Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Δ.Α. Αθήνας : Ανακοίνωση κόλαφος της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. - Παραιτήθηκαν όλα τα μέλη της από το Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α.



Ανακοίνωση παραίτησης μελών Ε.Κ.Ε.Δ.Α. - Καταγγελία για τα ψεύδη και την τρομοκράτηση στην άκυρη καταστατικά και ηθικά Γενική Συνέλευση




Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2012



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση οι μάσκες έπεσαν. Το προεδρείο του Δ.Σ. μας πάσαρε μία στημένη συζήτηση και μας έφερε προ τετελεσμένων γεγονότων. Η παράταξη του μνημονίου μάς έθεσε το -ανυπόστατο- εκβιαστικό δίλλημα του Υπουργού «ή γίνεστε Σώμα ή απολύεστε». Σε τέτοια δήθεν διλήμματα κύριοι του προεδρείου εμείς δεν μπαίνουμε. Πρακτικές τρομολαγνείας με όπλο τις απολύσεις δεν μας φοβίζουν!

Αλήθεια, ρωτήσατε τους δημότες αν θέλουν ένα καινούριο κατασταλτικό και φορο­εισπρακτικό μηχανισμό; Γιατί κρύβετε από τους συναδέλφους ότι κατά τον Υπουργό αναβάθμιση σημαίνει αύξηση εσόδων στους ΟΤΑ; Γιατί δεν πήρατε θέση στην πρόταση του Υπουργού για «Ανταποδοτικό Ταμείο» στους υπαλλήλους ανάλογα με τα πρόστιμα που εισπράττονται;

Το πιο σημαντικό διακύβευμα για εμάς τούτη την ώρα είναι ένα: Η ανατροπή του βάρβαρου μνημονίου της τρικομματικής κυβέρνησης των ραγιάδων. Σας θυμίζουμε ότι τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα τον διαγράψατε γιατί δεν δέχθηκε να υπα­κούσει στις επιταγές της τρόικα, ενώ η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα (μαζί κι εσείς) ως ραγιάδες της, έδωσε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό για τις δεσμεύσεις του!

Πείτε μας, για να γίνει η «αναβάθμιση» όπως εσείς την ευαγγελίζεστε, δεν θα γίνει αξιολόγηση; Γιατί η αλήθεια είναι ότι κοροϊδεύετε τον κόσμο. Τον τρομοκρατείτε ότι από τους 650.000 δημοσίους υπαλλήλους αυτοί που τάχα κινδυνεύουν πρώτοι είναι οι 3.200 δημοτικοί αστυνομικοί, γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουμε Σώμα και να τη γλυτώσουμε! Αλλά ας μην τρέφουμε αυταπάτες, κανείς δεν θα ενταχθεί σε Σώμα αυτόματα. Θα γίνει σκληρή αξιολόγηση, το οποίο κρύβετε, για να περάσουν τα συμφέροντά σας. Αυτοί που θα απορριφθούν, τι θα γίνουν άραγε; Όσο για το «τυράκι» περί ανοίγματος μετατάξεων σε άλλους κλάδους, πετάξτε το αλλού. Ο Υπουργός ήταν απόλυτα αρνητικός, και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί γιατί θα γίνουν μαζικές αποχωρήσεις από την υπηρεσία και το γνωρίζετε.

Κύριοι του προεδρείου, ποιος σας έδωσε τη δικαιοδοσία να μιλάτε εκ μέρους όλων των δημοτικών αστυνομικών της Ελλάδας; Αλήθεια, εφόσον μπήκατε στη διαδικασία συγκρότησης νέας Ομοσπονδίας Δημοτικών Αστυνομικών Ελλάδας, γιατί κύριοι της Δ.Α.Κ.Ε. δεν παραιτείστε από τις θέσεις που κατέχετε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ; Είναι προφανές ότι οι καρέκλες σας είναι πάνω από όλα. Εσείς που τώρα την υβρίζετε, όταν κέρδιζε τα επιδόματα γιατί σιωπούσατε; Πώς θα χειριστείτε τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας θέματα ως δευτεροβάθμιο όργανο; Θα τα αφήσετε σε λευκή επιταγή σε τρίτους; Πολύ βολικό για την κυβέρνηση σας… Δηλώσατε ότι δεν αναγνωρίζετε κανέναν άλλο δημοτικό υπάλληλο ως συνάδελφο. Πείτε μας όμως, αυτοί που προσέχουν τα παιδιά σας στους παιδικούς σταθμούς, αυτοί που μαζεύουν τα απορρίμματά σας, αυτοί που φροντίζουν για το πράσινο, αυτοί που σας εξυπηρετούν στα ΚΕΠ, τι είναι; Εφόσον δεν τους αναγνωρίζετε, βγείτε ανοιχτά στην Ομοσπονδία και πείτε το.

Οι απόψεις που ψηφίσατε μας φέρνουν αντιμέτωπους με το σύνολο της κοινωνίας. Εμείς βλέπουμε ως συναδέλφους όλους τους εργαζόμενους που έχουν υποστεί τα δεινά της πολιτικής που εσείς πρεσβεύετε. Θεωρούμε ότι είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και όχι εχθρός της. Είναι προφανές ότι μας χωρίζει χάσμα!


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η ίδια η Γενική Συνέλευση έγινε παράτυπα. Ο πρόεδρος ανακοίνωσε απαρτία με 260 άτομα, όταν το Καταστατικό του συλλόγου απαιτεί το 1/3 των μελών, ήτοι 320 άτομα. Η Γενική Συνέλευση δεν ήταν εξ αναβολής αυτής της 4ης Απριλίου γιατί είχε διαφορετική ημερήσια διάταξη. Επιπλέον, στο Καταστατικό ορίζεται ρητά ότι η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση γίνεται μέσα σε 15 ημέρες. Η εξ αναβολής δεν έγινε ποτέ για αντικειμενικούς λόγους (διακοπές Πάσχα, βουλευτικές εκλογές) και πρόκειται αναμφίβολα για νέα Γενική Συνέλευση που δεν συγκέντρωσε απαρτία. Κατά συνέπεια η Γενική Συνέλευση της 21/9 δεν επιφέρει έννομο αποτέλεσμα. Σε αυτά πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης δεν διατήρησε την ουδετερότητα που όφειλε, υποστηρίζοντας ανοιχτά συγκεκριμένη πρόταση και προσβάλλοντας μέλη της Ε.Κ.Ε.Δ.Α.. 

Παραβλέπουμε και το ότι οι θέσεις που ψηφίστηκαν εμφανίστηκαν προφορικά 15 λεπτά πριν το τέλος και κανείς δεν ξέρει τι ψηφίστηκε επακριβώς! Μα σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι δεν υπάρχει ηθική νομιμοποίηση των αποφάσεων. Με 160 άτομα παρόντα στην ψηφοφορία σε σύνολο 960 μελών δεν επιδίδεται κανένα κύρος στην όποια απόφαση! Πρόκειται φανερά για απόφαση μειοψηφίας!

Πόσο ηθικό μπορεί να είναι ένας πρόεδρος σωματείου να είναι και τμηματάρχης; Ο πρόεδρος-τμηματάρχης-μέλος Γ.Σ. ΠΟΕ-ΟΤΑ και σύντομα εκπρόσωπος στην τρόικα μίας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημοτικών Αστυνομικών ας αποφασίσει τελικά ποια θέση κατέχει: αυτή δίπλα στον εργαζόμενο ή αυτή απέναντί του. Μάλλον ασπάζεστε και εσείς το «δόγμα Βουλγαράκη» πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό!

Το Ειδικό Πειθαρχικό Συμβούλιο που εσείς ψηφίσατε ποιος θα το στελεχώσει; Αυτός που μας χαρακτήρισε κοπρίτες-κηφήνες-τεμπέληδες, και είναι και μέλος της παράταξής σας; Ή μήπως εννοείτε Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο που θα ορίζει και τους προϊσταμένους, παρακάμπτοντας έτσι το νέο αντικειμενικό νόμο για τις κρίσεις; Συνάδελφοι, ανοίξτε τα μάτια σας, όλα για τις καρέκλες γίνονται!

Είπατε ψευδώς ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έστειλε εκπρόσωπο της Καθαριότητας στις συζητήσεις για τη Δημοτική Αστυνομία. Γιατί δεν λέτε στους συναδέλφους την αλήθεια, ότι την Καθαριότητα που εσείς χλευάζετε την έβαλε στο «παιχνίδι» η Ν.Δ. χρίζοντας ως εκπρόσωπο το μεγαλοσυνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και πρόεδρο της ΠΟΠ-ΟΤΑ κ. Βελέντζα; Όπως βάλατε στο «παιχνίδι» και το ΠΑΣΔΑΠΥ (που τώρα κατηγορείτε), ορίζοντας τον πρόεδρό του ως εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ στη Γραμματεία Δημοτικής Αστυνομίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Σας προτείναμε ανασύσταση της Γραμματείας αλλά αρνηθήκατε «επειδή η ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι κομματική». Μα εσείς δεν είστε αυτοί που δράτε πάντα κομματικά και μόλις δυο μήνες πριν απορρίψατε την πρότασή μας για ενιαίο υπερκομματικό ψηφοδέλτιο δημοτικής αστυνομίας στις εκλογές για το υπηρεσιακό συμβούλιο; Γιατί έχετε άλλη θέση τώρα; Μήπως επειδή στην ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έχετε την πλειοψηφία;

Ψηφίσατε υπέρ της δημιουργίας Σώματος. Έχετε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς σημαίνει; Θα σας πούμε εμείς: Κυλιόμενο ωράριο, περιορισμό των υπερωριών, υποχρεωτικές αργίες, τέλος στα πολυήμερα ρεπό, στρατικοποίηση της υπηρεσίας με αύξηση των ελέγχων, αναφορές κλπ. Είναι οι συνάδελφοι σύμφωνοι με αυτά;

Αλήθεια, γιατί αποκρύβετε από τους συναδέλφους με ποιον συμπράξατε; Γιατί δεν λέτε ανοιχτά ότι οι προτάσεις που υπερψηφίσατε είναι των άτυπων εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στην υπηρεσία, που εξάλλου κατέβηκαν ως συνυποψήφιοι με το δικό σας ψηφοδέλτιο;

Τα ψέματα τελείωσαν! Εμείς συνένοχοι σε λογικές και πρακτικές ταγμάτων εφόδου δεν θα γίνουμε! Αποτελούν για εμάς casus belli. Μην προσπαθήσετε να καπηλευθείτε λαϊκούς-ταξικούς αγώνες, όπως κάνατε πάντα, γιατί θα μας βρείτε μπροστά σας. Να γνωρίζετε ότι η δράση φέρνει αντίδραση!

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. παύει πια να αποτελεί το άλλοθι των συνεργασιών σας (ΔΑΚΕ-Χρυσή Αυγή) και παραιτείται σύσσωμη από το Δ.Σ. του συλλόγου. Οι συνάδελφοι που διαφωνούν με τις αποφάσεις που πάρθηκαν και επέλεξαν να απέχουν δίνοντας λευκές επιταγές σε καταστάσεις με τις οποίες διαφωνούν, ας αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ακυρώσουν στην πράξη τις πρόσφατες -και έτσι κι αλλιώς μη σύννομες- αποφάσεις που πάρθηκαν ερήμην τους!

Συνάδελφοι, μας κλέβουν τη ζωή. Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί και θα ανατραπεί. Ραντεβού στο δρόμο.

Και ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:


ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ
ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝΕ!

Το Γραφείο Τύπου Ε.Κ.Ε.Δ.Α.

(Αναδημοσίευση από : ekeda.blogspot.com)

9 σχόλια:

lans είπε...

