Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ενδιαφέρον email

Ένα αρκετά ενδιαφέρον email, λάβαμε από συνάδελφο-αναγνώστη που αφορά το εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο για τους υπαλλήλους ΠΕ 5ετούς φοίτησης που υπηρετούν πριν από την 1-1-1997 σε διαφορετική όμως ειδικότητα από αυτή του πτυχίου που κατέχουν .


<< Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Καταρχάς, είναι η πρώτη φορά που απευθύνομαι ηλεκτρονικά προς το Σωματείο και θεωρώ υποχρέωσή μου να αναφέρω ορισμένα θετικά στοιχεία του - όχι για "καλόπιασμα", αλλά γιατί έτσι τα νίωθω.

Πιστεύω στο Σωματείο και πιστεύω στο Πρόεδρό του. Απ' την αρχή που διοριστήκαμε στους γύρω επαρχιακούς/ περιφερειακούς Δήμους, η πολυδύναμη ομάδα της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης έδειξε μία "ζεστασιά" και φιλοξενία ως προς το να μας εκπαιδεύσει σε αρμοδιότητές μας, κάτι το οποίο έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όλο αυτό δημιούργησε θετικό κλίμα προς τη Δ.Α. Θεσσαλονίκης και μας κάνει εν πολλοίς να πιστεύουμε (και το εννοώ) ότι αργά ή γρήγορα όλοι -ή έστω οι περισσότεροι - (εργαζόμενοι Δ.Α. των περιφερειακών Δήμων του ν. Θεσσαλονίκης) κάλο θα ήταν να ενωθούμε με το Σωματείο, μέσω της εγγραφής σ' αυτό, που ούτως ή άλλως μας την επιτρέπετε και σας ευχαριστούμε γι' αυτό! Δεν είμαι της απόψεως ότι ο συνδικαλισμός είναι "κακό πράμμα" των ημερών, γιατί όταν διεξάγεται με ενότητα, πολιτισμό, αξιοπρέπεια και απαλλαγμένος από μεθοδευμένες – «πολιτικο-κομματικοποιημένες» ενέργειες, είναι προς το καλό όλων, θετικά χαρακτηριστικά που είδαμε, άλλοι λίγο άλλοι πολύ να υπάρχουν στο ΣΔΑΘ!


Το προσωπικό μου πρόβλημα (που θ’ αφήσει πολλούς αναγνώστες αδιάφορους, αλλά αφορά έστω και μια χούφτα συναδέλφων) έχει να κάνει με το θέμα της Μισθοδοσίας και των Μισθολογικών Κλιμακίων. Βλέπουμε, λοιπόν, οι πρόσφατα διοριζόμενοι να γίνονται αδικίες από Δήμο σε Δήμο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανισότητες σε άτομα των ίδιων ακριβώς προσόντων και κατηγοριών, ώστε να δημιουργούνται παρανομίες και αντισυνταγματικές συνθήκες. Γιατί μια ζωή στη χώρα μας θα πρέπει να παλεύουμε, πλέον, για τα αυτονόητα και για συνθήκες που είθισται να τις αποκαλούμε με τις φράσεις «κεκτημένα» ή «δεδικασμένα» τα οποία τελικά δε μας παραχωρούνται, αλλά και να αναγκαζόμαστε έτσι να «μπλέκουμε» στη διαδικασία των Διοικητικών Δικαστηρίων για να τα διεκδικήσουμε;! Είμαι πολύ αγανακτισμένος….


Συγκεκριμενοποιούμαι, λέγοντας ότι το θέμα έχει να κάνει με όσους συναδέλφους ΠΕ έχουν αποφοιτήσει από Πανεπιστημιακές Σχολές φοιτήσεως Πενταετούς διάρκειας, είτε αυτές είναι Οικονομικές είτε είναι Πολυτεχνικές ή Γεωπονικές. Υπάρχει, λοιπόν, συνάδελφος ο οποίος εντάχθηκε κανονικά στο 17ο μισθολογικό κλιμάκιο και Πληρώνεται βάσει αυτού (κάτι το οποίο είναι τόσο το νόμιμο όσο και το λογικό) και λοιποί συνάδελφοι σε άλλους περιφερειακούς Δήμους οι οποίοι δεν έτυχαν της ίδιας μεταχείρισης. Το θέμα δεν είναι τα συν 35Ε, αλλά γιατί να προκύπτει μια τέτοιου είδους ανισότητα!


Σε κάθε φορέα, είτε πρόκειται για Γραφεία Προσωπικού/ Ανθρωπίνων Πόρων είτε για επιτρόπους (και αυτό, παρακαλώ, δεν αποτελεί μομφή εναντίον κανενός συγκεκριμένου φορέα ή προσώπου, η κατάσταση είναι που με αγανακτά), πώς είναι δυνατόν να αφήνεται στην υποκειμενική τους κρίση, [μιας και κάτι τέτοιο μου ελέχθη – δυστυχώς] να αποφασίζουν για το αν θα πρέπει να χορηγηθούν αυτά τα χρήματα ή όχι; (που στο κάτω κάτω αποτελούν νόμιμο μέρος του μισθού μας) Συνάδελφοι, ο νόμος είναι ένας και γενικός, αν θέλουμε και ξεκάθαρος, καθώς αυτό που λέει, θα έπρεπε τουλάχιστον να επιδέχεται μίας και μόνης λογικής ερμηνείας: (Ν. 3205/03) «….αν το πτυχίο του είναι πενταετούς φοίτησης κατατάσσεται στο 17ο μισθολογικό κλιμάκιο….» (βάσει ανακοίνωσης άλλωστε της ΠΟΕ - ΟΤΑ, υπογεγραμμένης από τους κους Μπαλασόπουλο και Πολυζώης , τον Μάιο του '08). Δυστυχώς επικράτησε στους αδικημένους από εμάς η μετάφραση εκ μέρους φορέων ότι "αφού δε σας προσλάβαμε με τις ειδικότητές σας, δεν μπορείτε να κάνετε χρήση του νόμου!!!" (ας μου πει κάποιος σε ποιόν ειδικό νόμο αναφέρεται αυτός ο αποκλεισμός για τους Δ.Α.!!!!.... ) Ένα μόνο θα ήθελα να ζητήσω αυτή τη στιγμή από το Σωματείο ως χάρη:

