Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Υπόμνημα ΠΟΕ-ΟΤΑ προς Υπ.Εσωτερικών

Όπως είχε προαναγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ απέστειλε προς το Υπουργείο Εσωτερικών υπόμνημα με τα αιτήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ γενικά και κλαδικά. Το σύνολο του υπηρεσιακού σημειώματος μπορείτε να το βρείτε στο site της ομοσπονδίας www.poeota.gr. Εμείς θα αναφερθούμε μόνο στο κομμάτι που αφορά τη Δημοτική Αστυνομία σε σχέση με το πρόγραμμα δράσης όπως αυτό είχε καθορισθεί στο Συνέδριο του Μαΐου καθώς και την πρόσφατη επιστολή μας προς τον πρόεδρο.

Είναι θετικό ότι τα θέματα λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας τίθενται σε ιδιαίτερο κεφάλαιο κάτι που δείχνει τη σημασία που δίνει η Ομοσπονδία στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου. Το πλαίσιο αιτημάτων είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του συνεδρίου. Αφαιρέθηκε το αίτημα για την εκπαίδευση των παλαιών συναδέλφων μέσω ΕΚΔΔ και προστέθηκε άλλο για να μην απαιτείται η απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στις μετατάξεις των συναδέλφων αυτής της κατηγορίας. Τα υπόλοιπα είναι απλή αντιγραφή. Αυτό από μια άποψη μπορεί να χαρακτηριστεί ως συνέπεια από την άλλη όμως μπορεί να θεωρηθεί και στασιμότητα.
Ασφαλώς και δεν είχαμε την απαίτηση το περιεχόμενο της επιστολής μας να υιοθετηθεί άμεσα από την Ομοσπονδία και να περιληφθούν στο πλαίσιο των αιτημάτων οι επισημάνσεις μας. Εξάλλου το χρονικό διάστημα ήταν πολύ μικρό, μόλις ένα Σαββατοκύριακο, οπότε καταλαβαίνουμε ότι δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Θα πρέπει όμως , και πριν κατατεθεί αναλυτική πρόταση, σύμφωνα με τη δέσμευση της Ομοσπονδίας στον επίλογο του υπομνήματος, να λάβει σοβαρά υπόψιν, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, τα θέματα που θίξαμε. Ειδικά του χρόνου των μετατάξεων καθώς και των αμοιβών των εκπαιδευόμενων, γιατί με βάση τις καθημερινές μας επαφές διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για θέματα που απασχολούν πλήθος συναδέλφων, επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα τους και δυσχεραίνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό σε εποχές πολύ δύσκολες. Αυτός είναι εξάλλου και ο ρόλος των πρωτοβάθμιων Σωματείων, να βρίσκονται καθημερινά κοντά στους εργαζόμενους, στους χώρους της δουλειάς, να αφουγκράζονται τα προβλήματα τους και να τα μεταφέρουν στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα προκειμένου να προωθηθούν για επίλυση. Παράλληλα όμως και οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις πρέπει να έχουν ανοικτές κεραίες στα μηνύματα που λαμβάνουν για να διατηρήσουν μια αμφίδρομη επικοινωνία που είναι απολύτως απαραίτητη για την αποτελεσματικότητα της συνδικαλιστικής δράσης.

Τέλος υποσχόμαστε ότι πολύ σύντομα θα ανοίξουμε το κεφάλαιο εκπαίδευση προκειμένου να καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση προς την Ομοσπονδία όσον αφορά το περιεχόμενο, τις εκπαιδευτικές μεθόδους, τις συνθήκες καθώς και τον τρόπο πρακτικής εκπαίδευσης των νέων συναδέλφων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Άλλος ένας συνάδελφος που αντιμετωπίζει το γνωστό προβλήμα της συνυπηρέτησης. Το θέμα τίθεται συνεχώς (και) από το ΣΔΑΘ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία με τη σειρά της το προώθεί στο ΥΠ.ΕΣ. χωρίς ωστόσο, να έχει δώθει λύση ακόμη." Αυτό είναι το δικό σας σχόλιο σε γράμμα συναδέλφου.ΟΜΩΣ πουθενά δεν αναφέρατε το θέμα της συνυπηρέτησης στην επιστολή που στείλατε στη ΠΟΕ ΟΤΑ ,ούτε φυσικά η ΠΟΕ ΟΤΑ αναφέρει κάτι στο υπόμνημα που εστάλη στο υπουργείο!ΛΟΙΠΟΝ;

Θεοδ. Θ. είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε,
πραγματικά χαίρομαι που έχουμε αναγνώστες με κριτική διάθεση. Μας βοηθάει πραγματικά να διαπιστώνουμε τα λάθη και τις παραλείψεις που αναμφίβολα κάνουμε.
Για το θέμα όμως που έθιξες θα ήθελα να σου πω ότι το έχουμε περιλάβει στην επιστολή που στείλαμε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ τον Ιούλιο, το θέσαμε προφορικά στην περιφερειάκή σύσκεψη των Συλλόγων -μελών της Ομοσπονδίας τον ίδιο μήνα στη Θεσσαλονίκη ενώ περιλαμβάνεται και στην τοποθέτηση μας στο 38ο Οργανωτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Η μη αναφορά του θέματος της συνυπηρέτησης στην πρόσφατη επιστολή δεν σημαίνει ότι το αφήνουμε.Να είσαι σίγουρος ότι με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθουμε.Τώρα γιατί δεν το έχει περιλάβει στο πλαίσιο αιτημάτων η Ομοσπονδία είναι άλλο θέμα κι έχει σχέση με το γενικότερο πλαίσιο των αιτημάτων αλλά και με το σχόλιο για ανοικτές κεραίες της ανάρτησης μας.