Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Νέο επεισόδιο συναδέλφου Δ.Α. με μικροπωλητή στην Θεσ/νίκη

Νέο επεισόδιο μεταξύ συναδέλφου Δ.Α. και Αφρικανού μικροπωλητή έλαβε χώρα χθές το μεσημέρι στην διαστάυρωση των οδών Τσιμισκή κ Αγίας Σοφίας. Ο συνάδελφος τραυματίστηκε έλαφρα και αφού του παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες, μετέβει στο Α.Τ. Λευκού Πύργου για την υποβολή μήνυσης κατά του μικροπωλητή. 


Ακολουθεί η είδηση από τον ιστότοπο της εφ. "καθημερινή" :

Αφρικανός μικροπωλητής κρατείται στο Α.Τ. Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι «πρωταγωνίστησε» σε επεισόδιο με άνδρα της Δημοτικής Αστυνομίας, στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για 27χρονο πλανόδιο μικροπωλητή από τη Σενεγάλη, ο οποίος είχε στήσει τον πάγκο του στο πεζοδρόμιο της οδού Τσιμισκή, πουλώντας ρολόγια.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα το μεσημέρι, όταν 45χρονος δημοτικός αστυνόμος, που πραγματοποιούσε ελέγχους στο πλαίσιο των ερευνών της Δημοτικής Αστυνομίας για την πάταξη του παράνομου εμπορίου, ζήτησε να ελέγχει τον 27χρονο Σενεγαλέζο.

Όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός Αφρικανός αντέδρασε οργισμένος και ακολούθησε διαπληκτισμός κατά τον οποίο ο 27χρονος φέρεται ότι επιτέθηκε τον δημοτικό αστυνόμο με το τραπεζάκι όπου είχε τοποθετημένο το «εμπόρευμά» του.

Ο 45χρονος πρόλαβε, όμως, να ειδοποιήσει την Αστυνομία, δυνάμεις της οποίας έφτασαν στο σημείο και συνέλαβαν τον 27χρονο Σενεγαλέζο.

14 σχόλια:

ace είπε...

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΚΡΟ.ΤΙ ΑΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ..ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τι ερώτημα είναι μήπως ο νεκρός έρθει μόλις πάρουμε όπλα.

Ανώνυμος είπε...

έτσι, έτσι.. υποβολή μύνησης! Η άγνοια σε όλο της το μεγαλείο. Και απλός δημόσιος υπάλληλος να ήταν, αυτό είναι αντίσταση κατά της αρχής και διώκεται αυτεπαγγέλτως. Απλά η ΕΛ.ΑΣ. ΒΑΡΙΕΤΑΙ και αφού κυκλοφορεί ευρέως ο μύθος ότι πρέπει να κάνεις μήνυση για τα πάντα, βρίσκει και τα κάνει. Για δοκιμάστε να τους πείτε ότι παραβαίνουν το καθήκον τους καμμιά φορά και να δείτε σύγκρυο και κινητοποίηση!

Ανώνυμος είπε...

Και το οπλο τι θα το κανεις ; θα γαζωσεις κανενα που θα σε βρισει και που θα σου δωσει σφαλιαρα; ελεος ρε φιλε...εδω ουτε οι μπατσοι μπορουν να το χρησιμοποιησουν...μονο σε εκτακτα περιστατικα με ανταλαγη πυροβολισμων. εμεις βρισιδια τρωμε αντε και καμια σφαλιαρα. Εγω λεω να καταρησουν την Δημοτικη Αστυνομια...αφου εκτρωμα υπηρεσια ειναι,αλλιως ας μεινουμε ετσι να πινουμε μεχρι την συνταξη φράπες! Καλα ειναι και ετσι!

Ανώνυμος είπε...

ξυπνάτε !!! αστυνομικός μπροστά μου έφαγε σφαλιάρα σε εθνική εορτή και δεν έγινε τίποτα, το όπλο θα μας σώσει ; μόνο προβλήματα θα φέρει σε μια κοινωνία που βράζει και είναι θέμα χρόνου να εκραγεί ! το όπλο μας μάρανε, εδώ δεν μας θέλουν τα ίδια τα αφεντικά μας....

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθω για πολλοστη φορα την ιδια συζητηση. Εγω δεν θελω ουτε φραπες ουτε φαπες. Κ πολυ σωστα κανενας δεν χρειαζεται ουτε σφαιρες ουτε απειλες.
Η νομιμη αμυνα καθως και η νομιμη βια πρεπει να ειναι παντα ΑΝΑΛΟΓΕΣ των περιστασεων.
Αυτο δεν σημαινει οτι επειδη ο ελεγχομενος ειναι οπλισμενος με τιποτα εως ενα βαλιτσακι πρπει και εμεις να κραταμε τιποτα.
Βασει της περιστασης ενα γκλομπ ειναι αρκετο αλλα και αναγκαιο ειτε εισαι αντρας ειτε εισαι γυναικα ειτε δυνατος ειτε αδυνατος κλπ. ωστε να αμυνθεις και να μην κατσεις να τις φας η να τρεχεις πανικοβλητος.
Οσοι θελουν ΦΡΑΠΕΣ να παραιτηθουν μονοι τους, να πανε σε καμμια καφετερια και να αφησουν οσουν εχουν φιλοτιμο εν καιρο κρισης να εργαστουν και να αφησουν τα ονειρα τους για καταργηση της υπηρεσιας ονειρα. Εξαλλου η συνταξη δεν ειναι εξασφαλισμενη πλεον!! Μην προκαλειτε την τυχη σας αμυαλοι συναδελφοι!

Ανώνυμος είπε...

9:01 προς @12:07

Το βρίσκω υποτιμητικό και για αυτούς αλλά και κυρίως για μας να αποκαλείς τους αστυνομικούς "μπάτσους". Εσύ τί είσαι; δημοτόμπατσος; Και η φιλολογία περί κατάργησης και υπηρεσίας-εκτρώματος μια χαρά βολεύει κάποιους από εμάς που είναι μέσα στη θαλπωρή του δημοσίου και ούτε καν διανοούνται να απολυθούν. Η κάθε υπηρεσία έχει τεράστια προβλήματα που σχετίζονται τόσο με την εξάρτησή της κάθε διεύθυνσης από τις αποφάσεις των αιρετών του Δήμου, αλλά και από ΕΜΑΣ. Και η ΕΛ.ΑΣ. έχει μεγάλα προβλήματα, αλλά μόνο εμείς φωνάζουμε τόσο πολύ. Αντε επιτέλους να κάνουμε ο καθένας ό,τι μπορεί μήπως και ξεκολλήσουμε. Η ευθύνη για τον φραπέ ανήκει αποκλειστικά σε εμάς, κανείς μας δεν έλαβε εντολή ούτε να πίνει φραπέ ούτε να κυκλοφορεί χωρίς στολή ή με στολή ό,τι ναναι. Και δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι μας αρκούνται να κόβουν μερικές κλήσεις τη μέρα και να δικαιολογούν ένα μίνιμουμ δουλειάς... όλες οι άλλες αρμοδιότητες από το παράθυρο!

Ανώνυμος είπε...

Αν σας λεγανε πριν απο 3 χρονια οτι θα ζουσαμε αυτα που ζουμε στο εργασιακο καθεστως θα πιστευατε κανεναν;;;
Μηπως εχει βγει αληθινη καμμια υποσχεση των πολιτικων; Μηπως δεν εχει βγει συνταγματικοτατο το μνημονιο "για λογους εθνικου συμφεροντος";
Κοιταχτε με αυτα και μ αυτα μην απολυθουμε αυριο για "λογους εθνικου συμφεροντος"
Και μην περιμενετε τοτε υποστηριξη απο κανεναν. Και μπραβο θα πουνε αν φτασουμε σε εκεινο το σημειο (γνωστη η αλληλεγγυη του ελληνα) και θα μας πουλανε στις πλατειες κομμενους σουβλακια για να φανε.
Αντε μπραβο καντε την δουλεια σας σωστα οσοι δεν το κανετε και δωστε ολοι Κυρος στην υπηρεσια (μονοι σας, μην περιμενετε αλλους).
Ουτε κουμπουρια ουτε φαπες, α-πο-τε-λε-σμα μπορουμε να εχουμε;;;;;

ΥΓ. Συμφωνω με το γκλομπ, δεν ειναι φονικο οπλο και μπορει να κανει την διαφορα σε μια δυσκολη στιγμη. Εκτος αν μερικοι δεν το θελουν γιατι δεν θα τους δινεται η δικαιολογια "δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα". Ξυπνηστε, ο κοσμος χανεται και σεις φαγατε φαπα και νομιζετε οτι πηρατε και ε-ΦΑΠΑ-ξ

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο γράφει οτι ο συνάδελφος "υπέβαλε" μήνυση...

Πλήρωσε ο ίδιος ή το σωματείο δηλαδή 100 ευρώ? Ξέρει κανείς?
Τη στιγμή που του επιτέθηκε ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ δεν είναι αυτεπάγγελτο όπως λέει και ο συνάδελφος( 9:01 μ.μ)?

