Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τροπολογία Ραγκούση για το σύστημα επιλογής προισταμένων

Αναδημοσίευση άρθρου από ethnos.gr

Την εισαγωγή του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων που ισχύει στο σύνολο του δημοσίου τομέα, με την λειτουργία του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙΣΕΠ), και στους νέους Καλλικράτειους δήμους, εισηγείται ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης σε τροπολογία που κατέθεσε την Τετάρτη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού.
Επίσης εισηγείται να γίνεται η επιλογή του Ελεγκτή Νομιμότητας, του νέου θεσμού που θα επιβλέπει τη νομιμότητα των πράξεων στους νέους δήμους και στις αιρετές περιφέρειες, από όργανο που θα αποτελείται από τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ και τέσσερεις συμβούλους της ανεξάρτητης αρχής που θα ορίζονται απ΄ αυτόν, μέχρι την σύσταση του ΕΙΣΕΠ.

Οριστικοποιείται η παράταση μετατροπής των δημοτικών και τηλεοπτικών ραδιοφωνικών σταθμών σε ανώνυμες εταιρείες μέχρι τον Ιούλιο του 2011, την οποία είχε ανακοινώσει ο υπουργός Εσωτερικών στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ.Καμίνη.

Παράταση 6 μηνών στην απόδοση αρμοδιοτήτων

Τέλος, προβλέπει την παράταση για έξι μήνες (μέχρι τον Ιούλιο του 2011-αντί για την 1-1-2011 που προέβλεπε ο Καλλικράτης) της διαδικασίας μεταφοράς των αρμοδιοτήτων στους δήμους και του αντίστοιχου προσωπικού, που αφορούν την άσκηση ελέγχου και εποπτείας σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και την ευθύνη λειτουργίας των παιδικών εξοχών, τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας δημοτικών και ιδιωτικών παιδικών ή βρεφονηπιακών σταθμών, την έκδοση τοπικών υγειονομικών διατάξεων και τη λήψη μέτρων σε θέματα δημόσιας υγιεινής, την παροχή γνώμης για τον καθορισμό Βιομηχανικών και Επιχειρησιακών Περιοχών (Β.Ε.ΠΕ.), την έρευνα και μελέτη κάθε θέματος για την ανάπτυξη της γεωργίας, κτηνοτροφίας.

Νίκος Β. Τσίτσας


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε παιδιά, αλλά δε νομίζω αυτό να αφορά εμάς. Όπως λέει μέσα η τροπολογία, αυτό γίνεται προκειμένου να μην υπάρξουν κενά διοίκησης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μετατάξεων, ώστε να μην υπάρχουν κενά διοίκησης. Σε εμάς εκτός του ότι έχουμε έναν πολύ ειδικό νόμο που διέπει την ιεραρχία(και δεν καταργείται παρόλο που τίθεται σε ισχύ ο Καλλικράτης), απαγορεύεται οποιαδήποτε μετάταξη προς την Δ.Α. από άλλους κλάδους καθώς και από την Δ.Α. πριν τη συμπλήρωση 8ετίας. Τώρα θα μου πεις υπάρχουν δήμοι όπου δεν εφαρμόστηκε ποτέ ο 3731, τι να λεμε τωρα... αυτοί που γνωρίζουν ξερουν τι εννοώ. Τώρα αν κάνει καμμιά έκπληξη ο Γεν. Γραμμ. της Αποκ. Διοίκησης και μας ορίσει και σε εμας κάποιον προϊστάμενο, σημαίνει ότι μας πιάνει τελικά και μας η τροπολογία... Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι αναμένουμε και ένα σωρό προεδρικά διατάγματα ως το Μάρτιο. Κάποιο μάλλον λέει για εμάς και θα ορίζει σχετικά.

Θεοδ. Θ. είπε...

Συνάδελφε αυτό που μας έβαλε σε σκέψεις και δημοσιεύσαμε την είδηση είναι η αναφορά που γίνεται στην παράγραφο 1δ όπου μιλάει για όλο το ανθρώπινο δυναμικό και των δυο βαθμών αυτοδιοίκησης. Επίσης δεν αναγράφεται αν ειδικές διατάξεις εξακολουθούν να ισχύουν οπότε δεν αποκλείεται να είμαστε κι εμείς μέσα.Πάντως ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τροπολογία η οποία δεν ψηφίστηκε ακόμα και μπορεί να υπάρξουν αλλαγές.