Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Η απάντηση του ΥΠ.ΕΣ. σχετικά με τις μετατάξεις Δ.Α. για λόγους συνυπηρέτησης

"Ολά καλώς καμωμένα- τα έχουμε προβλέψει όλα!" είναι σαν να μας λέει το ΥΠ.ΕΣ. στην -τυπική και αναμενόμενη- απάντησή του την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Εσ. κ. Γ. Ντόλιος και αφορά την δυνατότητα μετάταξης του προσωπικού της Δ.Α. σε άλλο Δήμο για λόγους συνυπηρέτησης. Η ερώτηση (την οποία είχαμε αναρτήσει εδώ) είχε υποβληθεί στον Υπουργό Εσωτερικών στις 20/10/2010 από δύο βουλευτές του κόμματος του ΛΑ.ΟΣ. (Θ. Πλέυρης- Α. Γεωργιάδης).

Η απάντηση του Υπουργείου έχει ως εξής:



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αθήνα, 10 Νοεµβρίου 2010

Αριθ.Πρωτ.: οικ. 64437


ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ



Ταχ.Δ/νση : Σταδίου 27
Τ.Κ. : 10183 Αθήνα
Πληροφορίες : Α. Πατσιαβούρα
e-mail :
Τηλέφωνο : 213-136 4380
FAX : 213-1364383


ΠΡΟΣ:
Τη Βουλή των Ελλήνων
Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
Τµήµα Ερωτήσεων

ΚΟΙΝ:
Βουλευτές κ.κ.
- Αθανάσιο Πλεύρη
- Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη


θΕΜΑ: Μετάταξη δηµοτικών αστυνοµικών για λόγους συνυπηρέτησης
ΣΧΕΤ.: ΕΡΩΤ.: 5291/20-10-2010


Απαντώντας στην ανωτέρω σχετικη Ερώτηση των Βουλευτών Κ.Κ. Αθανάσιου Πλεύρη και Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιόδη, αναφορικά το αντικείµενο του θέµατος, σας γνωρίζουµε τα εξής:
Η Δηµοτική Αστυνοµία αποτελεί ειδική αυτοτελή υπηρεσία η οποία συνιστάται µε τον Οργανισµό Εσωτερικής Υπηρεσίας του οικείου Δήµου ή Κοινότητας και αποτελείται µόνο από ειδικό ένστολο προσωπικό, το οποίο λαµβάνει ειδική εκπαίδευση, έχει ιδιαίτερη ιεραρχία και διέπεται από κανόνες πειθαρχίας.
Όπως ορίζεται και στο άρθρο 224 του Κώδικα Κατάστασης Δηµοτικών και Κοινοτικών Υπαλ/ήλων- ΚΚΔΚΥ (Κυρωτικός Νόµος 3584/2007) το ειδικό ένστολο προσωπικό διέπεται από ειδικές γι' αυτό διατάξεις, ενώ για θέµατα που δεν ρυθµίζονται από τις διατάξεις αυτές ισχύουν οι διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δηµοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν.3584/2007). Επίσης, σύµφωνα µε το άρθρο 15 παρ. 7 του ν. 3731/2008 το προσωπικό της δηµοτικής αστυνοµίας
υπάγεται στις διατάξεις του ΚΚΔΚΥ για όσα θέµατα δεν ρυθµίζονται διαφορετικά από τις διατάξεις του Υ. 3731/2008 ή άλλες ειδικές διατάξεις.
Σύµφωνα µε το άρθρο 14 του ν. 3731/2008 το προσωπικό δηµοτικής αστυνοµίας δεν µπορεί να µεταταγεί σε αντίστοιχη υπηρεσία Δήµου ή Κοινότητας, αν δεν συµπληρώσει τουλάχιστον οκταετή υπηρεσία στην υπηρεσία της Δηµοτικής Αστυνοµίας. Με απόφαση των Γενικών Γραµµατέων των οικείων Περιφερειών, που εκδίδεται ύστερα από γνώµη των αρµόδιων προς διορισµό οργάνων, είναι δυνατή η αµοιβαία µετάταξη προσωπικού Δηµοτικής Aστυνoµίας και πριν από τη συµπλήρωση του οριζόµενου χρόνου, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης.
Επίσης, σύµφωνα µε το άρθρο 18 παρ. 9β του ν. 3731/2008 (ΦΕΚ Α 263) στο τέλος του
άρθρου 224 του ΚΚΔΚΥ προστίθεται εδόφιο ως εξής: «Σε περίπτωση αµοιβαίας µετάταξης κατά τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 74, καθώς και απόσπασης Δηµοτικών Αστυνοµικών για
συνυπηρέτησn, σύµφωνα µε τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 73 δεν ισχύει η δέσµευση της οκταετίας.
Τέλος, σας γνωρίζουµε ότι επιτρέπεται η απόσπαση υπαλλήλου ΟΤΑ σε άλλο ΟΤΑ, µε αίτησή του, για συνυπηρέτηση µε σύζυγο δηµόσιο υπάλληλο ή υπάλληλο ν.π.δ.δ. ή υπάλληλο πρωτοβάθµιου ή δευτεροβάθµιου ΟΤΑ µε απόφαση του αρµοδίου για το διορισµό οργάνου του ΟΤΑυποδοχής, όπως ρητά ορίζεται στις διατάξεις του άρθρου 73 παρ. 3 του ΚΚΔΚΥ. Η απόσπαση γίνεται για ένα έτος και µπορεί να παραταθεί για ένα ακόµη.


Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ

Μπορείτε να κατεβάσετε το έγγραφο και από εδώ:

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο υπουργός απλά δεν απάντησε, η ερώτηση ήταν σαφής:
"Προτίθεστε να τροποποιήσετε εκείνες τις διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα καθώς και κάθε άλλου νομικού κειμένου που εμποδίζει την συνυπηρέτηση των Δημοτικών Αστυνομικών, που είναι σύζυγοι και υπηρετούν σε διαφορετικούς και απομακρυσμένους μεταξύ τους δήμους;"

Και απλά παραθέτει νόμους που ήδη γνωρίζουμε και έχουν υπόψη οι ερωτόντες. Ξεφτίλα και πάλι, ο Ντόλιος είναι μία από τα ίδια με τον άσχετο Νάκο, ίσως και χειρότερος.

Ανώνυμος είπε...

Και η απάντηση είναι ποιά;

Δεν δόθηκε ποτέ... απλά αραδίαζουμε νόμους!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ..Η΄ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ''ΟΧΙ''...ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ..ΩΧΟΥ...ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΖΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΩΡΕ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ..ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ?:)ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!ΤΡΟΜΕΡΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ!ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που με εξοργίζει δεν είναι μόνο η στάση του υπουργείου(κάτι βέβαια αναμενόμενο) αλλά πολύ περισσότερο η αδιαφορία των και καλά συνδικαλιστών της δημοτικής αστυνομίας και της ΠΟΕ-ΟΤΑ που για τη δημοτική αστυνομία δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα ουσιαστικό ή μήπως κάνω λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Όπως αγνοήθηκαν οι ερωτούντες βουλευτές, αγνοήθηκε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Δυστυχώς ουτε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ δίνει η κυβέρνηση την παραμικρή σημασία (βλέπε εκλογικό επίδομα). Η ΠΟΕ-ΟΤΑ με ένα πράγμα μπορεί να απειλήσει, τα σκουπίδια, και αυτό φάνηκε χθες που έκανε πίσω η κυβέρνηση. Και μαζί με την καθαριότητα, επωφελούμαστε όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι. Αν είμαστε μόνοι και ανεξάρτητοι, ίσως το μόνο που θα είχαμε καταφέρει να ήταν λιγότερα φράγκα, λιγότερα δικαιώματα, περισσοτερους μπελάδες. Όσο το να βάλει πρώτο αίτημα η ΠΟΕ-ΟΤΑ τη δημοτική αστυνομία και να διεκδικήσει, με συμμετοχή στις απεργίες που προκηρρύσει με ποσοστό λιγότερο από 5% στον κλάδο μας, πώς να το πράξει; Τώρα για τα λοιπά σωματεία, το ΠΑΣΔΑΠΥ νοιάζεται μόνο να πάρουμε όπλα, το ΣΔΑΑ νοιάζεται μόνο για τις υπερωρίες, τα κατα τόπους νοιάζονται κυρίως για τοπικά θέματα, και μένει ευτυχώς το ΣΔΑΘ που είναι το μόνο κατά τη γνώμη μου που βλέπει την ευρύτερη εικόνα της δημ.αστυνομίας.

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση του υπουργείου δια στόματος του κυρίου υφυπουργού δεν μας ικανοποιεί!
Όλα όσα αναφέρει ο κύριος υφυπουργός είναι γνωστά σε όλους τους δημοτικούς αστυνομικούς και είναι ακριβως αυτά τα οποία δημιουργούν το πρόβλημα.
Η απόσπασης για λόγους συνυπηρέτησης γίνεται για 1+1 χρόνο.Μετά το πέρας της διετίας ο υπάλληλος απαγορεύεται να αποσπασθεί ξανά πριν την πάροδο τριετίας.Δηλαδή ο/η σύζυγος θα ξαναζήσει το μαρτύριο μακριά απ την οικογένειά του για τρία χρόνια και μετά θα ξανακάνει αίτηση για νέα απόσπαση.
Η δυνατότητα αμοιβαίας μετάταξης ισχύει αλλά δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία και τούτο γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί συνάδελφος που θα θέλει να μεταταγεί με τον ενδιαφερόμενο.
Με λίγα λόγια αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι είναι το εξής:
O υφυπουργός έπρεπε να απαντήση στην ερώτησή σας και ανέθεσε σε υπάλληλο του υπουργείου να του δώσει έτοιμες τις διατάξεις του νόμου που αφορούν στη δημοτική αστυνομία και χωρίς να προβλήματισθεί ή να ενδιαφερθεί ουσιαστικά απάντησε υποτίθεται στην ερώτηση.
Δηλαδή τόσο δύσκολο είναι στο υπουργείο να δώσει μια καθαρή και ουσιαστική λύση στους δημοτικούς αστυνομικούς που τόσο καιρό ταλαιπωρούνται από την αδιαφορία του κράτους που υποτίθεται ότι προστατεύει την οικογένεια,τη μητρότητα κλπ?
ΑΙΣΧΟΣ!!!