Στη σχολή που ήμουν μας μίλησε μια εισαγγελέας και μας είπε οτι για παρόμοιες περιπτώσεις δεν πληρώνεις κάποιο παράβολο, αρκεί να πεις οτι σου επιτέθηκε απρόκλητα.

Ανώνυμος είπε...

"Συνάδελφε" του 12:07 αν η υπηρεσία σε κάνει τόσο δυστυχή ωστε να βγάζεις χολή για τη δουλειά που σου επιτρέπει να ζεις σαν άνθρωπος μπορείς να παραιτηθείς και να ψάξεις την τύχη σου στον ιδιωτικό τομέα..Αλήθεια δούλεψες ποτε σου έξω?

Το αν εσύ βλέπεις την υπηρεσία σα "φραπές" και βολεύεσαι κιόλας αν και τη βρίζεις δείχνει οτι εσύ δεν είσαι καλός υπάλληλος και κάνεις ζημιά στην υπηρεσία και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο..

Δημ. Ψ. είπε...

Προς τον συνάδελφο 4:28 : Ισχύει αυτό που σας είπε η εισαγγελέας στην σχολή. Δεν πληρώθηκε-ζητήθηκε το παράβολο των 100 ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρεσει που οποτε καποιος συναδελφος αποφασισει να ξεστομισει κατι το οποιο εχει αρκετη δοση αληθειας του την πεφτουν αγριως οι συναδελφοι "προτυπα" της υπηρεσιας. Γελοια οντα αν ειστε τοσο ευσυνειδητοι που το παιζετε και τιμητες με την καθε ευκαιρια σουπερ τελειοι υπαλληλοι αντι να τα χωνετε στους συναδελφους αν ειχατε μυαλο θα σκεφτοσασταν οτι αυτη η υπηρεσια ξεκινησε λαθος και συνεχιζει λαθος. Το υβριδιο αυτο δεν περπαταει και για λογους (κυριως για αυτους) που δεν εξαρτωνται απο την ευσυνειδησια των υπαλληλων. Αν εχετε τα κοτσια χωστε τα στους "αιρετους" που σβηνουν τις κλησεις σας, που σας χρησιμοποιουν επιλεκτικα οπου αυτοι θελουν να εφαρμοσουν τους νομους, που τα εχουν κανει μανταρα με το καπνισμα καταλαβαινετε βεβαια γιατι κ.λ.π. κ.λ.π. Βαλτε τα με το υπουργειο και το θεσμικο πλαισιο και παραδεχτητε την επικυνδυνοτητα του παραεμπορειου, του αντικαπνιστικου νομου στην εφαρμογη τους απο εμας, που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα εφαρμοσουμε και ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ. Δεν ειμαστε αστυνομικοι με την αναλογη εκπαιδευση που αυτο συνεπαγετε και με την αναλογη εξουσια, καταλαβετε το μια και καλη!

Ανώνυμος είπε...

Δε μας είπες ομως στον ιδιωτικό τομέα δούλεψες ποτέ σου ή τώρα βολευτήκαμε εξασφαλίσαμε τη μονιμότητα και μας φταίνε όλα(έχοντας το φραπέ στο χέρι παντα)?

Μη στενοχωριέσαι εγώ προσωπικά κράζω και τους αιρετούς,τους αγνοώ μέχρι εκει που δεν πάει, αλλά και το συνάφι σου(γενικότερα) που είναι ίσως η κυριότερη αιτία που πάμε καταδιαόλου σαν κράτος..

Μια είναι η λύση για σένα.Παραιτήσου.Να ησυχάσεις και συ να ησυχάσουμε και μεις απο σένα/σας
Δεν έχεις κανένα δικαίωμα όμως να παίζεις με το ψωμί μου.ΚΑΝΕΝΑ.Το καταλαβαίνεις αυτό που σου λέω?

Αν ήσουν μάγκας και νοιαζόσουν θα πρότεινες λύσεις δε θα έλεγες για κατάργηση της υπηρεσίας μας..

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 27 Φεβρουαρίου 2011 5:22 μ.μ. εγω εγραψα το σχολιο 27 Φεβρουαρίου 2011 2:34 μ.μ. και ΔΕΝ ειμαι ο συναδελφος που εγραψε για το φραπε απλα δεν μπορω να βλεπω να την πεφτουν σε οποιοδηποτε πει κατι που εχει καποια μικρη η μεγαλη δοση αληθειας