Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση Σ.Δ.Α.Θ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Θεσσαλονίκης
συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε :

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ- στη λήξη κάθε βάρδιας

Συνάδελφοι,

Η αντεργατική οικονομική πολιτική «επίθεση» στην καθημερινή ζωή και το εισόδημα των εργαζομένων συνεχίζεται. Η μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων που ξεκίνησε με τις γνωστές περικοπές ενισχύεται με το φορολογικό,ασφαλιστικό και θα ολοκληρωθεί με νέα μέτρα που θα πλήττουν περαιτέρω το εισόδημα μας.

Παράλληλα η συνεχιζόμενη,παρά τις προτάσεις μας,ασάφεια του χαρακτήρα και του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας οδηγεί καθημερινά τον κλάδο σε απαξίωση και κοινωνική απομόνωση. Κυβέρνηση και ΚΕΔΚΕ αδιαφορούν και τη νύφη πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Χωρίς ξεκάθαρες αρμοδιότητες,χωρίς νομική στήριξη,με ελλειπές νομοθετικό πλαίσιο καλούμαστε καθημερινά να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα μας, μέσα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης και άγνοιας πολιτών και εργαζομένων.

Συνάδελφοι, Αντιδρούμε μαζί με το σύνολο των εργαζομένων στους ΟΤΑ και λέμε ΟΧΙ:

-Στην απαξίωση,αποδόμηση και υποβάθμιση της υγιειονομικης και ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης.
-Στην χαριστική, σκανδαλώδη νομοθετική ρύθμιση με την οποία καλείται ο Ο.Π.Α.Δ. να πληρώσει τα «ΚΑΝΟΝΙΑ» των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.
-Στην υποβάθμιση των παροχών του Ταμείου μας.

Αγωνιζόμαστε ενάντια:

-Στην μετατροπή της Δημοτικής Αστυνομίας σε εισπρακτικό και κατασταλτικό μηχανισμό. -Στην άρνηση εφαρμογής του νόμου για την νομική στηριξη των Δημοτικών Αστυνομικών.

Διεκδικούμε:

-Το δικαίωμα πρόσβασης σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας. -Αποποινικοποίηση των αρμοδιοτήτων. -Επανεξέταση όλων των θεμάτων της Δημ.Αστυνομίας από μηδενική βάση.

Συνάδελφοι, Η απάντηση μας είναι ο συνεχής αγώνας και η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την κατάργηση στην πράξη των κοινωνικά άδικων φορολογικών επιβαρύνσεων και της γενικότερης «επίθεσης» σε βάρος του εισοδήματος των μισθωτών και των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ- στη λήξη κάθε βάρδιας

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το Δ.Σ του Σωματείου