Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Παπουτσής : "Αν δε μπορεί η Δημοτική Αστυνομία ας έρθει στην ΕΛ.ΑΣ." ! (+Βίντεο)

Χρ. Παπουτσής κατά Γ. Καμίνη για το παρεμπόριο

Σε διάσταση οδηγούνται οι σχέσεις υπουργείου Προστασίας του Πολίτη - Δήμου Αθηναίων με όσα απάντησε στη Βουλή (δείτε στο τέλος της ανάρτησης τα βίντεο της συζήτησης) ο Χρήστος Παπουτσής στον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Αθηναίων για το παρεμπόριο.

Ο υπουργός κατηγόρησε τον Γιώργο Καμίνη και τον αντιδήμαρχο δημοτικής αστυνομίας Τάσο Αβραντίνη πως λένε (σε ΜΜΕ και στο 6ο διαμέρισμα της Αθήνας) ότι "είναι πάρα πολύ καλό το έργο της αστυνομίας, αλλά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν κάνει τίποτα". "Ντροπή! Επιτέλους, ντροπή! Ας σοβαρευτούμε, ας ασκήσουμε τη δουλειά μας, ας κάνουμε τη δουλειά μας, ας λειτουργήσουμε σοβαρά" τόνισε ο Χρ. Παπουτσής, ο οποίος υπενθύμισε με νόημα στον Τ. Αβραντίνη ότι προέρχεται από το κόμμα του Στέφανου Μάνου και "βρίσκεται στη θέση αυτή ακριβώς διότι στηρίχθηκε η υποψηφιότητα του δημάρχου Καμίνη από τον βασικό κορμό του ΠΑΣΟΚ και, μεταξύ αυτών, κυρίως από εμένα προσωπικά ως βουλευτή Αθηνών".

"Αν δεν μπορούν ή αν δεν μπορεί να λειτουργήσει η αυτοδιοίκηση με τη δημοτική αστυνομία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει πάρει, τότε ας έλθει η δημοτική αστυνομία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λειτουργήσει στο πλευρό της ΕΛ.ΑΣ.", πρόσθεσε ο υπουργός.

(Αναδημοσίευση από : www.avgi.gr)  

Δείτε τα δύο βίντεο της συγκεκριμένης συζήτησης στη βουλή :






(Σημ : Τα βίντεο τα εντοπίσαμε στο ιστολόγιο της "Αγωνιστικής δράσης")

3 σχόλια:

Lans είπε...

Επιτελους ειπε και κατι σωστο αυτος ο ανθρωπος

Γιάννης είπε...

Ναι, ότι δεν μπορούν να κάνουν 80.000 αστυνομικοί θα το κάνουν 2.600 δημοτικοί αστυνομικοί αν τους βαφτίσουμε ΕΛ.ΑΣ. Και υπάρχουν και άτομα που τσιμπάνε...
Αν το πρόβλημα ήταν το παρεμπόριο, μάλλον θα είχε λυθεί. Όμως το πρόβλημα είναι οι παράνομοι μετανάστες που το ασκούν επειδή ακριβώς η ΕΛ.ΑΣ. του Παπουτσή είναι ανίκανη και τους επιτρέπει να παραμένουν στη χώρα. Τώρα για το γεγονός ότι στη Μασσαλίας που αναφέρεται στην πραγματικότητα το ρεπορτάζ είναι η είσοδος της Νομικής Σχολής με ότι αυτό συνεπάγεται, φαντάζομαι ότι ο Παπουτσής περιμένει να λύσει και το θέμα του ασύλου η δημοτική αστυνομία. Αν και αυτός απαντά σε επερώτηση στη Βουλή ότι το άσυλο δεν καταργήθηκε ποτέ! Βέβαια στη Θεσσαλονίκη τους αστυνομικούς που μπήκαν στο ΑΠΘ δεν γνωρίζουμε να τους έθεσε σε διαθεσιμότητα για παράβαση καθήκοντος. Τι να κάνουμε, έχει κι ένα αριστερό προφίλ να προστατεύσει ο κ. Παπουτσής, υπάρχει και το θέμα της διαδοχής στο κόμμα του.
Το πρόβλημα δεν είναι αυτά που λέει ο Παπουτσής που είναι υπουργός με ημερομηνία λήξης, το πρόβλημα είναι όσοι βιάζονται να συμφωνήσουν μαζί του.

ace είπε...

αντε καιρος ηταν και πολυ αργησε!