Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Φήμες...

Αποτελεί κοινή πολιτική πρακτική ανά τον κόσμο από τους εκάστοτε κυβερνώντες και μη, όταν θέλουν να επιβάλλουν ένα μέτρο στους πολίτες, η εκούσια διαρροή σχετικών πληροφοριών συνήθως διανθισμένων με υπερβολές προκειμένου να μελετήσουν αντιδράσεις, να εκτονώσουν εντάσεις και να προετοιμάσουν το έδαφος για εφαρμογή τελικά του μέτρου σε μια φαινομενικά πιο ήπια μορφή η οποία ήταν και αυτή που ήθελαν εξαρχής, αφήνοντας συγχρόνως ικανοποιημένους και τους πολίτες καθώς πιστεύουν ότι οι αντιδράσεις τους έκαναν ηπιότερο το μέτρο.
Παρόλο που η τακτική αυτή είναι προφανής εντούτοις εξακολουθεί να είναι αποτελεσματική και συνεπώς πολύ δημοφιλής σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής.
Πρόσφατα στου δικούς μας κύκλους κυκλοφόρησε μια φήμη σχετικά με τα μέσα μη κατασταλτικού χαρακτήρα του περίφημου άρθρου του 3731. Αν και αποτελεί πάγια αρχή προσωπική να κλείνω τα αυτιά μου σε τέτοιου είδους πληροφορίες, ορισμένα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και ενίοτε επικίνδυνα στα χέρια ορισμένων για να μένουν αναπάντητα.
Δεν θα επιχειρηματολογήσω για τα αυτονόητα. Θα πω όμως ότι τα μέσα που χρειάζεται ένας δημοτικός αστυνομικός προκειμένου να εκτελέσει τα καθήκοντα του είναι απλά και δεν χρειάζονται επιπλέον αποφάσεις.
ΘΕΛΟΥΜΕ ουσιαστική νομική κάλυψη, συνεχή επιμόρφωση για όλους, κοινωνικές δράσεις, αλλαγή προσανατολισμού της υπηρεσίας.
Δεν είναι στραβός ο γιαλός εμείς αρμενίζουμε στραβά.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ καλύτερες ποιοτικά και αισθητικά στολές, ασφαλή περιπολικά και μηχανές με αξιόπιστη συντήρηση, σωστή ασύρματη επικοινωνία.
Αυτά πρέπει να μας εξασφαλίσουν. Τα υπόλοιπα που ονειρεύονται ας τα κρατήσουν για να εμπλουτίσουν τις προσωπικές τους στιγμές.
Αλλά όπως είπα και πριν αυτά είναι μόνο φήμες........

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας συνάδελφε τις σκέψεις σου, δεν μπορώ παρά να θυμηθώ τα εξής:
Πέρισι τέτοιο καιρό εδώ στην Αθήνα, πριν να υπάρξει καν σχέδιο νόμου προς κατάθεση στη Βουλή, πριν η ΠΟΕ-ΟΤΑ πάρει οποιοδήποτε έγγραφο στα χέρια της για το νομοσχέδιο για τη Δ.Α. που επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή κάποια στιγμή αργότερα στο β' θερινό τμήμα της, μια πολιτική παράταξη πετάει σε γενική συνέλευση με άσχετο θέμα την πρόταση-βόμβα: Πρέπει κάποια στιγμή συνάδελφοι να δούμε το θέμα της άσφαλειάς μας και να συζητήσουμε τι μέτρα πρέπει να ζητήσουμε να παρθούν". "Μιλάμε για όλα εκείνα τα μέσα που μπορούν να διασφαλίσουν την σωματική μας ακεραιότητα και την σωστή άσκηση των καθηκόντων μας". Μια πρόταση που ερχόταν επίσημα πλέον από μια πολιτική παράταξη, και όχι από 15 γραφικούς που φώναζαν από μια αρχή για οπλοφορία της υπηρεσίας. Βέβαια γενική συνέλευση με τέτοιο θέμα ουδέποτε έγινε (άλλωστε υπήρχε το ρίσκο για ψήφισμα τελικά κατά της οποιασδήποτε οπλοφορίας - και τι θα 'λεγαν μετά στο κόμμα;), το νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε στη ραστώνη του Αυγούστου και κατέληξε στα συρτάρια του Υπουργείου για να ανασυρθεί μήνες αργότερα, ώστε να κατευνάσει την ΚΕΔΚΕ μετά την αδυναμία του υπουργείου να προχωρήσει στον Καποδίστρια 2. Και το νομοσχέδιο αυτό έχει ένα ασαφές εδάφιο που αναφέρει "Για την εκτέλεση των καθηκόντων του, το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας εφοδιάζεται με τα αναγκαία μέσα και εξοπλισμό, που καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, και δεν έχουν, σε καμία περίπτωση, κατασταλτικό χαρακτήρα". Και μια γλαφυρή συζήτηση στη βουλή όπου ο υφυπουργός μπερδεύεται ως προς τι μέσα εννοεί, και τι είναι αμυντικός και τι επιθετικός οπλισμός. Θα μου πεις γιατί τα αναφέρω όλα αυτά; Σε τελική όλα αυτά είναι μόνο φήμες....