Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Με ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο στο "Παπανικολάου" ο Μ. Λεμούσιας

Με σοβαρό καρδιακό επεισόδιο (ισχαιμία) και σε καταστολή, διασωληνωμένος αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης ο τέως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Λεμούσιας, μετά από μία συνάντηση με πολύ ένταση που είχε το πρωί με τον καταχραστή του δήμου Παναγιώτη Σαξώνη στις φυλακές Διαβατών, όπου και οι δύο βρίσκονται προφυλακισμένοι για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Λεμούσιας ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον πρώην υπάλληλο του Δήμου Θεσσαλονίκης, όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του, την ώρα του επισκεπτηρίου. Αυτόπτες μάρτυρες μας είπαν ότι ο Σαξώνης, που κάνει "μεροκάματα" στη φυλακή, κλήθηκε να μεταφέρει κουτιά από αυτά που φέρνουν οι συγγενείς των κρατουμένων με προσωπικά αντικείμενα.

Ένα από τα κουτιά προοριζόταν για τον Μιχάλη Λεμούσια. Το κρατούσε ο καταχραστής, ο οποίος με ειρωνικό και προκλητικό ύφος κινήθηκε προς το μέρος του πρώην ΓΓ για να του το δώσει. Κάτι είπε και ο κ. Λεμούσιας του απάντησε με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Κάποιοι νόμισαν ότι υπήρξε συμπλοκή και οι φύλακες κινήθηκαν αμέσως για να τους απομακρύνουν. Εκείνη τη στιγμή ο κ. Λεμούσιας έπεσε αναίσθητος, προφανώς από τη σύγχυση και τον θυμό. Αμέσως τον παρέλαβαν νοσοκόμοι που τον μετέφεραν στο "Παπανικολάου".

Εκεί μετά τις εξετάσεις που του έγιναν εισήλθε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παραμένει εκτός κινδύνου, όπως είπαν οι γιατροί.Ο Μιχάλης Λεμούσιας βρίσκεται προφυλακισμένος για το "σκάνδαλο Σαξώνη", όπως άλλωστε και ο πρωταγωνιστής της υπεξαίρεσης, τον οποίο όμως βαραίνουν επιπρόσθετα κακουργηματικές κατηγορίες για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιασμού και σε διακεκριμένη κλοπή.

Ο τέως ΓΓ του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα υπομνήματά του θεωρεί ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπεξαίρεση και πως το μόνο που υπάρχει εναντίον του σε όλη τη δικογραφία είναι οι έωλοι ισχυρισμοί του ίδιου του καταχραστή.Ο ίδιος, επειδή στο παρελθόν είχε προβλήματα με την καρδιά του είχε ζητήσει να μην προφυλακιστεί για λόγους υγείας, κάτι που δεν αποδέχθηκε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Το ισχαιμικό επεισόδιο μάλλον επιβεβαιώνει τους αρχικούς ισχυρισμούς του.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται το βούλευμα με το οποίο θα κριθεί ποιοι από τους 21 κατηγορούμενους θα απαλλαγούν και ποιοι θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν στο Ακροατήριο. Στο πλαίσιο της ίδιας διαδικασίας θα αντιμετωπιζόταν και το αίτημα του κ. Λεμούσια για αντικατάσταση της προφυλάκισης με άλλους περιοριστικούς όρους.

(Αναδημοσίευση από : taxalia)

Δεν υπάρχουν σχόλια: