Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Διά πάσαν νόσον και....

Αναδημοσίευση άρθρου

του Γιάννη Καντέλη

Όσους νόμους δεν θέλει ή δεν μπορεί να εφαρμόσει το ελληνικό δημόσιο τους κάνει πιο πολύπλοκους για να βρίσκει και μια δικαιολογία

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Και όσους νόμους δεν θέλει ή δεν μπορεί να εφαρμόσει το ελληνικό δημόσιο τους κάνει πιο πολύπλοκους για να βρίσκει και μια δικαιολογία...

Το υπουργείο Υγείας μας ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να τηρήσει αυστηρά το νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος και ο καλύτερος τρόπος που βρήκε για να το κάνει είναι να αυξηθούν αυτοί που θα ψάχνουν τα παράνομα τασάκια. Μην βιαστείτε να αναρωτηθείτε πως είναι δυνατόν να γίνουν προσλήψεις σε καιρό μνημονίου και μάλιστα για να κυνηγούν τασάκια. Εκτός από το Λιμενικό, τη Δημοτική Αστυνομία και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας που ήδη έχουν επιφορτιστεί με το καθήκον αυτό, θα πάρουν ενισχύσεις από το ΣΕΠΕ.

Μάλιστα, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας αφού κατάφερε να βάλει σε τάξη την αγορά εργασίας, να φροντίσει την τήρηση των εργατικών και ασφαλιστικών νόμων και να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων θα βρει και λίγο χρόνο να ψάξει για τα κρυφά τασάκια.

Αυτό που θα έπρεπε να ξέρει καλά όμως ο κ. Λοβέρδος αφού μόλις πριν λίγους μήνες σηκώθηκε από την καρέκλα του υπουργείου εργασίας, είναι ότι σε κάθε ελεγκτή του ΣΕΠΕ αντιστοιχούν 700 επιχειρήσεις προς έλεγχο. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτέρας οι έλεγχοι που πρόλαβαν ή κατάφεραν να κάνουν οι επιθεωρητές εργασίας σε έναν χρόνο αφορούν το 3% των επιχειρήσεων της χώρας.

Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι είτε το ΣΕΠΕ δεν θα κάνει κανένα έλεγχο για τσιγάρα και τσιγαράκια και κάποιος μας κοροϊδεύει είτε πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι αυτό είναι πιο σημαντικό από τον έλεγχο της αγοράς εργασίας μέσα σε ένα κλίμα ύφεσης και επισφαλών εργασιακών σχέσεων. 


(πηγή : skai.gr)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού ρε συνάδελφοι είμαστε ανίκανοι να ασκήσουμε οποιαδήποτε από τις 29 αρμοδιότητες που μας ανατέθηκαν όχι γιατι μας φταίει ο ένας ή ο άλλος αλλά γιατί είμαστε απλά αναξιοπρεπείς και μη παραγωγικοί. Εξ' άλλου συνάδελφοι μας δηλώνουν εδώ και χρόνια σαν πιο προχωρημένοι:
Οποιαδήποτε αρμοδιότητα δεν θέλει να ασκήσει το κράτος την αναθέτει στην Δημοτική Αστυνομία.

Ανώνυμος είπε...

3 λαλουν και 2 χορευουν!οτι να΄ναι!

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, ΜΗ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ...ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ

Giohan Gr

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον τελευταίο.

Στο δήμο μου με λίγα άτομα,χωρις καθόλου στήριξη από τον προϊστάμενο(πολιτικο προσωπικο) που είναι παντελώς αδιάφορος, χωρίς να έχουμε καθημερινά αυτοκίνητο, όσο μπορούμε ασκούμε τις αρμοδιότητες μας και είμαστε παραγωγικοί.
Πάνω απ'όλα όμως, είμαστε εντάξει με τη συνείδηση μας.

Εύχομαι το ίδιο και για τους υπόλοιπους στο μέλλον

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω μόνο σε όσα είπαν ο προηγούμενος και ο συνάδελφος αμέσως πριν από αυτόν, ότι εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε τα γρανάζια του μηχανισμού που εργάζονται για την επίτευξη των όποιων στόχων. Μην προσπαθείτε να ρίξετε ευθύνες σε άλλους, αναζητήστε τις πρώτα στον εαυτό σας. Υπάρχει νόμος, καλώς ή κακώς συμπεριλήφθηκε στις αρμοδιότητές μας, deal with it, do your job and quit whining.