Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Δ.Θεσ/νίκης : "Ντου" σε λαϊκές αγορές κάνει η Δημοτική Αστυνομία – Κατάσχονται διάφορα προϊόντα

Εφόδους σε λαϊκές αγορές άρχισε να πραγματοποιεί η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, με σκοπό την πάταξη του παραεμπορίου…

Καλυψώ Γούλα
Σε αυτές τις επιχειρήσεις αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα κατά την εισήγησή της στη διάρκεια της 24ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως είπε το περασμένο Σάββατο υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης διενήργησαν στην λαϊκή αγορά Ξηροκρήνης αιφνιδιαστική επιχείρηση ελέγχου και κατέσχεσαν είδη τροφίμων ρουχισμού, επίπλων και λοιπών ειδών οικιακής χρήσης.

Στην επιχείρηση, που έγινε παρουσία της κ. Γούλα και του προέδρου του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Πάππου, συμμετείχε κλιμάκιο οκτώ στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας και τριών στελεχών του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της κοινής τους συνεργασίας, για την πάταξη του παρεμπορίου και την ευταξία στις αγορές της πόλης.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τον έλεγχο νομιμότητας διαπιστώθηκαν παραβάσεις και έγιναν 25 κατασχέσεις σε είδη τροφίμων, ρουχισμού, ειδών οικιακής χρήσης και επίπλων, ενώ βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις υπαίθριου εμπορίου και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα στους μικροπωλητές χωρίς άδεια.

«Διενεργούνται επιχειρήσεις στα σημεία όπου παρατηρείται έντονα το φαινόμενο των ατόμων που δεν έχουν και δεν δικαιούνται άδεια στις λαϊκές αγορές, με αποτέλεσμα να πλήττεται το νόμιμο εμπόριο, αλλά και να παρεμποδίζεται η ομαλή διέλευση των δημοτών από και προς τα σπίτια τους και η κίνηση τους στους κοινόχρηστους χώρους», σημείωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα.

Τόνισε επίσης ότι «οι έλεγχοι και οι επιχειρήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης στις λαϊκές αγορές θα συνεχιστούν δυναμικά, σε τακτά χρονικά διαστήματα, με απώτερο σκοπό την πάταξη του παρεμπορίου, έτσι ώστε σύντομα να έχουμε θετικά στοιχεία για την πορεία του εγχειρήματος».

(Αναδημοσίευση από : thestival.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: