Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Πορεία στις 18:00 για τις δολοφονίες μεταναστών

Σε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στις δολοφονίες μεταναστών καλούν μεταναστευτικές κοινότητες και αντιρατσιστικές οργανώσεις την Πέμπτη, στις 18.00, στην Καμάρα.


«Την Παρασκευή 1 Φλεβάρη η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας καταδιώκει μετανάστες μικροπωλητές στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο. Ο 38χρονος Babakar Ndiaye από τη Σενεγάλη πέφτει από ύψος 7 μέτρων στις γραμμές του τρένου και πεθαίνει. Δυνάμεις των ΜΑΤ απωθούν με δακρυγόνα μετανάστες και αλληλέγγυους που συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν. Δύο εβδομάδες πριν, στα Πετράλωνα, δύο Έλληνες νεοναζί είχαν δολοφονήσει τον 26χρονο Shehzdad Luqman από το Πακιστάν» γράφει το κάλεσμα.

Στην πορεία θα συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης, που στη δική του ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο λαλίστατος, σε άλλες περιπτώσεις, κύριος Δένδιας τηρεί σιγήν ιχθύος. Στο μεταξύ τα εγκλήματα κατά μεταναστών συνεχίζονται. Πόσες ακόμη δολοφονίες θα ανεχτούμε;».

3 σχόλια:

Ioannis Thomopoulos είπε...

Τί άθλιοι συμψηφισμοί είναι αυτοί;;; Ποια δολοφονία;;; μόνος του σκοτώθηκε ο άνθρωπος, γιατί προφανώς δεν υπολόγισε το ρεύμα.

Είναι καιρός να πέσουν μηνύσεις πιστεύω!

ΤΕΟ είπε...

ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ?ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ?

Δημ. Ψ. είπε...

Εννοείται ότι ήταν προς ενημέρωση των συναδέλφων. 3 κλούβες των ΜΑΤ ήταν χθες έξω από το κτίριο της Δ.Α. δ. Θεσ/νίκης την ώρα της πορείας. Λες να ήταν προς συμπαράσταση?