Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

"Τάξη" σε Ικτίνου και Ζεύξιδος με τη "βούλα"

Επικυρώθηκε και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θρακής η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να οριοθετήσει την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στους πεζοδρόμους της Ικτίνου και της Ζεύξιδος.

Συγκεκριμένα με έγγραφο της προς την Αντιδημαρχία, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης χαρακτηρίζει νόμιμη τη σχετική κανονιστική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά «νόμιμα έχει ληφθεί η αριθμ. 637/2011 κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που αφορά στη χωροθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους πεζοδρόμους Ζεύξιδος και Ικτίνου, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την αριθμ. 1488/2011 όμοια ως προς την παρ. 1.δ.».

Να σημειωθεί ότι μετά την επικύρωση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια λήγει για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή μια περίοδος αναγκαστικής… παραβατικότητας, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούσαν να τους εκδώσουν σχετικές άδειες.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης δήλωσε ότι «μπαίνει τάξη και επιλύεται μετά από τις ενέργειες του Δήμου ένα πρόβλημα που αποτελούσε βραχνά για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των δύο πεζοδρόμων. Στο εξής όσοι ιδιοκτήτες έχουν υποχρέωση και επιθυμούν τη νόμιμη χρήση του χώρου τραπεζοκαθισμάτων, θα μπορούν να εξασφαλίσουν άδεια και εφόσον τηρούν τους κανονισμούς να λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα».

(Αναδημοσίευση από : thestival.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: