Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Νέα επιστολή του ΣΔΑΘ προς τον Πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κύριε Πρόεδρε,

Με την ευκαιρία της πρόσφατης συνάντησης που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών Κο Ραγκούση και ενόψει της κατάθεσης αναλυτικού υπομνήματος με όλα τα αιτήματα του κλάδου καθώς και τις θέσεις των εργαζομένων, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το πλαίσιο των αιτημάτων που αφορούν τη Δημοτική Αστυνομία, όπως αυτό κατατέθηκε στο 38ο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας, οφείλει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει.

Συγκεκριμένα :

1.Το αίτημα για δυνατότητα μετάταξης στο προ πδ23/2002 ένστολο προσωπικό έχει εν μέρει ικανοποιηθεί παρόλο που η αναφορά περί απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου αφήνει κάποια ερωτήματα.

2.Το αίτημα για περιορισμό της υποχρεωτικής απασχόλησης στον ΟΤΑ που προσλαμβάνεται στα 5 χρόνια από τα 8 που ισχύει πρέπει να μετατραπεί σε 2 χρόνια προκειμένου να εναρμονιστεί με τους υπόλοιπους δημοτικούς υπαλλήλους, όπως επίσης και οι υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές των άρθρων 73,74 και 78 του ΚΚΔΚΥ. Να σημειωθεί ότι αρκετοί συνάδελφοι έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά για το συγκεκριμένο θέμα και οι αποφάσεις αναμένεται να τους δικαιώσουν αφού οι εισηγήσεις είναι θετικές. Μια νομοθετική ρύθμιση του θέματος θα περιόριζε την ταλαιπωρία των συναδέλφων αλλά και το ήδη βεβαρημένο έργο των Διοικητικών Δικαστηρίων.

3.Το αίτημα περί ουσιαστικής υποχρέωσης των ΟΤΑ για παροχή νομικής προστασίας οφείλει να διατυπωθεί σαφέστερα προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες όπως συνέβη στο Ν.3731 όπου η έννοια ‘νομική στήριξη’ ερμηνεύτηκε με πολλαπλούς τρόπους από τον εκάστοτε Δήμαρχο.

4.Θεωρούμε ότι στο πλαίσιο των αιτημάτων πρέπει να προστεθεί το θέμα των αποδοχών των εκπαιδευόμενων στις σχολές της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως πολύ σωστά είχε τεθεί με την υπ.αρθ.899/2-9-2008 επιστολή σας προς το Υπουργείο, αφού με δεδομένο τον διαχωρισμό του Υπουργείου Δημ,.Τάξης από το Υπουργείο Εσωτερικών το επιχείρημα περί ίσης μεταχείρισης δεν υφίσταται.

5.Επίσης πιστεύουμε ότι η πρακτική εκπαίδευση των εκπαιδευόμενων πρέπει πλέον να ανατεθεί στις κατά τόπους Δημοτικές Αστυνομίες και μόνο όταν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να πραγματοποιείται σε Αστυνομικά τμήματα. Παράλληλα η τοποθέτηση και Δημοτικών Αστυνομικών στις σχολές θα αποτελούσε ένα ακόμη θετικό βήμα.

Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για το περιεχόμενο της υπ.αρθ.1267/15-10-2009 επιστολής σας προς το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την εκπαίδευση του προ πδ135/2006 ένστολου προσωπικού καθώς και τη συνεχιζόμενη αυθαίρετη αντιμετώπιση ενός πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου ισότιμα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ που αποτελεί την αντιπροσωπευτικότερη δευτεροβάθμια οργάνωση του κλάδου. Ελπίζουμε ότι η άμεση αντιμετώπιση του θέματος του πρώτου σκέλους της επιστολής, με τη εξαγγελία νέου προγράμματος εκπαίδευσης στο πρώτο εξάμηνο του 2010, να έχει και ανάλογη συνέχεια.

Κύριε Πρόεδρε,

Το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, από την ημέρα της σύστασης του μέχρι σήμερα και πάντα μέσα στα πλαίσια της Ομοσπονδίας, αγωνίζεται για τη διαμόρφωση ενός ξεκάθαρου νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας που βασικό στόχο θα έχει τη δημιουργία μιας Δημοτικής Αστυνομίας στην υπηρεσία των πολιτών για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής.

Με τους ίδιους στόχους θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή .

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες όλες αυτές οι συναντήσεις και οι επιστολές αλλά δεν βλέπουμε να γίνονται πράξεις!