Αν μπορεί να μου γνωστοποιηθεί, αν υπάρχει κάποιος συνάδελφος στη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήταν πενταετούς ή εξαετούς φόιτησης και τοποθετήθηκε κανονικά στο 17ο ή αντίστοιχα στο 16ο μισθολογικό κλιμάκιο από την αρχή της υπηρεσίας του. Θα ήμουν πραγματικά ευγνώμων, αν μπορούσαμε να βρούμε κάποιο άτομο να μας απαντήσει σ' αυτό. Το ερώτημα θα μπορούσε σαφώς να επεκταθεί και στο γεγονός, αν όλοι όσοι κατέχουν Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης από ΑΕΙ θα έπρεπε (ή όχι) να λαμβάνουν επίδομα γι' αυτό, κάτι το οποίο επίσης προβλέπεται απ΄το νόμο, δίχως να τίθεται θέμα συνάφειας με το αντικείμενο του Δημοτικού Αστυνομικού, π.χ. Μεταπτυχιακά Ποινικολογίας, Διοικητικού ή άλλου κλάδου Δικαίου, που επίσης μας ελέχθη ως "τρικλοποδιά" στο να τα διεκδικήσουμε και να τα λάβουμε.....

Ευχαριστώ

Συνάδελφος Δ.Α >>

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο δήμο Αθηναίων οι 5ετούς φοίτησης εντάχθηκαν κανονικά στο 17ο Μ.Κ. όπως προβλέπει ο Νόμος 3205. Ο νόμος είναι σαφής και κανένας υπάλληλος του λογιστηρίου/προσωπικού ή οποιοσδήποτε άλλος δεν έχει δικαίωμα ερμηνείας, αν απαιτείται διευκρίνηση αυτή ζητάται από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Σας προτείνουμε να κάνετε έγγραφο-ερώτημα στην Περιφέρεια στην οποία ανήκετε, γιατί αυτή έχει την εποπτεία λειτουργίας των ΟΤΑ, όπου θα παραθέσετε τις απόψεις σας και θα επισυνάψετε το έγγραφο που λάβατε με τις αστήριχτες διατυπώσεις. Να κάνετε μνεία πως γνωρίζετε ότι σε άλλους δήμους οι διατάξεις του Νόμου 3205 εφαρμόζονται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Όντως ισχύει ,σε όλες τις περιπτώσεις στο Λεκανοπέδιο που γνωρίζω, ενταχθήκαν κανονικά στο 17ο

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλησπέρα και από εμένα. Είμαι και γω νεοδιόριστος υπαλληλος και έχω να σου πω πως κανονικά μου αναγνωρίστηκε η πενταετής φοίτησή μου στη σχολή και εντάχθηκα στο αμέσως επόμενο κλιμάκιο. Δε νομιμοποιούνται να μην στο αναγνωρίσουν. Έχεις την τύχη αλλά και το νόμο (που είναι το πιο σημαντικό) στα χέρια σου...Το μεταπτυχιακό δυστυχώς δεν βλέπω να μου το αναγνωρίζουν αλλά ας μας πουν οι ιθύνοντες τι εννοούν με τον ορό συναφές ή μη συναφές...Πολύ αφηρημένη έννοια και αξίζει να το κυνηγήσουμε και αυτό. Αν μπορεί κάποιος παλιός ας μας βοηθήσει και σε αυτό. Τέλος, όσον αφορά το δώρο των χριστουγέννων...οι νεοδιόριστοι υπάλληλοι θα το πάρουμε ολόκληρο μιας και από Ιανουάριο είμασταν στις σχολές και το διάστημα αυτό λαμβάνεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας με όλες τις συνέπειες ή και πάλι θα είμαστε εμείς οι αδικημένοι όπως έγινε και με τη μισθοδοσία στις σχολές (288 Ευρώ);Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον απαντήσει και αφιερώσει λίγο από το χρόνο του...

lion είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Η ΜΗ ΑΓΑΘΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ Η ΞΕΡΩ ΓΩ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ.ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΙΣΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟΣ ΙΣΩΣ.ΓΕΝΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θα μας πει ο συνάδελφος αν υπήρξε κάποια εξέλιξη στην υπόθεσή του;
Πάντως σχετικό έγγραφο υπάρχει και στην ιστοσελίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ και δόθηκε στους τότε συναδέλφους στις Σχολές.

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ" - ΑΘΗΝΑ-26 ΜΑΙΟΥ 2008.

Κάθε κατηγορία έχει ξεχωριστούς βασικούς μισθούς, δηλ. ο πρωτοδιοριζόμενος στην κατηγορία Π.Ε. κατατάσσεται στο 18ο μισθολογικό κλιμάκιο με βασικό μισθό 966€, αν το πτυχίο του είναι πενταετούς φοίτησης κατατάσσεται στο 17ο μ.κ. με βασικό μισθό 1005€, αν είναι εξαετούς φοίτησης κατατάσσεται στο 16ο μ.κ. με βασικό μισθό 1044€.