!ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ..ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...ΑΙΣΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

μηπως ομως θα πρεπει να οργανωθουμε?τα στοιχεια αυτα του νομου ειναι αντισυνταγματικα

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ...ΟΠΟΤΕ,ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...ΔΕΜ ΞΕΡΩ.ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΑΑΑΑ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

"8.Να μην υπάρχει περιορισμός στην υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού κατά τις Κυριακές, αργίες και εξαιρέσιμες και να τροποποιηθεί το άρθρο 16 του Ν.3205/2003 όπως ισχύει."

Να εστιάσουμε επιλεκτικά τη διαφωνία μας στο συγκεκριμένο θέμα γιατί η κατάργηση του περιορισμού αφήνει ανοιχτό το πεδίο στον κάθε δήμαρχο να ερμηνεύει το νόμο για το ωράριο όπως θέλει και να διατάσσει τους δημοτικούς αστυνομικούς σε συνεχή υποχρεωτική υπερωριακή εργασία. Σκεφτείτε πως δεν υπάρχουν μόνο οι μεγάλοι δήμοι όπου για διάφορους λόγους τηρούνται τα προσχήματα και δεν φτάνουν (οι περισσότεροι) σε ακρότητες, με την κατάργηση του ορίου μπορεί ο κάθε δημαρχάκος να επικαλείται υπηρεσιακές ανάγκες και να βάζει τους συναδέλφους να δουλεύουν όσες ώρες θέλει όσες Κυριακές & αργίες θέλει, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά την κοινωνική τους ζωή, αλλά και περιορίζοντας τους τον χρόνο που ενδεχομένως κάποιοι έχουν ανάγκη για ξεκούραση.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την επισήμανση του προηγούμενου φίλου και νομίζω πως για το συγκεκριμένο αίτημα θα πρέπει να δοθούν κάποιες συμπληρωματικές διευκρινίσεις από την ομοσπονδία. Επίσης πιστεύω ότι η νέα γραμματεία της ομοσπονδίας για θέματα δημοτικής αστυνομίας στο συγκεκριμένο αίτημα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική προκειμένου να προφυλάξει τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των συναδέλφων.
Θωμαίδης Θ.

Ανώνυμος είπε...

Η νέα γραμματεία της ομοσπονδίας για θέματα δημοτικής αστυνομίας Θα ειναι καταρχην με εκπροσωπηση απο τους μεγαλυτερους δημους (κατα αναλογια και δημοτικων αστυνομικων απο ολη την Ελλαδα) αλλα και φυσικα με μετρο την κομματικη αναλογια στην ομοσπονδια .Εαν αυτο δεν γινει δεκτο δηλωνω υπευθυνα οτι δεν θα συμμετεχω καν στην νεα γραμματεια και αυτο διοτι δεν κυνηγησα ποτε στην ζωη μου τιτλους και καρεκλες.Υπαρχουν αρκετοι συναδελφοι στην Θεσσαλονικη που με γνωριζουν και μπορειτε να τους ρωτησετε οτι θελετε για το ατομο μου.Καντε λοιπον ολοι λιγο υπομονη ακομα.
Σας ευχαριστουμε για την κατανοηση σας.

Μετά τιμής
Αναστάσιος Γκούμας

Πρόεδρος της Γραμματείας Δημοτικών Αστυνομικών Ελλάδος (ΠΟΕ-ΟΤΑ)

(μέλος του ΔΣ δημοτικών Αστυνομικών Δήμου Αθηναίων )

Ανώνυμος είπε...

Θα κάνουμε υπομονή λοιπόν, όπως μας προτείνει και ο "πρόεδρος"...θα έλθει η "βασιλεία της Γραμματείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ" να μας σώσει...
Με κριτήρια των μεγάλων δήμων...και οι μικροι δήμοι αγαπητέ κ. Γκούμα που πλήττονται από υπέρμετρες απαιτήσεις και εξευτελισμούς τί θα κάνουν? ποιος θα τους εκπροσωπήσει στη Γραμματεία σας?

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν αγαπητέ δεν μου ανήκει καμιά γραμματεία .Δεν καταλαβαίνω οι συνάδελφοι σε μικρούς δήμους δεν ανήκουν σε σωματεία ?Δεν ζητούν την βοήθεια από αυτούς αλλά και από την Ποε-Οτα όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα ?

Μήπως όμως κάποιοι από μικρούς Δήμους νομίζουν ότι διαφέρουν από τους άλλους Δημοτικούς υπαλλήλους και έχουν ενταχθεί σε άλλες ενώσεις διότι κάποιοι τους έχουν παραμυθιασει? Μήπως μερικοί με τις στάσεις τους προκαλούν και επιταχύνουν αυτήν την απομόνωση για προσωπικά οφέλη ?Μην ακολουθείται μοναχικά μονοπάτια διότι κανείς δεν θα μπορεί να σας βοηθήσει έπειτα όσο και εάν προσπαθήσει. Άλλωστε για κάθε Δήμαρχο είναι το ότι καλύτερο να μην έχει ένα σωματείο άμεσα εμπλεκόμενο με τον εργαζόμενο αλλά ένα συνολικό το οποίο δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να λειτουργήσει άμεσα .Η μήπως νομίζετε πως θα σας βοηθήσουν κάποιοι οι οποίοι διώκονται ήδη από την υπηρεσία τους για κακουργήματα ?

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει κάτι για την γραμματεία και είναι ευκαιρία να το ξεκαθαρίσω.

Η γραμματεία ανώνυμε φίλε είναι ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Κατά συνεπεία δεν επιβάλει πράγματα και καταστάσεις αλλά ενημερώνει και προτείνει στην Ποε-Οτα, για θέματα που αφορούν το σύνολο της Δημοτικής Αστυνομίας ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ από όλα τα σωματεία της Ελλάδος .Κανείς από τα μέλη της Γραμματείας δεν δικαιολογείται από την Δουλειά του να λείπει όταν αυτή συνεδριάζει ακόμα και όταν στις συνεδριάσεις επεξεργάζονται πολύ σοβαρά ζητήματα .Επίσης οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές και έχουν παραστεί συνάδελφοι από αρκετά μέρη της Ελλάδος οι οποίοι έχουν πάρει και το λόγο και έχουμε καταγράψει και προωθήσει τις θέσεις τους .Έτσι όπως καταλαβαίνεις με προσωπικό κόστος χρόνου και χρήματος κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τους συναδέλφους μας ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ χωρίς να έχουμε ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ

Δεν διάβασες ολοκληρωμένα αυτά που έγραψα φίλε μου, η μήπως γραφείς αυτά που σου λένε να γράψεις κάποιοι άλλοι? Καλή η ανωνυμία αλλά όταν απευθύνεσαι σε κάποιον προσωπικά θα ήταν καλό να μιλάς με το όνομα σου .

Μετά τιμής
Αναστάσιος Γκούμας

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχάς χαίρομαι που μπήκες στο κόπο να κάνεις διευκρινήσεις για τη γραμματεία γιατί ως τώρα μου είχες δώσει την εντύπωση ότι μέσω αυτής θα λύθούν όλα μας τα προβλήματα...
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου αλλά μιλάς εκ του ασφαλούς μάλλον...δεν είπε κανείς ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν θα βοηθήσει κάθε δημοτικό υπάλληλο,αν της ζητηθεί...
Με αναγκάζεις όμως να σου κάνω μια καίρια ερώτηση...αφού έχουμε τη ΠΌΕ-ΟΤΑ γιατί η Αθήνα και οι Θεσσαλονίκη έχουν ξεχωριστά σωματεία ΔΑ?γιατί η Κρήτη έφτιαξε το "παγκρήτιο";
Γιατί φτιάχτηκε το Πανελλήνιο;Αυτοί δεν είναι συνάδελφοι;θα τους απαγορεύεις εσύ μήπως να έχουν άποψη;ή μήπως θα το απαγορεύσεις σε μένα και στον κάθε "εμένα";τα blog τα διαβάζουμε πολλοί...Αυτά δε περί "υπαγορεύσεων" είναι παντελώς άτοπα....

Μετα Τιμής
Συνάδελφος

Ανώνυμος είπε...

Τα σωματεια ΔΑ Αθηνας και Θεσσαλονικης ειναι πρωτοβαθμια σωματεια και ειναι αναγνωρισμενα απο την Ομοσπονδια ΠΟΕ-ΟΤΑ.Το Πανελληνιο δεν ειναι και κατα συνεπεια δεν μπορω να τοποθετηθω για κατι το οποιο εγω δεν αναγνωριζω.Ολοι κρινομαστε εκ του αποτελεσματος και απο τις πραξεις μας φιλε μου.Δεν νομιζω να απαγορευσα σε κανενα να εχει αποψη,αλλοι το κανουν αυτο απο οτι παρατηρω.Και για να τελειωνουμε φιλε μου το μονο ατοπο σε αυτο το Blog Θεωρω οτι ειναι να συνεχισω μια συζητηση με ενα ανωνυμο ατομο το οποιο προφανος εκπροσωπει μονο το ευατο του .

Μετά τιμής
Αναστάσιος Γκούμας