Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Τοποθετήσεις νέων Διευθυντών, Τμηματαρχών και Εποπτών


Συνεδριάζει σήμερα το Υπηρεσιακό Συμβούλιο προκειμένου να επιλέξει αυτούς που θα τοποθετηθούν στις νέες θέσεις ιεραρχίας που προβλέπει ο Ν.3731. Έτσι μπαίνει τέλος σε μια περίεργη περίοδο τεσσάρων μηνών, όπου ουσιαστικά δεν ασκούσε κανείς πραγματική διοίκηση, οι υπογραφές έκαιγαν και κανείς δεν αναλάμβανε την παραμικρή ευθύνη. Ελπίζουμε οι συνάδελφοι που θα τοποθετηθούν να εργαστούν με βάση τα πραγματικά προβλήματα της πόλης, τον εντοπισμό, μελέτη και ανάλυση αυτών, τον σχεδιασμό και εφαρμογή ολοκληρωμένων σχεδίων επίλυσης και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.
Ένα σχέδιο δράσης με τέτοιο προσανατολισμό να είναι σίγουροι ότι θα αποτελέσει κίνητρο για τους εργαζόμενους αλλά κι ένα βήμα μπροστά στη προσπάθεια να αποτινάξει η Υπηρεσία από πάνω της τη ρετσινιά του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που τόσο προσβάλλει και απογοητεύει όλους τους συναδέλφους.
Μελανό σημείο ωστόσο αποτελεί το γεγονός που έπεσε στην αντίληψη μας κατά τη χθεσινή ημέρα. Διάφοροι υποψήφιοι περιφέρονταν στους διαδρόμους της Υπηρεσίας μοιράζοντας συγχαρητήρια και δεχόμενοι ευχές ισχυριζόμενοι ότι γνωρίζουν ήδη τα αποτελέσματα των κρίσεων του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό ήταν αληθές ή απλά οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι εκδήλωναν ευσεβείς πόθους. Η βεβαιότητα όμως και οι λεπτομέρειες των ισχυρισμών τους δημιουργούν εύλογες απορίες. Πως είναι δυνατόν οι αποφάσεις ενός θεσμού τόσο σημαντικού να γίνονται γνωστές πριν τη συνεδρίαση του; Ποιός ο ρόλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου όταν άλλοι αποφασίζουν γι αυτούς; Ποιά η θέση των αιρετών που εμείς εκλέγουμε; Ποιά η θέση του Αντιδημάρχου; Έχουν αναλογισθεί οι υπεύθυνοι ότι αυτό το γεγονός θα μπορούσε να προκαλέσει την επέμβαση του εισαγγελέα;
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση γιατί οι ημέρες που ακολουθούν θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Αν πριν τις τοποθετήσεις γίνονται τέτοιου είδους αυθαιρεσίες μπορούμε να φανταστούμε τι πρόκειται να ακολουθήσει.


Εμείς θα είμαστε εκεί...


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ καλά τα λες φίλε και έτσι είναι, οι περισσότεροι όμως εκμεταλεύονται αυτήν την καταστάση για να μην κάνουν κάτι για την πόλη τους, για τα παιδιά τους ,για τον εαυτό τους. Βλέπουν κοντόφθαλμα βραχυπρόθεσμα και αδιαφορούν για τα κοινά προβλήματα που έχουμε...