Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Θεσσαλονίκη...όπως λέμε Βαρκελώνη!

Αναδημοσίευση άρθρου

Το έλεγε και το ξανάλεγε ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος οτι η Θεσσαλονίκη μοιάζει με τη Βαρκελώνη, αλλά κανείς δεν τον άκουγε! Τώρα ο αρχιτέκτονας, δρ. E.T.S.A Barcelona, Νίκος Σουλάκης έρχεται στην Θεσσαλονίκη για να μας παρουσιάσει πως μπορεί η πόλη να γίνει Βαρκελώνη, εφαρμόζοντας την «πράσινη κυκλοφορία» και ανακτώντας τον χαμένο δημόσιο χώρο.
Ο κ. Σουλάκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Ένωσης για τα δικαιώματα των πεζών που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο λιμάνι. Οι λύσεις που πρόκειται να προτείνει ο αρχιτέκτονας είναι η στροφή στα μέσα που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, όπως τα δημόσια μέσα μεταφοράς, η πεζή μετακίνηση και τα ποδήλατα. Μάλιστα, για τον ίδιο η δημιουργία σύγχρονων δικτύων ποδηλατοδρόμων, η επέκταση της αστικής συγκοινωνίας σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα και η δημιουργία μεγαλύτερων πεζοδρομίων είναι μονόδρομος.
Σε οτι αφορά στα σταθμευμένα αυτοκίνητα που καταλαμβάνουν χώρο στους δρόμους της πόλης, ο κ. Σουλάκης τονίζει οτι θα πρέπει να διαμορφωθούν πάρκινγκ σε κάθε κατοικία, ώστε να «απελευθερωθούν οι δρόμοι απο τα ΙΧ.

(πηγή : thestival)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολοι φτιανουν πεζοδρομους αβερτα χωρις να υπολογιζουν τις εισοδους παρκινγκ μεσα σε αυτους και τα καταστηματα με αποτελεσμα να γινεται το ελα να δεις....
Δεν ειμαι αρμοδιος για να κανω προταση δεν γνωριζω τι ειναι καλυτερο, γνωριζω μονο τι δεν λειτουργει

Ανώνυμος είπε...

βαλε επιπλεον και το κυκλοφοριακο προβλημα που δημιουργειτε και οι νομιμες θεσεις παρκινγκ που χανονται..