Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Πιο ασφαλείς πλέον οι πεζοί στην Θεσσαλονίκη

Για την ασφάλεια των πεζών, οι δήμοι της Θεσσαλονίκης θα κληθούν τοποθετήσουν προστατευτικά κιγκλιδώματα στα πεζοδρόμια ώστε να διασφαλιστεί η «διοχέτευση» των περαστικών στις διαβάσεις. Το μέτρο αφορά κεντρικούς οδικούς άξονες -Εγνατία, Μοναστηρίου, Παπαναστασίου, Λαγκαδά, Γιαννιτσών και Καραολή και Δημητρίου.

Την απόφαση για τα κιγκλιδώματα ανακοίνωσε το Σάββατο ο Σπύρος Βούγιας, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος προανήγγειλε και δημόσια διαβούλευση για τις λεωφορειολωρίδες και τα ωράρια φορτοεκφόρτωσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών.

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργου Θάνογλου, ο οποίος επισήμανε ότι τα τροχαία με θύματα πεζούς αποτελούν σημαντικό πρόβλημα οδικής ασφάλειας: Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2010, έξι πεζοί παρασύρθηκαν σε κεντρικούς δρόμους.

Οι δήμοι θα έχουν την στήριξη της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η οποία ενισχύεται με τη σύσταση ειδικής επιστημονικής ομάδας συγκοινωνιολόγων, που θα επεξεργάζεται τις σχετικές προτάσεις, ενώ για τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών θα θεσπιστεί ειδική εβδομάδα κυκλοφοριακής αγωγής σε κάθε δήμο.


(πηγή : www.in.gr)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΘΕ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ LINK ΛΙΓΟ:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=11011039
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Ανώνυμος είπε...

"http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_11/04/2010_397175"Δημήτρη ένα πολύ ωραίο άρθρο του Τάκη Καμπύλη αξίζει να το διαβάσει κανείς!Κολλάει στο προηγούμενο θέμα "Λέμε...STOP στο ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ" και τα σχόλια συναδέλφων, αν θέλεις δημοσίευσε την ηλ.διεύθυνση !Ευχαριστώ!