Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Οι γερανοί... ξανάρχονται

Σαφάρι ελέγχων εναντίον της παράνομης στάθμευσης, ιδίως των διπλοπαρκαρισμένων, ξεκινά στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης η Τροχαία, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης. Τροχονόμοι και δημοτικοί αστυνομικοί θα εκτελούν κοινές περιπολίες, «σαρώνοντας» το κέντρο της πόλης.

Η Τροχαία θα έρθει να ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αστυνομία, ιδίως στην οδό Τσιμισκή, όπου τα πρόστιμα πέφτουν... βροχή και το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης έχει μειωθεί σημαντικά.

Ήδη, χτες το πρωί, ο γερανός της Τροχαίας απομάκρυνε σταθμευμένα οχήματα από την κεντρικότερη λεωφορειολωρίδα της Θεσσαλονίκης, αυτήν που εκτείνεται στον άξονα Β. Ολγας, Βασιλέως Γεωργίου και Τσιμισκή.

Οι κοινές περιπολίες των δύο υπηρεσιών δεν είναι κάτι συνηθισμένο, τουλάχιστον για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τροχαία πετούσε το... μπαλάκι στη Δημοτική Αστυνομία κάθε φορά που καλούνταν να απαντήσει στο πώς θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης. Η μόνιμη επωδός ήταν ότι δεν επαρκεί η δύναμή της και γι' αυτό η αστυνόμευση για θέματα στάθμευσης θα γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία.

Τα πράγματα, όμως, φαίνεται ότι άλλαξαν. Όπως επισημαίνει ο διευθυντής της Τροχαίας, Γιώργος Θάνογλου, από την περασμένη Τρίτη, 1 Νοεμβρίου, η υπηρεσία ενισχύθηκε με τριάντα αστυφύλακες, οι οποίοι θα διατεθούν στον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης, ιδίως των οχημάτων που σταθμεύουν σε διπλή σειρά, σε κεντρικούς δρόμους, όπως είναι η Τσιμισκή, η Μητροπόλεως, η Ίωνος Δραγούμη, η Δωδεκανήσου, η Βενιζέλου, η Ερμού, η Β. Όλγας και η λεωφόρος Νίκης.

Συνεργασία

Ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι υπάρχει πλέον σε ισχύ πρωτόκολλο συνεργασίας της υπηρεσίας του με τη Δημοτική Αστυνομία, για την από κοινού αστυνόμευση. «Η συνεργασία αποφασίστηκε έπειτα από σχετική συνεννόηση με το διευθυντή και τον υποδιευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Η καλή πρόθεση υπήρχε εδώ και καιρό, όμως η δύναμή μας ήταν ελάχιστη και στην πράξη δεν ήταν εφικτή η συνεργασία», σημειώνει ο κ. Θάνογλου.

Μάλιστα, οι επικεφαλής των δύο υπηρεσιών έχουν καταλήξει στο πλάνο της αστυνόμευσης κι έχουν επιλέξει τις αρτηρίες όπου θα περιπολούν.

Εξάλλου, όπως υπογραμμίζει ο κ. Θάνογλου, κάθε μέρα, νωρίς το πρωί, ένας γερανός θα ελέγχει τις παράνομες σταθμεύσεις στη λεωφορειολωρίδα του άξονα Β. Όλγας, Βασιλέως Γεωργίου και Τσιμισκή.

«Όπως γίνεται σε θέματα γενικής αστυνόμευσης και παρεμπορίου, όπου συνεργαζόμαστε με την ΕΛΑΣ κι έχουμε θετικά αποτελέσματα, πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με την Τροχαία Θεσσαλονίκης θα βοηθήσει ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στα ζητήματα της παράνομης στάθμευσης. Στόχος μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ως εκ τούτου, χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνεργασία που ξεκινά», σημειώνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.

(Αναδημοσίευση από : agelioforos.gr)

2 σχόλια:

Mighty Thor είπε...

30 Αστυφύλακες? Ας γελάσω..30 δόκιμοι αστυνομικοί,που δεν γνωρίζουν καν τους δρόμους και το αντικείμενο,με αποτέλεσμα,όλο το βάρος(και τα μπινελίκια)να πέφτει πάλι σε εμάς. Και το κυριότερο..Καταντήσαμε πλέον και ΠΑΡΚΑΔΟΡΟΙ στις πιάτσες των ταξιτζηδων! Και όλα αυτά για το μαγικό ποσό των 780 ευρώ(μέχρι νεοτέρας πάντα,έτσι)..ΕΛΕΟΣ!!

stella είπε...

Διόρθωση ΔΕΝ συνδράμει η Τροχαία σε εμάς, αλλά εμείς στην Τροχαία, αφού πρόκειται για δόκιμους που μόλις βγήκαν από τη σχολή και κάνουν την πρακτική τους άσκηση.Πράγμα που σημαίνει στον απλό νου ότι επειδή η Τροχαία δεν είχε τι να τους κάνει, θυμήθηκε να ''συνεργαστεί'' μαζί μας. Σπουδαίες δουλείες από το διευθυντή κ υποδιευθυντή τησ Δ. Αστυνομίας που για άλλη μια φορά φαίνονται να μην γνωρίζουν ντιπ το αντικείμενο κ τις αρμοδιότητες τησ Δ.Αστυνομίας στην πράξη και για άλλη μια φορά να τους ''κοροιδεύουν'' τα στελέχη τησ Τροχαίας!!!! και φυσικά να μας αφήνουν εμάς εκτεθειμένους με ηλίθιες υπηρεσίες όπου αντί να ελεγχουμε την ευταξία, τα αμέτρητα διπλοπαρκαρισμένα και τυχόν παραβάσεις άλλες, κάνουμε τους ταξιθέτες στους Ταξιτζήδες οι οποίοι δεν μπορούν να συνεργαστούν ούτε καν μεταξύ τους και σε ώρες αιχμής να βοηθούν το κυκλοφοριακό κομφούζιο τησ πόλης. Αλλά απ' ό,τι φαίνεται ο Δ. κ Υ. δεν μπορούν να κάνουν κανένα meeting με τους Ταρίφες προτιμούν άλλες οδούς που καταντούν εμάς τους κακούς και ηλίθιους που καθόμαστε μέχρι και 12 ώρες σερί ενώ τα μεγάλα κεφάλια κάθονται στα γραφειάκια τους και τολμούν να κάνουν ελέγχους και να διατάζουν!!!!! Μάλλον σε αυτούς δεν κόπηκαν οι μισθοί, δεν υπάρχει καθημερινή ανασφάλεια και κόσμος στους δρόμους χωρίς υπομονή που ξεσπάει με το παραμικρό. Βγείτε λίγο από το καβούκι σας και πριν ξαναπάρετε άλλες ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ αποφάσεις μιλήστε και με το προσωπικό τησ Δ.Α που γνωρίζει επαρκώς τα προβλήματα αυτής τησ πόλης και όσον αφορά τους δόκιμους ευχαρίστως να τους συνδράμουμε υπό άλλες προυποθέσεις!!!!!! ΕΛΕΟΣ όντως!