Κυριοι της Εκεδα προσπαθειτε να δημιουργησετε κλιμα και να διχασετε την υπηρεσια. Δεν σεβεστε την αποφαση της πλειοψηφιας και γραφετε στα παλια σας τα παπουτσια τις δημοκρατικες διαδικασιες. Εγω σε άλλη συνελευση ημουνα; Ποια 160 ατομα; Γυρω στα 400 ατομα ημασταν. Όταν ο προεδρος κυρηξε απαρτια της συνελευσης γιατι συμφωνησατε; Τωρα γιατι τα αλλαζετε;
Κανετε λογο για στημενη συζητηση. Επειδη η πλειοψηφια ταχθηκε κατά των αποψεων σας κανει την συζητηση στημενη; Eπειδη υπηρχε αγανακτηση από τους συναδελφους που είναι στον δρομο και δεν τους ακουει κανενας κανει την συζητηση στημενη; Το ότι μιλησανε τουλαχιστον δεκα ατομα αλλα μονο ένα σας υποστηριξε είναι τυχαιο; Καταδικαζετε την μετατροπη της υπηρεσιας σε φοροεισπρακτικο μηχανισμο. Μα εσεις εισασταν που μεχρι τωρα απαξιωνατε τις μη εισπρακτικες αρμοδιοτητες (πχ παρεμποριο) και λεγατε ότι επειδη ειμαστε εισπρακτικος μηχανισμος δεν εχουμε να φοβομαστε τιποτα.
Κανεις στην συνελευση δεν μιλησε εκ μερους ολων των δημοτικων αστυνομικων της Ελλαδας αντιθετα αποφασιστηκε να συναντηθουν εκπροσωποι τους για κοινες αποφασεις.
Το ότι συμπασχουμε με τους αλλους εργαζομενους των δημων και γενικα του δημοσιου δεν σημαινει ότι εχουμε κοινα προβληματα. Όταν θα με δερνουν στον δρομο δεν θα τρεξουν να με βοηθησουν. Επιτρεψτε μου να θεωρω συναδελφους αυτους που βγαινω μαζι τους στο δρομο.
Και στην τελικη κυριοι, φερεστε και συμπεριφερεστε λες και οι αποψεις σας και οι ιδεες σας αντιπροσωπευουν την πλειοψηφια των συναδελφων στην αθηνα. Αν ισχυει αυτό γιατι από τις 9 θεσεις του δς του σωματειου εχετε μονο τις 3;
Τελευταιο και χειροτερο είναι ότι προσπαθειτε να εμπλεξετε την υπηρεσια με κομματα του στυλ χρυσης αυγης. Μαθαμε τωρα η διαφορετικη αποψη να θεωρειτε αποψη της χρυσης αυγης. Το τι ψηφιζει ο καθενας είναι δικαιωμα του. Αλλωστε κανεις δεν κατηγορησε εσας που ψηφιζετε συριζα και κκε που παγια θεση τους είναι η καταργηση της υπηρεσιας και δημιουργουν συνεχεια επεισοδια στο δρομο εναντιων των συναδελφων και τους τρεχουν στα δικαστηρια. Κυριοι μαλλον εσεις ξεβρακωθηκατε τελικα.

Μικρός Σερίφης είπε...

Συναδερφε συγνωμη, και εγω ειμουν στη γενικη συνελευση απο την αρχη και 260 ατομα ηταν με αυτους που ηταν εξω και τους ορθιους. Στο τελος με τα κενα ηταν στανταρ 80 ατομα λιγοτερα. Συμφωνω μαζι σου οτι θα επρεπε να θεσουν επιτοπου θεμα απαρτιας αλλα αυτο δεν αλλαζει τη ακυροητα της συνελευσης. Εγω ειμαι απο τους λιγους που δεν ψηφισαν καμια προταση γιατι ξενερωσα με το κλιμα.

Lans είπε...

Τωρα θα τους μαθουμε τους βολεψακηδες της Εκεδα, δεν τους ξερουμε. Μην χασουν την ανεση τους στην φυλαξη στα γραφεια και στην ελεγχομενη και ας καει ολος ο κοσμος. Οσο για τον ακριβη αριθμο των ατομων στην συνελευση υπαρχουν και οι υπογραφες που βαλαμε για να μετρηθουν. Αν ομως προκυψει οτι και νεα συνελευση να ηταν οτι τελικα ειχε απαρτια, θα δεχθουν την ψηφοφορια; δεν νομιζω. Τα παντα δεχονται αρκει να συμφωνουν με τα δικα τους. Ολοι οι αλλοι ας πνιγουν

Unknown είπε...

Είμαι 26 χρόνια στην Δημοτική Αστυνομία και ακούω συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Λοιπόν συνάδελφοι να τελειώνουμε με τα ψευτοκουλτουριάρικα και όλες τις ''απόψεις,, που προσβάλλουν την αλήθεια την πραγματικότητα και την λογική. Κατά την ταπεινή μου γνώμη η Δημοτική Αστυνομία πρέπει να είναι θωρακισμένη 100% σε όλα τα θέματα.Δηλαδή καλύτερη και ξεκάθαρη νομοθεσία και το κυριότερο ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ με όλα τα παρελκόμενα. Εδω κατηγορώ ευθέως τους μέχρι τώρα νομοθέτες για το έγκλημα εκ προθέσεως διότι μας βγαζουν στους δρόμους(οχι μέσα σε αγγέλους)χωρίς προστατευτικά εργαλεία,γυμνούς κυριολεκτικά ως πρόβατα επι σφαγήν.Για την Αθήνα και θεσσαλονίκη είναι τα πράγματα χειρότερα και απο ότι θυμάμαι πάντα απο τους εκεί συναδέλφους υπήρχε η άρνηση στον εξοπλισμό Αυτό είναι τελείως τρελό.ΤΕΛΟΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΧΑΤΛΗΔΕΣ. ΑΥΤΑ...

Giorgos M είπε...

Δεν ξέρουμε τι άτομα απαρτίζουν την κάθε παράταξη στις πόλεις σας...Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ένας μηχανισμός με αρχικό διοικητικό προσανατολισμό (με την έννοια των διοικητικών προστίμων) δεν μπορεί να μετατρέπεται σε μία "αστυνομία - πασπαρτού " στα χέρια κάθε ανίδεου αιρετού. Διαφωνούμε με πολλές αρμοδιότητες,δεν είμαστε βολεψάκηδες, αλλά δε θέλουμε κι όλας να γίνουμε ΕΛ.ΑΣ. για την "καψούρα" μερικών...Υπάρχει και η λύση της αποσαφήνισης αρμοδιοτήτων και περιορισμού της δημαρχοκεντρικότητας.

Giorgos M είπε...

Λύση δεν είναι να γίνουμε ΕΛ.ΑΣ. Τα λένε και οι της ΕΚΕΔΑ τα μειονεκτήματα.Κανένας σεβασμός δεν κερδίζεται φορόντας άλλη στολή...Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (αιρετοί και υπάλληλοι,έστω κάποιοι) και θεσμική ανασύσταση με σαφείς αρμοδιότητες, πάντα στα πλαίσια της διοικητικής επιβολής. Αλλιώς δώστε για ειδικοί φρουροί οι διαφωνούντες ή ζητήστε μετάταξη στην ΕΛ.ΑΣ.καθώς είναι πιθανότερη από μετάταξη σε άλλη υπηρεσία

lans είπε...

Αναφερει σε κανενα νομο οτι η δημοτικη αστυνομια ειναι μονο για διοικητικες παραβασεις και δεν το ξερω; Η μηπως ξεχναμε την εκπαιδευση, κι ας ηταν ελλειπεστατη, και τι μας λεγανε οτι πρεπει κανονικα να κανουμε; Επειδη βρηκαμε μια κατασταση στην οποια βολευτηκαμε πρεπει δηλαδη εμεις να την διαιωνισουμε; Δεν φταιμε γι αυτα που βρηκαμε αλλα θα φταιμε αν δεν τ αλλαξουμε. Εκτος και αν δεν σας ενδιαφερει η δουλεια σας και δεν σας ενδιαφερει να πατε σπιτια σας.
Να ζησει ο φραπες

Giorgos M είπε...

