Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΕ-ΟΤΑ : Ανακοίνωση-καταγγελία για τις συνδικαλιστικές διώξεις του δ. Αθηναίων σε εργαζομένους του, που συμμετείχαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις για διαθεσιμότητα-απολύσεις

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Αριθμ. Πρωτ.: 154






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκε την «πρωτοβουλία» της Δημοτικής Αρχής Αθήνας, να ελέγξει πειθαρχικά, συνδικαλιστές του Δήμου Αθηναίων, που στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που είχαν προκηρύξει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και η Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. έπραξαν τα αυτονόητα, υπερασπιζόμενοι τις θέσεις εργασίας που η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση επέλεξε να «διαγράψει». Ανάμεσα στους διωκόμενους συνδικαλιστές είναι το Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Ηλίας Κουτσιμπέλης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οδηγών του Δήμου Αθηναίων Θεόδωρος Κουλουράς.

Η «πρωτοβουλία» αυτή είναι ενταγμένη στη συνολική προσπάθεια κυβέρνησης και μεγάλης μερίδας αιρετών στο δόγμα της «μηδενικής ανοχής» και της ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων ώστε να ολοκληρωθεί, χωρίς αντίσταση, η ισοπεδωτική πολιτική των μνημονίων

Ενώ, «όλως τυχαίως» ταυτίζεται και εκφράζει την προφανή διάθεση της κυβέρνησης και των «παρατρεχάμενων της» να καταστείλουν κάθε αντίδραση των εργαζομένων με επίδειξη αυταρχισμού και με μεθόδους καταστολής.

Ο «ζήλος» δε της Δημοτικής Αρχής είναι τόσο έντονος που στοχεύει στη συνδικαλιστική δίωξη εκπροσώπων των εργαζομένων στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α.).

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Αθηναίων για προφανή επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων και καλούμε προσωπικά το Δήμαρχο κ. Γιώργο Καμίνη, να ανακαλέσει άμεσα την επιχείρηση «νόμου και τάξη» που έθεσε σε εφαρμογή. Σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσει την συνολική αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.



Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: