Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ορκίστηκαν οι πρώτοι οκτώ Δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Κομοτηνής

Στο γραφείο του Δημάρχου Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη, έγινε η ορκωμοσία των οκτώ πρώτων δημοτικών αστυνομικών χθες το πρωί. Ο Δήμαρχος, παρουσία του οποίου έγινε η ορκομοσία ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους των νέων Δημ. Αστυνομικών, ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στα νέα τους καθήκοντα.

Ο Δ. Κοτσάκης εξήγησε τον τρόπο πρόσληψής τους που έγινε μέσω ΑΣΕΠ, μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Ήταν ένας πανελλαδικός διαγωνισμός μέσω του ΑΣΕΠ. Σαν δήμος είχαμε προκηρύξει 10 θέσεις αλλά μόνο οκτώ άτομα συγκέντρωναν όλα τα κριτήρια και ήδη έχουμε προχωρήσει και στην αρχή διαδικασίας για την πρόσληψη και των άλλων δυο ατόμων.
Η Δημοτική αστυνομία είναι ένα πολύ σπουδαίο εργαλείο για την εφαρμογή της δημοτικής πολιτικής. Δεν είναι ένας κατασταλτικός μηχανισμός, αλλά ένας μηχανισμός παραίνεσης προς τους δημότες που δεν θέλουν να συμμορφωθούν σε ορισμένες τακτικές και πολιτικές που αφορούν στην κοινωνία.

Θα μεσολαβήσει μια περίοδος γνωριμίας με τους δημότες, ενημέρωσης των παιδιών για δεδομένα του δήμου. Πρέπει να μάθουν τους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης, να τους γίνει μια πλήρης ενημέρωση ακόμη και για τη σφράγιση των καταστημάτων, την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, όλα όσα είναι στην αρμοδιότητά τους.
Στη συνέχεια θ’ αρχίσουν να μπαίνουν στην εφαρμογή των καθηκόντων τους. Μέσα από τη δημοτική αστυνομία θα έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε καλύτερα και το περιβάλλον, πάντα με παραινέσεις, με σκοπό να εναρμονιστούν όλοι με τα νέα δεδομένα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων».

Η Δημοτική αστυνομία, σύμφωνα με τον Κοτσάκη, θα δουλεύει σε δυο βάρδιες. «Στην αρχή ειδικά θ’ ασχολούνται και με καταγραφή των προβλημάτων. Η Δημοτική αστυνομία είναι περίπολος που μπορεί να περάσει για να δει ποια πινακίδα έχει γραφτεί, αλλά και να ελέγχει τη διαφήμιση. Αυτό σημαίνει και μείωση της ρύπανσης.
Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να λειτουργήσει για την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών και του δήμου» είπε.

(πηγή : εφ. "Παρατηρητής της Θράκης")

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ!ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΜΑΘΕ ΤΟ!ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ!ΑΠΛΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!