Ωραία λοιπόν, φίλε lans, να μπούμε ΕΛ.ΑΣ.ή να πάρουμε όπλα...Προσωπικά δεν το φοβάμαι(Έτυχε να έχω "πολύ προβλεπόμενο" στρατιωτικό (ΔΕΑ,ΣΧΟΙΝΑΚΙΑ,ΠΛΩΤΑ ΚΛΠ)και να ασχολούμαι και με το κυνήγι),ούτε όμως το έχω και ανάγκη.Τί αλλάζει κατά τη γνώμη μου; 1. Η Δ.Α. θα "ελαφρύνει" από τα μισά τουλάχιστον άτομα καθότι θα βγούν ακατάλληλοι να φέρουν όπλο έιτε στην εκπαίδευση,είτε λόγω ψυχοτέστ.2.Θα δουλεύει ακόμα και η Δ.Α. του τελευταίου χωριού σε 24ωρη βάση (06.00-06.00 επόμενης μέρας) και χωρίς υπερωρίες-ρεπό,παρά μόνο το λεγόμενο "αδιάθετο",απόρροια του κυλιώμενου ωραρίου (πρωί,απόγευμα,βράδυ,αδιαθετο=ρεπό,πρωί κλπ)3.Συν αυτά που είσαι και τώρα υπεύθυνος, θα έχεις και το "μπελά" του όπλου, κυρίως στο σπίτι σου (κλοπή,ατύχημα).Και άντε δε μας νοιάζουν οι άλλοι συνάδελφοι, εσύ είσαι σίγουρος οτι μπορείς να τα καταφέρεις με όλα αυτά;KAI KATI OΥΣΙΩΔΕΣ:ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΣΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕ ΣΟΥ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ή ΘΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΕΙΘΕΙΑ;
Μήπως όλα αυτά που κυκλοφορούν δεν είναι για το "καλό" μας και την "προστασία" μας,αλλά για το "μπελά" μας (βλ. κίνδυνοι όπλων) και για τη μείωση του εργασιακού μας κόστους (βλ. υπερωρίες,ρεπό,ΣΚ,κλπ;)Mόνο το τελευταίο μου φτάνει να μην επιθυμώ στρατικοποίηση της Δ.Α.

Lans είπε...

Για καποιο λογο, πολλοι συναδελφοι οταν ακουνε την λεξη "σωμα" φανταζονται οτι θα γινουμε Ραμπο 1,2,3 και 4 μαζι σε πακετο δημοτικου αστυνομικου. Σκεφτονται οτι θα τους δωσουν ντε και καλα οπλα και ειναι ενα βημα πριν την αυτοκτονια. Ε λοιπον καμμια σχεση.Εχω να σε πληροφορησω οτι η επιθεωρηση εργασιας ειναι σωμα, το ιδιο και οι ορκωτοι λογιστες και εκτιμητες, η πυροσβεστικη το ιδιο και ειναι και σωμα ασφαλειας. Αυτοι τι παθανε δηλαδη;Οταν λεμε σωμα εννοουμε κεντρικη διοικηση παννελαδικα και αυτοτελη λειτουργεια. Λες οτι θα ελαφρυνει η ΔΑ αν δοθουν και καλα οπλα (που προσωπικα πιστευω οτι πιο πιθανο ειναι να κερδισω το τζοκερ με 2 τζακποτ παρα οτι θα μας οπλισουν). Ακομα και να δοθουν θα μπορουσε να γινει οπως στο εξωτερικο που δεν οπλοφορουν ολοι αλλα οσοι θελουν, με το αναλογο επιδομα φυσικα. Λες οτι θα δουλευει η ΔΑ 24ωρο. Γιατι πρεπει να γινει σωμα για να δουλευει 24ωρο; Τωρα δηλαδη τι δουλευουμε; Η μηπως δεν μπορει να σου αλλαξει τα ωραρια ακομα και τωρα; Σε πληροφορω υπαρχουν υπηρεσιες στην Αθηνα που καποιοι παρακαλανε να ειχαν αδιαθετο μετα απο βραδυνο και να μην τους πηγαινε ολη η βδομαδα 10-6. Οσο για τον "μπελα" του οπλου θα μπορουσες να το χρεωνεσαι μονο στην υπηρεσια. Και φιλε συναδελφε στην λαικη δεν θα επιβαλλεσαι με το οπλο αλλα με τον φοβο της συλληψης στον ελεγχομενο και στην απειθεια θα τον πηγαινες μεσα δεν θα καθοσουν να τσακωνεσαι με τον καθενα στον δρομο λες και εισαι τραμπουκος παρακρατικης οργανωσης. Και στην τελικη αν η καλυτερη δικαιολογια για να μην οργανωθει η υπηρεσια ειναι να μην ξεβολευτουν καποιοι τοτε εχω να σου ομολογησω ειλικρινα οτι καλα να παθουν.