Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

39ο καταστατικό και οργανωτικό συνέδριο ΠΟΕ-ΟΤΑ

Μέσα σε κλίμα έντασης και έντονων παραταξιακών συγκρούσεων διεξήχθη το 39ο καταστατικό και οργανωτικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όπως ήταν αναμενόμενο τη συζήτηση μονοπώλησε το θέμα ένταξης των συμβασιούχων στα Α"βάθμια σωματεία με πλήρη δικαιώματα εκλογής αντιπροσώπων στην ομοσπονδία.

Οι δυο μεγαλύτερες παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΣ έχοντας εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις επιδόθηκαν σε έναν διαγωνισμό επιθέσεων κάτι που έδωσε την εντύπωση ότι αφενός δεν είχε γίνει καμιά προετοιμασία ώστε να υπάρχει ελάχιστη συμφωνία, αφού για να ψηφιστεί οποιαδήποτε αλλαγή απαιτείται ψήσιση από τα 3/4 των παρόντων, αφετέρου κανείς δεν είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη μιας τέτοιας απόφασης. Δυστυχώς μέσα στο κλίμα αυτό του απόλυτου κομματικού φανατισμού δεν ψηφίστηκε η καταστατική αλλαγή που πρόβλεπε την δημιουργία γραμματείας δημοτικής αστυνομίας, αφού η ψηφοφορία από ένα σημείο και μετά δεν έγινε κατά άρθρο αλλά στο σύνολο των προτάσεων.Το πιο δυσάρεστο όμως είναι ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κάποιοι μιλούσαν για νικητές και ηττημένους χωρίς κανείς να αντιλαμβάνεται ότι δυστυχώς ΧΑΣΑΜΕ ΟΛΟΙ.
 
Για την ιστορία σας παραθέτουμε την πρόταση για τη δημιουργεία γραμματείας δημοτικής αστυνομίας.
"Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου συγκροτείται επταμελής (7) Γραμματεία των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία.
Αντικέιμενο λειτουργίας της Γραμματείας είναι η καταγραφή και η κατάθεση προτάσεων στα όργανα της Ομοσπονδίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων στη Δημοτική αστυνομία.
Τα μέλη της Γραμματείας θα προέρχονται αποκλειστικά από το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας που είναι εγγεγραμμένο ΜΟΝΟ στα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας"
Σήμερα, θα διεξαχθεί το 40ο ενδιάμεσο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ όπου θα συζητηθεί το πρόγραμμα δράσης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α ΡΕ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΑΘΑΝΑΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΟΥ!ΤΡΟΜΕΡΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Άρα πάλι χάσαμε λόγω κομμάτων, μπράβο μας. Αυτό ελπίζω να αποτελεί απάντηση σε όλους εκείνους που αναρωτιούνται ποιά είναι η άποψη της ποε-οτα για εμάς, και γιατί δεν μας αντιπροσωπεύει σωστά;
Ίσως θα έπρεπε να ξανασκεφτούμε τη στάση ως ένας κλάδος εργαζομένων ο οποίος πρακτικά δεν αντιπροσωπεύεται!!!!!!!!
Μήπως μετέχοντας σε ένα γελοίο συνοθύλλευμα κομμάτων και κομματικών συμφερόντων γινόμαστε και εμείς γελίοι; Μήπως θα έπρεπε να αποκτήσουμε μόνοι μας τις επαφές εκείνες με το υπουργείο, το γραφείο του Υπουργού, το εκπαιδευτικό συμβούλιο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε οι απόψεις μας να φτάνουν αυτούσιες στους αρμόδιους και όχι μέσα από κομματικά φίλτρα;
Κεραμυδάς Δημήτριος