Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Νέα δεδομένα και εκπαίδευση

Ο εκ νέου διαχωρισμός των σωμάτων ασφαλείας από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι μια εξέλιξη που σίγουρα δημιουργεί νέα δεδομένα. Δεν τρέφω όμως υπερβολικές ελπίδες για σημαντικές αλλαγές, παρόλο που θα τις διεκδικήσουμε, για τον απλούστατο λόγο ότι το ΠΔ23 που ουσιαστικά μετέτρεψε την Υπηρεσία σε αυτό που είναι τώρα είναι Νόμος που ψηφίστηκε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ με υπουργό Εσωτερικών τον Κο Σκανδαλίδη και Δημόσιας τάξης τον Κο Χρυσοχοίδη. Στο δε προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος δεν βρήκα κάποια αναφορά στη Δημοτική αστυνομία οπότε κρατώ μικρό καλάθι.

Τα νέα δεδομένα όμως μας δίνουν την ευκαιρία να διεκδικήσουμε άμεσα την άρση μιας αδικίας που συντελέστηκε με την 51493/13,8,2008 ΚΥΑ(ΦΕΚ-ΤΕΥΧΟΣ Β-ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ1687/21-8-2008) και αφορά τον καθορισμό των αποδοχών των εκπαιδευόμενων στις σχολές της Δημοτικής αστυνομίας. Η αιτιολόγηση περί ισότητας με τις υπόλοιπες σχολές που υπάγονταν μέχρι πρότινος στο ΥΠΕΣ δεν υφίσταται πλέον οπότε θεωρούμε αυτονόητο την κατάργηση της συγκεκριμένης απόφασης και την επαναφορά της 47437/21,8,2007 ΚΥΑ που καθόριζε τις μηνιαίες αποδοχές των εκπαιδευόμενων στο εκατό τοις εκατό (100%) του βασικού μισθού του δέκατου όγδοου μισθολογικού κλιμακίου της κάθε κατηγορίας. Από τη στιγμή που ο χρόνος εκπαίδευσης λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και λαμβάνεται υπόψη για τη συμπλήρωση της διετούς δοκιμαστικής δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο εκπαιδευόμενος να μην αμοίβεται κανονικά.

Το ΣΔΑΘ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φροντίσει για την προώθηση του συγκεκριμένου αιτήματος προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία ούτως ή άλλως είχε εκφράσει την αντίθεση της με έγγραφο της εκτελεστικής επιτροπής την 2/9/2008 προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://vimatakia.blogspot.com/2009/09/blog-post_29.html .ανοιξτε το συνδεσμο

Δημ. Ψ. είπε...

Προφανώς αναφέρεσαι στο παρακάτω κομμάτι :

Δημοτικοαστυνομικός ρόλος

Εντωμεταξύ αρχίζουν οι Κομοτηναίοι να βλέπουν το μεγαλόπνοο όραμα του Δημήτρη Κοτσάκη, σε ότι αφορά την Δημοτική Αστυνομία! Στην συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη το Σάββατο στο ΔΑΚ, οι δημοτικοί αστυνόμοι έπιασαν δουλειά! Τι έκαναν; Πρόσεχαν την καλλιτέχνη, κατέβαζαν τους θαυμαστές από την σκηνή (όταν αυτοί ανέβαιναν), ενώ φυλούσαν (για να μην τους φύγουν φαίνεται) τα καθίσματα των VIP’S στο γήπεδο. Αν πάει κανείς και διαβάσει το προεδρικό διάταγμα για την δημοτική αστυνομία, σίγουρα αυτά είναι τα καθήκοντα τους. Εύγε!!!

Τι να σχολιάσουμε γι΄αυτό το γεγονός. Δυστυχώς είναι σύνηθες για κάποιους δήμους να μετατρέπουν τους δημοτικούς τους αστυνομικούς σε security. Αυτά γίνονται όταν την διεύθυνση της υπηρεσίας αναλαμβάνουν άτομα ανίκανα να φέρουν εις πέρας το ρόλο που τους ανατέθηκε και αγνοούν της αρμοδιότητες της υπηρεσίας της οποίας τυγχάνει να είναι επικεφαλής. Να σαι σίγουρος ότι δε μας φαίνονται "ξένα". Τα έχουμε ακούσει πολλές φορές κυρίως από συναδέλφους που εργάζονται σε μικρούς δήμους στους οποίους η ασυδοσία των Δημάρχων προς το προσωπικό είναι μεγαλύτερη. Το μόνο αντίδοτο σε τέτοιες συμπεριφορές είναι η ΜΑΖΙΚΗ άρνηση. Οποιαδήποτε διαταγή ανωτέρου η οποία ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ μέσα από τον 3731, δεν μπορεί να σας υποχρεώσει κανείς να την εκτελέσετε.