Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο τύπου-απάντηση ΣΔΑΑ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ

Μαίνεται ο "πόλεμος" του προεδρείου του ΣΔΑΑ με την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Διαβάστε το δελτίο τύπου του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας προς απάντηση στην καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για προσπάθεια διάσπασης του κλάδου από το Σ.Δ.Α.Α.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 14
ΤΗΛ: 210-3259059




Αθήνα, 10-10-2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι, χαιρόμαστε επιτέλους που έστω και αργά η «ηγεσία της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α» ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα των Δημοτικών Αστυνομικών. Όψιμη η αντίδραση τους, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.

Είναι λίγο οξύμωρο να μας κατηγορούν για αυτονόμηση, επειδή πράξαμε το αυτονόητο: Να στείλουμε υπόμνημα προς τον Υπουργό Εσωτερικών με τα προβλήματα που μας απασχολούν Πανελλαδικά.

Πάγια τακτική του Συλλόγου μας, είναι να στέλνει υπομνήματα & επιστολές προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι Δημοτικοί Αστυνομικοί. Σε αντίθεση με την «ηγεσία της Ομοσπονδίας», που βάζει ερωτήματα προς το Υπουργείο, χωρίς βέβαια να παίρνει ποτέ απαντήσεις. Τελικά ρωτάμε τι είναι αυτό που σας πείραξε;

Μήπως το γεγονός ότι ο Σύλλογος μας κατάφερε να συναντήσει τον Υπουργό Εσωτερικών και για τα συγκεκριμένα θέματα είχε και την συναίνεση δύο ακόμα μεγάλων Συλλόγων, ή μήπως το γεγονός ότι «η ηγεσία της Ομοσπονδίας» δεν ήταν εκεί παρόν.

Κύριοι της ηγεσίας δεν επιζητούμε να υφαρπάξουμε από εσάς την Πρωτοκαθεδρία. Σας την χαρίζουμε!!!

Στην πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων, θα έπρεπε να είστε αλληλέγγυοι με εμάς και όχι απέναντι μας. Κάθε φόρα που Σύλλογος ο οποίος δεν πρόσκειται στην «ηγεσία της Ομοσπονδίας», παίρνει πρωτοβουλίες, κατηγορείται από εσάς για αυτονόμηση κ απεργοσπαστικές κινήσεις.

Παλιό το κόλπο αλλά δεν πιάνει πια. Σας μάθαμε!!!

Για την πληροφόρηση της «ηγεσίας της Ομοσπονδίας», σας αναφέρουμε ότι η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών, αριθμεί περί τους 1.100 Δημοτικούς Αστυνομικούς, οπότε αυτά περί ισχνών μειοψηφιών που αναφέρεται στην τόσο καλά διατυπωμένη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, μόνο ως αστείο μπορούμε να το εκλάβουμε, γιατί διαφορετικά κύριοι εκτίθεστε ανεπανόρθωτα. Αντίθετα, «η ηγεσία της Ομοσπονδίας» καλείται από όλους εμάς, να μαζέψει τις καθοδηγούμενες από αυτήν «ισχνές μειοψηφίες» που δρουν μεθοδευμένα & διασπαστικά στους διαδρόμους της Δημοτικής Αστυνομίας. Για να μην κατηγορηθεί «Η Ηγεσία Της Ομοσπονδίας» για άλλη μια φορά για προσπάθεια διάλυσης & κατακερματισμού Συλλόγων, όπου δεν την βολεύουν οι Πλειοψηφίες.

Αυτή την Δημοκρατία Ευαγγελίζεστε!!!

Το έχουμε επισημαίνει και στο παρελθόν με επιστολή μας προς τον «Πρόεδρο της Ομοσπονδίας», ότι άποψη των Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας, εκφράζεται μέσω του Συλλόγου & ειδικότερα του Προεδρείου. Βέβαια αποτελεί προσωπική επιλογή του ιδίου, να αφουγκράζεται μεμονωμένα άτομα, φίλους, κολλητούς και δη «Ισχνές Μειοψηφίες», προκειμένου να ακούν πράγματα ευχάριστα στα ώτα του.

Τέλος, όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που έχει σκοπό να αναλάβει «η ηγεσία της Ομοσπονδίας», θα θέλαμε να τονίσουμε το γεγονός ότι η Δημιουργία Γραμματεία της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν πρόταση του Συλλόγου μας σε ημερίδα για την Δημοτική Αστυνομία, η οποία και υιοθετήθηκε από την Ομοσπονδία. Μια Γραμματεία η οποία παρέμεινε καταστατικά ανύπαρκτη και ανενεργή εδώ και 5 έτη και με αμφιβόλου προελεύσεως αποτελέσματα, τα οποία αν υπάρχουν, ουδέποτε δημοσιοποιήθηκαν.

Σε αντίθεση με τον Σύλλογο μας, που έχοντας την συγκατάθεση ακόμα δύο μεγάλων Συλλόγων που απαρτίζονται από Δημοτικούς Αστυνομικούς έθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών σοβαρά και καίρια θέματα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν συγκεκριμένα τα εξής:

  • Αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
  • Το επίδομα Επικίνδυνης κ Ανθυγιεινής εργασίας.
  • Το δικαίωμα της μετάταξης από 8ετία σε 6ετία.
  • Συνυπηρέτηση μεταξύ των Δημοτικών Αστυνομικών.
  • Δημιουργία Διεύθυνσης στο Υπουργείο Εσωτερικών με εποπτικό και συντονιστικό ρόλο.
  • Προμήθεια στολής με την καταβολή εφ’ άπαξ ποσού.
  • Έκδοση των προβλεπόμενων εκ του νόμου αποφάσεων για τις θέσεις ειδικής ιεραρχίας.
Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής δύο:

  • Μήπως «η ηγεσία της Ομοσπονδίας» διαφωνεί μ’ αυτά που συζητήθηκαν μέσα στο υπουργικό γραφείο που βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας τους μέσα σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο δικαιοσύνης, ισότητας και αξιοπρέπειας;

  • Μήπως «η ηγεσία της Ομοσπονδίας» δεν θέλει τη Δημοτική Αστυνομία μ’ ένα ρόλο πιο ουσιώδη και αποτελεσματικό, δίνοντας ξεκάθαρες λύσεις στα καθημερινά του προβλήματα;
Στην προσπάθεια Διάλυσης & Κατακερματισμού του Συλλόγου που κάποιοι έχουν επιλέξει, θα μας βρουν αντιμέτωπους. Στο αλλοπρόσαλλο παραλήρημα του Προεδρείου της Ομοσπονδίας εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε. Ενωμένοι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί θα αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΘΑΝΟΣ ΤΑΤΣΗΣ                         ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΣΣΥΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: