Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Αλλάζει ο εισαγγελέας τις κατηγορίες κατά Παπαγεωργόπουλου-Λεμούσια

Μια έκπληξη περίμενε σήμερα όσους παρακολουθούν την δίκη για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας Βασίλης Χαλντούπης ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την ενοχή του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλου και του στενού του συνεργάτη, Μιχάλη Λεμούσια για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση στην υπηρεσία ενώ μέχρι πρότινος έκανε λόγω για υπεξαίρεση από κοινού.

Με την λογική του «Δεν γίνεται να μην γνώριζαν» ο εισαγγελέας κατακεραυνώνει τον πρώην Δήμαρχο μαζί με τον Μιχάλη Λεμούσια καθώς επίσης και τους Γεώργιο Γκαϊδατζή και Θωμά Γκόλια, πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, απαλλάσσοντας τους τρεις πρώην αντιδημάρχους οικονομικών, Αν. Γερογιάννη, Μιχ. Ζορπίδη και Θεόδ. Αθανάσαρο, όπως επίσης και τους υπαλλήλους του Δήμου που κατηγορούνται για την υπόθεση.

Οι 17 κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη συνολικά με τις κατηγορίες, κατά περίπτωση, της απιστίας στην υπηρεσία, της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της πλαστογραφίας με χρήση, της ψευδούς βεβαίωσης και της απλής συνέργειας σε απιστία. Ωστόσο ο εισαγγελέας σήμερα πρότεινε την ενοχή του Βασ. Παπαγεωργόπουλου και του Μιχ. Λεμούσια για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση ενώ ο τελευταίος κατηγορείται και για απλή συνέργεια στην πλαστογράφηση εγγράφων.

(Αναδημοσίευση από : taxalia.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: