Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Εξαφανίστηκαν οι δαγκάνες τροχών της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης!

Φτερά φαίνεται ότι έκαναν οι δαγκάνες που προμηθεύτηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης για να παγιδεύει τα διπλοπαρκαρισμένα ΙΧ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με καταγγελία του δημοτικού συμβούλου, Χρήστου Μάτη, οι παραβάτες βρήκαν τρόπο για να ξεφύγουν από τη δημοτική αστυνομία και μάλιστα... μαζί με τις δαγκάνες. 

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Χρήστος Μάτης 
Επειδή πριν από 4 μήνες, στις 11 Οκτωβρίου 2012, η αρμόδια αντιδήμαρχος είχε αναγγείλει με ενθουσιασμό την έναρξη λειτουργίας του συστήματος, καλό θα ήταν να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα:

1) Αληθεύει ότι από τις 20 (12 μεγάλες και 8 μικρές) δαγκάνες που αγοράστηκαν, έφτασαν στην υπηρεσία μόνο οι 14 (12 μεγάλες και μόνο 2 μικρές);

2) Αληθεύει ότι από τις 12 μεγάλες, σήμερα, μόλις 4 μήνες μετά, είναι σε χρήση μόνο οι 3;

3) Αληθεύει ότι κάποιες από τις υπόλοιπες 9, τις έκλεψαν οι παραβάτες;

4) Οι δαγκάνες είναι μέσο ακινητοποίησης του οχήματος του παραβάτη ή αγοράζονται “προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα η απομάκρυνση παράνομα σταθμευμένων οχημάτων”, όπως αναφέρει ο δήμαρχος στην προηγούμενη απόφαση για την αγορά τους;

"Είναι προφανές ότι η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης νομίζει ότι υπάρχουν μαγικοί “τεχνικοί” τρόποι για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης, όπως τα περίφημα “κολονάκια” στη Μητροπόλεως και οι δαγκάνες. Θα συνεχίσει να αποτυγχάνει διότι καμία προσπάθεια της, δεν ενεργοποιεί τους ίδιους τους δημότες. Η μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια και καταστολή αλλά με σχέδιο και πρόγραμμα, δύο άγνωστες λέξεις για την παρούσα διοίκηση".

(Αναδημοσίευση από : thestival.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: