Σάββατο 10 Απριλίου 2010

"Λέμε...STOP στο ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ"

Μέχρι και...group δημιουργήθηκε στο Facebook για το παραεμπόριο το οποίο το τελευταίο καιρό με την ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών, έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις. Διαβάστε παρακάτω μια είδηση που συλλέξαμε σήμερα από το διαδίκτυο. Δυστυχώς, δε κατέστη δυνατο να μάθουμε αν όντως πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη δράση που θα διαβάσετε παρακάτω :

Το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Απριλίου στις 2:00 μ.μ. η ομάδα ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! που έχει δημιουργηθεί στο Facebook από τους εμπόρους και κατοίκους των Αθηνών που μήνυσαν τον Δήμο και την ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει την πρώτη της ακτιβιστική δράση, κατεβαίνοντας στην οδό Ερμού για να φωτογραφίσει και να βιντεοσκοπήσει την ανενόχλητη δράση των αλλοδαπών παρανόμων μικροπωλητών, καθώς και την απόλυτη αδράνεια των αρμοδίων αρχών.

Πολλοί θα πουν, ότι με την προβολή που έχει η όλη αυτή δράση, κάποιοι θα φροντίσουν την συγκεκριμένη ώρα να μην υπάρχει ούτε ένας μικροπωλητής στους δρόμους του κέντρου. «Δεν πειράζει», λένε οι επικεφαλής της ομάδος, «ακόμη κι έτσι, θα έχουμε έστω για λίγο, έστω σε μία περιορισμένη γεωγραφική κλίμακα, πετύχει τον σκοπό μας». Διευκρινίζουν, ότι δεν πρόκειται για κάποια πολιτική ενέργεια, αλλά για κοινωνικό – συνδικαλιστικό ακτιβισμό, μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι της πατρίδος μας και σημειώνουν ότι, αν κάποιοι πολιτικοί θέλουν να πλαισιώσουν αυτήν την προσπάθεια, είναι ευπρόσδεκτοι «όσο το πλαίσιο δεν φοράει και ... καπέλο».

«Κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου δρωμένου, θα αξιοποιήσουμε την ομαδική μας παρουσία και θα μπορέσουμε ανενόχλητοι να φωτογραφήσουμε τους παρανομούντες αλλοδαπούς, χωρίς κάποιος από αυτούς να μπορεί να μας επιτεθεί. Εν παραλλήλω, μέλη της ομάδος θα διανέμουν στους καταναλωτές ένα κείμενο, όπου θα περιγράφονται οι αρνητικές συνέπειες της αγοράς προϊόντων από παρανόμους μικροπωλητές», μας λέει ο δημιουργός της ομάδος. Το συγκεντρωθέν υλικό θα αναρτηθεί στην σελίδα της ομάδας ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! στο Facebook και θα χρησιμοποιηθεί στον δικαστικό αγώνα που έχει ξεκινήσει εναντίον του Δήμου και της ΕΛ.ΑΣ. για το πρόβλημα του παρανόμου εμπορίου.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι, ότι η ομάδα αυτή, εν αντιθέσει με αρκετές άλλες στον συγκεκριμένο χώρο κοινωνικής δικτύωσης, είναι ενεργή και ζωντανή. Ήδη, έχει συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό στοιχείων οπτικοακουστικού υλικού, που θα χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο, εάν ο εισαγγελέας ασκήσει εν τέλει ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων για το αίσχος του παρανόμου εμπορίου στην Αθήνα, τα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα, και εν γένει σε όλα τα πολυσύχναστα σημεία της πατρίδος μας.


(πηγή: www.anopetra-eleos.blogspot.com)

Νεότερη ενημέρωση (Κυριακή 11/04 ώρα 02:30)

Τελικώς πραγματοποιήθηκε η δράση της ομάδας "Λέμε...STOP στο ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ". Και η δράση αυτή ήταν επεισοδιακη. Εμείς, ψάξαμε να βρούμε την είδηση σε μεγάλα κι έγκυρα portal, όμως δυστυχώς δεν βρήκαμε κάτι σχετικό. Κάτι που φυσικά είναι αρκετά περίεργο...Έτσι, αναδημοσιεύουμε και 'μεις, όπως πολλά ιστολόγια, το συγκεκριμένο άρθρο-video, με κάθε επιφύλαξη ως προς τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν αλλά ΚΥΡΙΩΣ για τον απώτερο στόχο που είχαν οι διοργανωτές της "εξόρμησης" :

Επεισοδιακή ήταν η εξόρμηση της ομάδος «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!», η οποία όπως είχε προγραμματίσει, πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη της δράση στην οδό Ερμού, με σκοπό να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό για τις συνέπειες της αγοράς ειδών του παρεμπορίου αλλά και φωτογραφίσει και να μαγνητοσκοπήσει την ασύδοτη δράση των παρανόμων μικροπωλητών και την αδράνεια των αρχών.

Οι παράνομοι μικροπωλητές εξ' αρχής αντιδρούσαν έντονα στην λήψη φωτογραφιών και βίντεο, κάνοντας χειρονομίες και βρίζοντας στα αγγλικά και σε σπαστά ελληνικά. Κάποια στιγμή, στην συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος, ομάδα Αφρικανών πέταξε αποχωρώντας μία καρέκλα, με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή, μετά από την οποία τραυματίστηκε ένας ηλικιωμένος. Οι δράστες, έφυγαν τρέχοντας μέσα από το στενό, παρασύροντας τραπεζοκαθίσματα από τις παρακείμενες καφετέριες και εκσφενδονίζοντας καρέκλες, ποτήρια, μπουκάλια και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους, ενώ κάποιοι από αυτούς επέστρεψαν, κρατώντας καδρόνια και σιδηροσωλήνες.

Οι περαστικοί και οι θαμώνες των καφετεριών, παρασυρόμενοι συχνά από το πλήθος των αλλοφρόνων αλλοδαπών, οι οποίοι άρπαζαν και πετούσαν ό,τι έβρισκαν, άρχισαν και εκείνοι να διαμαρτύρονται και να καλούν την δημοτική αστυνομία που απλά παρακολουθούσε την εξέλιξη να καλέσει την ΕΛ.ΑΣ., η οποία βρισκόταν στην Πλ. Συντάγματος και σύμφωνα με υπαινιγμό του Αστυνομικού Διευθυντού που προΐστατο στην περιοχή, γνώριζε για την κινητοποίηση του «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!».

Σε όλο το μήκος τις οδού Ερμού και στις κάθετες οδούς δημιουργήθηκαν συμπλοκές, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν σοβαρά πολλοί πολίτες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και γυναίκες, ενώ σημαντικές φθορές προξενήθηκαν σε αρκετά καταστήματα, κυρίως καφετέριες.
Το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Παναγιώτης Δούμας, ο οποίος προΐστατο της πρωτοβουλίας «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» και έχει και αυτός τραυματισθεί ελαφριά δήλωσε τα εξής:

"Τα σημερινά γεγονότα καταδεικνύουν μία θλιβερή πραγματικότητα: Οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν πια να υπολογίζουν στο ελληνικό κράτος εις ό,τι αφορά τουλάχιστον την ασφάλειά τους. Πραγματοποιήσαμε μία ειρηνική και καθ' όλα νόμιμη εξόρμηση, με τη συμμετοχή μάλιστα αρκετών ηλικιωμένων και γυναικών και δυστυχώς δεχθήκαμε δολοφονική επίθεση, με μεταλλικά αντικείμενα, καδρόνια, μπουκάλια, καρέκλες και τραπέζια.

Κρατάμε στα χέρια μας μαγνητοσκοπημένα όλα τα γεγονότα και θα τα δώσουμε στην δημοσιότητα, ώστε να δει ο κόσμος πώς κατήντησαν την πόλη μας οι «ήπιες» πολιτικές του κ. Κακλαμάνη, του κ. Χρυσοχοΐδη αλλά και του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος φέρει μεγάλη πολιτική ευθύνη για τις μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών αλλά και για τον νόμο που ψήφισε το 2008 και ο οποίος απαλλάσσει την ΕΛ.ΑΣ. από την αντιμετώπιση του παρανόμου εμπορίου.

Όπως απεδείχθη, οι άνθρωποι αυτοί, εκτός από λαθρομετανάστες και λαθρέμποροι είναι και επικίνδυνοι για την δημόσια τάξη και ασφάλεια και πολλοί εξ' αυτών έχουν δολοφονικές διαθέσεις και είναι και ρατσιστές, αφού επανειλημμένως φώναζαν ότι η μαύρη φυλή θα κυβερνήσει τον κόσμο και θα γ... όλους τους λευκούς... Θα μηνύσουμε τους κυρίους αυτούς, ενώ εάν περιλαμβάνονται στους 14 προσαχθέντες, θα παραστούμε στην δίκη τους ως πολιτική αγωγή και θα ζητήσουμε την παραδειγματική τιμωρία τους και την απέλασή τους από την πατρίδα μας".

Δείτε και το VIDEO :



Θα θέλαμε να γίνει σαφές, ότι σε καμια περίπτωση τέτοιες κινήσεις, όπως αυτή της ομάδας "λέμε…STOP στο ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ", δεν εκφράζουν της πάγιες θέσεις του Σ.Δ.Α.Θ. για τους παράνομους μικροπωλητές και το παραεμπόριο.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφος είμαι αλλά αυτά που βλέπουμε θεωρώ πως είναι τραγικά...Καμιά 10αριά φασισταριά πάνε και τα βάζουνε με τους μετανάστες (και όχι με τα αφεντικά τους..που κάτι μου λέει οτι είναι Ελληναράδες) σαν αυτόκλητοι υπερασπιστες της δικαιοσύνης.
Λες και θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει βούληση..Αν θέλανε να σταματήσει το παρεμπόριο (πραγματικά) θα έβαζαν την ΕΛ.ΑΣ (Σε συνεργασία με τη Δ.Α) και θα γινόταν εφαρμογή του Νόμου.
Μέχρι να αποφασίσουνε τι θέλουνε εμείς δεν έχουμε θέση να πλακωνόμαστε με τους μετανάστες..
(Θίχτηκε το 72χρονο πουρό απο το παρεμπόριο..εγω λέω πως θυμήθηκε τα νιάτα του στα 30+ του που ζούσε και βασίλευε επι Γιώργη Παπαδόπουλου..)

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μερικώς με τον παραπάνω συνάδελφο, αλλά εγώ επιπλέον θέλω να θίξω την παρουσία των συναδέλφων μπροστά στην κάμερα. Δεν έκαναν τίποτα επιλήψιμο οι συνάδελφοι, αλλά ίσως θα ήταν καλύτερα να είχαν αναφέρει στο Κέντρο Επιχειρήσεων ότι υπάρχει απειλή επεισοδίων, και ότι είναι σε εξελιξη βιντεολήψη, ενδεχομένως χωρίς δημοσιογραφική άδεια, και θα ζητούσα να αποχωρήσω από το σημείο.

Ανώνυμος είπε...

Επιθεση της χρυσης αυγης ηταν και τιποτα αλλο! Μου αρεσε που ειστε και μελη στο Group καποιοι..

Ανώνυμος είπε...

Οσο δεν λειτουργούν οι θεσμοί και δεν υπάρχει λύση για τους Αφρικανούς και το παρεμπόριο(η καρέκλα ενδιαφέρει περισσότερο από τις λύσεις στα προβλήματα ακόμα και το 2010) αυτα θα είνα βούτυρο στο ψωμί των "πατριωτών" νοσταλγών του Χίτλερ και του Ναζισμού!Αυτών δηλαδή που σκότωσαν τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας!!Ντροπή μας!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι διακοπές στην Μύκονο είναι πιο σημαντικές ρε παιδιά, μην το κουράζουμε το θέμα!!!Καλοκαίρι έρχεται θα ασχοληθούμε με παρεμπόριο, Αφρικανούς και Χρυσαυγίτες?Παραλία και clubbing, αυτή είναι η ζώη!!!Eλάτε και εσείς καμιά βόλτα!Τώρα αν δεν μπορείτε γιατί ή δεν έχετε λεφτά ή γιατί σας έχουν σπάσει το κεφάλι,λόγω εργασίας απλά ας προσέχατε!!!Το υπουργείο εσωτερικών προειδοποιεί το παρεμπόριο , ο "πατριωτισμός" και ο "αναρχισμός" βλάπτει σοβαρά την υγεία(των δημοτικών αστυνομικών βέβαια!!)

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΤΑ 'ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ' ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΚΑΙ 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ'. ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΗΜ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΧΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Στον δρόμο είμαστε και μόνο στον δρόμο κύριε συνάδελφε, εσύ τώρα αν θες να υπερασπιστείς νεοναζιστικές ομάδες και να διαστρεβλώνεις την ιστορία τούτου του τόπου παραιτήσου από την δημοτική υπηρεσία μιας δημοκρατικής(όσο είναι εφικτό στις μέρες μας αυτό) χώρας και πήγαινε με τους κολλητούς σου,εγώ δεν τους έχω ανάγκη όπως και χιλιάδες συνάδελφοι!!Ο ναζίσμός δεν είναι πατριωτισμός ,οι παππούδες μας δεν πολέμησαν και σκοτώθηκαν για να κάνουν κάποιοι τους παλικαράδες με ξυρισμένα κεφάλια και αγκυλωτούς σταύρους(και τα βιβλία του Πλεύρη στην τσέπη στην καλύτερη περίπτωση)!!!

Δημ. Ψ. είπε...

Για τον λόγο ότι τα σχόλια στην συγκεκριμένη ανάρτηση έχουν αρχίσει να παρεκτρέπονται, αποφασίσαμε την απενεργοποίηση της δυνατότητας περαιτέρω σχολιασμού της. Τέτοιου είδους συζήτήσεις δεν βγάζουν πουθενά. Αντιθέτως μας αποπροσανατολίζουν από τους στόχους που έχουμε θέσει για μια άλλη Δημοτική Αστυνομία, διότι ως γνωστόν, "στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος".