Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Αναστολή προθεσμίας για την υποβολή αίτησης δημοτικών αστυνομικών για μετάταξη σε άλλο κλάδο, κατά τις διατάξεις του άρθρου 42, του ν. 3801/ 2009.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42, παρ. 4 του Ν. 3801/09 το ένστολο προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας το οποίο έχει προσληφθεί πριν από την ισχύ του ΠΔ 23/ 2002 μπορεί, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και ύστερα από αίτησή του, η οποία υποβάλλει μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του νόμου αυτού (δηλαδή τις 4.9.2009) να μεταταγεί σε κενή θέση άλλου κλάδου του ίδιου Δήμου ή Κοινότητας, εφόσον κατέχει τα προσόντα της θέσης στην οποία αιτείται μετάταξη.
Σημειώνουμε, όμως, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28, παρ. 1 και 2 του Ν. 2190/ 1994 (Α’ 28), κατά το διάστημα από την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών έως και την ορκωμοσία της Κυβέρνησης, που προκύπτει από το άρθρο 37 του Συντάγματος (δηλαδή την 7η Οκτωβρίου 2009), απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αναφέρονται σε οποιαδήποτε μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων του άρθρου 14, παρ. 1 του ανωτέρω νόμου μεταξύ των οποίων και οι ΟΤΑ. Διαδικασίες που είχαν κινηθεί και αφορούν τις κατά τα ανωτέρω απαγορευμένες μεταβολές κατά την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται.
Στην έννοια της απαγορευτικής διάταξης του άρθρου 28, παρ. 2 του ανωτέρω νόμου εμπίπτει και η υποβολή αίτησης για μετάταξη, η οποία προβλέπεται στο άρθρο 42, παρ. 4 του Ν. 3801/ 2009.
Επομένως, η αποκλειστική προθεσμία των δύο (2) μηνών για την υποβολή της αίτησης για μετάταξη σε άλλο κλάδο, που προβλέπεται στον Ν. 3801/ 2009, αρχίζει από την επομένη της ορκωμοσίας της Κυβέρνησης. Δηλαδή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μετάταξη από 8.10.2009 έως και τις 8 Δεκεμβρίου 2009. Όσες, σχετικές, αιτήσεις έχουν υποβληθεί, εκτός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, θα πρέπει να επανυποβληθούν εντός τις νέας προθεσμίας.
Με σχετική εγκύκλιό μας, η οποία θα ακολουθήσει, θα σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για τον τρόπο και τη διαδικασία εφαρμογής της εν λόγω μετάταξης.
Παρακαλούμε όπως κοινοποιήσετε την παρούσα εγκύκλιο στους ΟΤΑ α’ βαθμού της χωρικής σας αρμοδιότητας, με την παράκληση να ενημερωθούν ενυπογράφως οι υπάλληλοι αυτών.
Μπορείτε να αναζητήσετε την εγκύκλιο και στον δικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:
www.ypes.gr.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι λογικό συνάδελφοι να μην ισχύουν οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί; Από πότε οι αιτήσεις συνιστούν πράξη μεταβολής της υπηρεσιακής κατάστασης;