Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Στη βουλή το θέμα της Ροτόντας με ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, βουλευτή... Β` Αθηνών!

Ερώτηση στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατέθεσε για το θέμα της υποβάθμισης της περιοχής της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής της ΝΔ Β` Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής (αν και Αθηνών δείχνει να γνωρίζει το θέμα από δημοσιεύματα και επώνυμες καταγγελίες) αναφέρει ότι στην περιοχή γύρω από το μνημείο, διαπιστώνεται τριτοκοσμική κατάσταση, σε ένα μνημείο μάλιστα που βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO.

Επισημαίνει ότι εδώ και 2 χρόνια, η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες μικροπωλητές γύρω από το μνημείο είναι τραγική και παρά το γεγονός ότι γίνονται καταγγελίες στο Αστυνομικό τμήμα και στον δήμο, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ο βουλευτής λέει στην ερώτηση του ότι οι λαθρομετανάστες δεν διστάζουν να παρενοχλήσουν διερχόμενες γυναίκες ακόμη και σεξουαλικά και πως οι κλοπές είναι σύνηθες φαινόμενο.

Ρωτάει τέλος τα συναρμόδια υπουργεία ποια μέτρα θα ληφθούν για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο :



Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που το θέμα έρχεται στη βουλή. Και ο Γιάννης Ιωαννίδης τον Νοέμβριο του 2011 είχε καταθέσει ανάλογη ερώτηση προς τα συναρμόδια υπουργεία, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στην περιοχή. Δείτε την ερώτηση του Γ. Ιωαννίδη και την απάντηση που έδωσε τότε ο δήμος Θεσσαλονίκης εδώ.

(Πηγή : thesstoday.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: