Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Όλα τριγύρο αλλάζουνε κι' όλα τα ίδια μένουν!

Όλο και πιο… light γίνονται τα μέτρα για την απαγόρευση του καπνίσματος, που ξεκινά την 1η Ιουλίου, καθώς χαλαρώνουν οι ρυθμίσεις για τις νυχτερινές πίστες και τους άλλους μεγάλους χώρους διασκέδασης, ενώ το υπουργείο Υγείας κάνει πίσω και στο μέτρο για πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Ειδικότερα, στα καταστήματα διασκέδασης άνω των 300 τ.μ. σύμφωνα με τα νέα μέτρα προβλέπεται πλέον διαχωρισμός του χώρου των καπνιστών με τζάμια ύψους 2 μέτρων και όχι από το πάτωμα έως το ταβάνι, που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση.

Οι υπόλοιποι επιχειρηματίες ωστόσο συνεχίζουν να αντιδρούν, καθώς όπως λένε, οι αλλαγές που θα πρέπει να κάνουν στα δικά τους καταστήματα, είναι μεγάλες και πολυέξοδες. Και υπάρχουν πάντα και οι αμετανόητοι, που προτίθενται να κόψουν όχι το τσιγάρο, αλλά τον καφέ εκτός σπιτιού. Ευχαριστημένοι πρέπει να είναι οι θεριακλήδες εργαζόμενοι, αφού σύμφωνα με τα νέα μέτρα τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς χώρους εργασίας με προσωπικό άνω των 50 ατόμων, έναντι της καθολικής απαγόρευσης καπνίσματος προβλέπεται πλέον η δημιουργία χώρων για καπνίζοντες.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα ανήλικα παιδιά απαγορεύεται να παραμένουν σε χώρους όπου επιτρέπεται το κάπνισμα, ακόμα και αν συνοδεύονται απο ενήλικες. Τον έλεγχο για την εφαρμογή των μέτρων αναλαμβάνουν σχεδόν όλες οι Αρχές, δηλαδή Αστυνομία, επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας, Δημοτική Αστυνομία, αλλά και το Λιμενικό.

Πηγή: ALPHA TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: