Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Όλο και περισσότεροι δήμοι τάσσονται κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ για τα ακίνητα

Ο ένας μετά τον άλλον δήμοι της χώρας, τάσσονται κατά της πληρωμής του χαρατσιού για τα ακίνητα για τους Δημότες τους και τους καλούν να ΜΗΝ πληρώσουν.

Διαβάστε παρακάτω τις ανακοινώσεις κάποιων από τους Δήμους που έχουν πάρει θέση κατά του τέλους ακινήτων μέχρι στιγμής :


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ
(ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΔΕΚΟ)


1. Πάμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.

2. Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε: 
α) Άλλες συναλλαγές
β) Πληρωμές ΔΕΚΟ
γ) ΔΕΗ

3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό "ηλεκτρονικής συναλλαγής" και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.

4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)

5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.

6.Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με το λογαριασμό και την ταυτότητά μας ερχόμαστε στο Δήμο.

ΔΗΜΟΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕΣΩ ΔΕΗ (03/11/2011 )

Το Δ.Σ. Ιλίου στην συνεδρίαση του την Πέμπτη 03-11-2011, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα για το τέλος ακινήτου μέσω της ΔΕΗ:

«O Δήμος Ιλίου συναισθάνεται βαθύτατα τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα όλοι οι κάτοικοι της πόλης μας, καλούμενοι να καταβάλλουν ποσά δυσβάστακτα πλέον για κάθε οικογενειακό εισόδημα, με τη μορφή του ειδικού τέλους στη ΔΕΗ.
Στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία, ο Δήμος μας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια αρωγής των κατοίκων της πόλης, όπως μέχρι σήμερα έχει πράξει (μηδενική αύξηση δημοτικών τελών, βοήθεια απόρων, συσσίτια κλπ), στοχεύοντας στη δημιουργία κοινωνικής “ομπρέλας προστασίας’’, με σκοπό τη συσπείρωση και την αλληλεγγύη όλων στις δύσκολες αυτές ώρες

Για το σκοπό αυτό οι πολίτες που επιλέγουν, με δική τους ευθύνη παρά τον Ν. 4021/11, να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και όσοι δε δύνανται για αποδεδειγμένα αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας να καταβάλλουν το σχετικό τέλος μπορούν να προσκομίσουν στην νομική υπηρεσία του Δήμου: 

α) φωτοτυπία του λογαριασμού και 

β) το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής των λοιπών ποσών πλην του ειδικού τέλους, προκειμένου να το γνωστοποιήσουμε με ομαδικό εξώδικο στη ΔΕΗ, παρέχοντας ταυτοχρόνως οποιαδήποτε νομική συνδρομή.»

Παράλληλα ο Δήμος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια στα πλαίσια των δυνατοτήτων του προκειμένου κανένα σπίτι μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:

Στον Τοπικό Τύπο
Στο Internet

Ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
Κακούρης Αντώνης


ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Με αυτήν την επιστολή απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, τους κατοίκους του Δήμου Σαρωνικού, για να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος μας, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων δήμων, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την άρνηση πληρωμής του τέλους ακινήτων, το οποίο καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ο Δήμος Σαρωνικού καταγγέλλει τη σκληρή δημοσιονομική και φοροεισπρακτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, την πολιτική του Μνημονίου και στηρίζει – συμμετέχει σε κάθε δράση που έχει στόχο την άρνηση πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων και οποιουδήποτε άλλου «χαρατσιού».
Παράλληλα, στέκεται στο πλευρό όλων των πολιτών που αντιδρούν και αντιστέκονται στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, τα οποία πλήττουν κυρίως τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κυρίως τους ανέργους, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται καθημερινά.
Ήδη οι έλληνες πολίτες έχουν κληθεί να καταβάλλουν στο κράτος μια σειρά από εισφορές και τέλη (ΕΚΑΣ, έκτακτη εισφορά εισοδήματος, ειδικό τέλος ακινήτων κτλ.), αλλά και να υποστούν τις συνέπειες από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου ορίου, νέο μισθολόγιο, αύξηση του ΦΠΑ και άλλα επώδυνα μέτρα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας καλούμε να αντισταθείτε σε αυτήν την εισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης, αρνούμενοι να καταβάλλετε το ειδικό τέλος ακινήτων.
Ο Δήμος Σαρωνικού θα σταθεί δίπλα σας και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου όλοι μαζί να αποτρέψουμε την πληρωμή προς το κράτος του εν λόγω «χαρατσιού».

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: