Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Δήμος - Περιφέρεια: Συμφώνησαν ότι διαφωνούν για την πεζοδρόμηση της Αγ. Σοφίας

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δήμος Θεσσαλονίκης για το θέμα της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας. Από σύσκεψη που έγινε σήμερα με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γιώργου Τσαμασλή, προέκυψε ότι και οι δύο πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους, ενώ μελέτη για την πεζοδρόμηση δεν έχει ακόμη κατατεθεί.

"Εφόσον η 
Αντιπεριφέρεια δεν δίνει παράταση στην πιλοτική λειτουργία της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας, η τροχαία από αύριο πρέπει να ανοίξει τον δρόμο και, μάλιστα, η κυκλοφορία θα πρέπει να διεξάγεται κανονικά καθώς ο Δήμος δεν αποδέχτηκε την πρόταση της Αντιπεριφέρειας για μονή λωρίδα ήπιας κυκλοφορίας" δήλωσε, αμέσως μετά, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής.

«Η τροχαία - άκουσα πολύ προσεκτικά την τοποθέτηση του Διευθυντή της Τροχαίας Θεόδωρου Τυριακίδη - είπε ότι δεν έχει κανέναν λόγο και δεν έχει και αρμοδιότητα να αποφασίζει για τέτοιου είδους θέματα» απάντησε, από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Ανδρέας Κουράκης.

Σχολίασε ακόμη ότι θα συνεχίσει να είναι πεζόδρομος η Αγίας Σοφίας καθώς "ισχύει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που κάνει λόγο για πιλοτική πεζοδρόμηση".

«Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να γίνει πεζόδρομος η Αγίας Σοφίας, όμως θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις σε γειτονικούς δρόμους με τη δημιουργία λεωφορειοδρόμων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί, τουλάχιστον στο μεγαλύτερό του μέρος, το κυκλοφοριακό πρόβλημα που προέκυψε από την ώρα που τέθηκε σε εφαρμογή η πιλοτική πεζοδρόμηση» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Τυριακίδης.

(Αναδημοσίευση από : thesival.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: