Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Τοποθετήσεις Διευθυντών, Τμηματαρχών και Εποπτών
(μέρος β΄)

Ανακοινώθηκαν τελικά τα ονόματα των συναδέλφων που θα στελεχώσουν την ιεραρχία της Υπηρεσίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3731. Βλέποντας τη σχετική λίστα έχω να κάνω δύο παρατηρήσεις : Από τα 18 συνολικά άτομα μόνο ένας (1) έχει εκπαιδευτεί σε σχολή Δημοτικής Αστυνομίας. Οι υπόλοιποι θα παρακολουθήσουν προσεχώς τα ταχύρυθμα μηνιαία προγράμματα που οργανώνονται από τις σχολές. Επίσης από τους 18 οι 11 απέκτησαν το βαθμό τους υπηρετώντας είτε σε άλλες Υπηρεσίες του Δήμου (καθαριότητα,πράσινο,ηλεκτρολογικό,διοικητικό) είτε σε Υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα και μετατάχτηκαν στη Δημοτική Αστυνομία .
Κάνω αυτές τις επισημάνσεις όχι για να αμφισβητήσω τις ικανότητες των συναδέλφων, άλλωστε η ικανότητα διοίκησης είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων και όχι μόνο εκπαίδευσης, αλλά για να αποδείξω αυτό που λέμε από την πρώτη στιγμή που ψηφίστηκε ο Νόμος ότι δηλαδή δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα. Η απόσταση που χωρίζει τους νομοθέτες από την πραγματικότητα είναι χαώδης.
Εγώ από την πλευρά μου εύχομαι πραγματικά καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους. Μακάρι οι αποφάσεις τους να οδηγήσουν την Υπηρεσία στον χαμένο της προορισμό.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Προορισμός της υπηρεσίας έχει χαθεί κάπου ανάμεσα στον σκόπελο της αφαίρεσης πινακίδων από αμφιλεγόμενα σημεία και στην φιλότιμη προσπάθεια κάποιων για ουσιαστική αστυνόμευση.
Το κακό για τη δημοτική αστυνομία είναι ότι έχει αρχίζει να καθιερώνεται στη συνείδηση των πολιτών σαν φοροεισπρακτικός μηχανισμός χωρίς καμία διάθεση ουσιαστικής αστυνόμευσης που βοηθάει τους πολίτες.
Οι νέες αρμοδιότητες πιστεύω ότι είναι η καλύτερη ευκαιρία για απεγκλωβισμό από το χαρακτηρισμό ότι η δημοτική αστυνομία είναι μόνο για να κόβει κλήσεις και να αφαιρεί πινακίδες για εισπρακτικούς λόγους και να ασκήσει η καινούργια διοίκηση τόσο τις καινούριες όσο και τις ήδη υπάρχουσες αρμοδιότητες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απαλλαγμένη από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Ας ελπίσουμε ότι το Σωματείο θα στηρίξει τη νέα διοίκηση στο δύσκολο έργο της για το καλό της υπηρεσίας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ?

Ανώνυμος είπε...

kala na pafoume!!!fa mas .......//////////////////////!!!!