Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

"Η Δημοτική Αστυνομία της Θεσσαλονίκης παραπαίει..."

Αναδημοσίευση "άρθρου"...

Μετά από την αλλαγή φρουράς στον Δήμο Θεσσαλονίκης, από την διοίκηση Β. Παπαγεωργόπουλου, επί του οποίου επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας, Αντιδήμαρχος υπήρξε ο στρατηγός Θεόδωρος Αθανάσαρος, ο οποίος στην ουσιά ξεκίνησε να φτιάχνει την Δημοτική Αστυνομία, από ένα μικρό (!!!) γραφείο , μαζί με τον προϊστάμενο κύριο Ζαχόπουλο, και με εντολή του πρώην Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου να μετατραπεί η Δημοτική Αστυνομία σε πρότυπη Ευρωπαϊκή Δημοτική Αστυνομία.(;;;)

Ο πρώην Αντιδημάρχος κυρίος Θ. Αθανάσαρος νυχθημερόν δούλευε για να στηθεί αυτό το οικοδόμημα, να οργανωθεί, και να ρυθμίζει την κυκλοφορία στην πόλη, διότι αδυνατούσε να το πράξει η τροχαία Θεσσαλονίκης, λόγω ελλείψεως προσωπικού.

Έτσι η Δημοτική Αστυνομία έβαλε σε τάξη την κυκλοφορία, οργάνωσε σεμινάρια στα σχολεία, δίδαξε σε μαθητές σχολείων σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό, καταπολέμησε το λαθρεμπόριο, κάνοντας συνεχώς καταγγελίες στα αρμόδια Υπουργεία και το ΣΔΟΕ.

Όμως απ΄ ότι έδειξαν τα πράγματα ο κρατικός μηχανισμός ήταν λαδωμένος – διεφθαρμένος από τους μεγαλοδιακινητές των παρανόμων προϊόντων, και μέχρι σήμερα δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Το Δημόσιο χάνει 26 δις Ευρώ το χρόνο σ΄ όλην την Ελλάδα από την παράνομη διακίνηση προϊόντων, όπως ήδη είχε καταγγείλει πολλές φορές και ο πρώην Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας Θ. Αθανάσαρος, χωρίς να φορολογείται κανείς.

Απ΄ ότι δείχνουν τα πράγματα το κράτος δεν ενδιαφέρεται καν.

Να που υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή!!!!

Στην σημερινή διοίκηση του Δήμου, η εντεταλμένη Αντιδήμαρχος κυρία Γούλα, πάει στο γραφείο της μετά τις 11 το πρωί, όπως άλλωστε πράττουν και πολλοί άλλοι Αντιδήμαρχοι. Το έχω γράψει, και το έχω καταγγείλει από το ραδιόφωνο χιλιάδες φορές, αλλά ο Μπάμπα – Γιάννης, ο κανατάς, ο Δήμαρχος κύριος Γ. Μπουτάρης δεν ενδιαφέρεται για τίποτα.

Στο 5ο όροφο του κτιρίου της Δημοτικής Αστυνομίας , όπου βρίσκεται το γραφείο της Αντιδημάρχου, τα Ανώτερα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, καπνίζουν συνεχώς, και ο όροφος έχει γίνει τεκές.

Οι Δημότες περιμένουν στον ουρά για να κάνουν ενστάσεις, διότι τους αφαίρεσαν τις πινακίδες, οι δε υπάλληλοι τους φέρονται, λες και βρισκόμαστε στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Μάλλον τα τερτίπια αυτά τα πήραν από τον κύριο Νταβούτογλου.

Ο κύριος Γ. Μπουτάρης με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις βρισκόταν σε τέτοια φόρουμ, μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κύριο Νταβούτογλου.

Την δουλειά της κυρίας Αντιδημάρχου, κάνει απόστρατος αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος εκτός από την βαρβάτη σύνταξη, λαμβάνει και μισθό. Αυτός είναι εκείνος που ρυθμίζει τα θέματα κυκλοφορίας, πινακίδων, παρανόμων προϊόντων, κ.λ.π.

Μια και υπήρξε αξιωματικός της Αστυνομίας, διοικητής τμήματος, ποτέ δεν επέστρεφε πινακίδες ακόμα και συναδέλφων του, όπως αναφέρουν παλαιοί αξιωματικοί της αστυνομίας, χάϊδευε το σύστημα για να γίνει στρατηγός.

Μπορεί όμως στρατηγός να μην έγινε, αλλά έγινε το δεξί χέρι, της Αντιδημάρχου της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα!!!

Την Δημοτική Αστυνομία επισκέφθηκα για να κάνω ρεπορτάζ, έχοντας μαζί μου ένα φίλο, που του πήραν τις πινακίδες. Προτού όμως πάω για το ρεπορτάζ, τηλεφώνησα στην γραμματέα της Αντιδημάρχου, για να μιλήσω με τον διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας, και να του μεταφέρω τα παράπονα των Δημοτών. Η γραμματεύς μου απάντησε ότι θα πρέπει να τηλεφωνήσω μετά από δύο ώρες, διότι ο εν λόγω διευθυντής βρίσκεται σε σύσκεψη.

Πηγαίνοντας προς το κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας, είδα να επικρατεί αλλαλούμ, κάποιοι εκ των πολιτών φώναζαν “τι ψηφίσαμε τον Γ. Μπουτάρη, να τα κάνει όλα ρόϊδο. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Βρίζαμε τους προηγούμενους, αλλά απ΄ ότι βλέπουμε, εκείνοι ήξεραν την δουλειά, ενώ αυτοί όχι”.

Πολλά ήταν τα παράπονα των Δημοτών, αλλά η Αντιδήμαρχος άφαντη.

Εάν λοιπόν εξακολουθήσει αυτόν τον ρυθμό λειτουργίας η νέα Δημοτική αρχή του Γ. Μπουτάρη, θα ξεσηκωθεί ο κόσμος και θα τους πάρει με τις ντομάτες και τα γιαούρτια.

Όσον δε αφορά την πλευρά που βρίσκεται το κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας, έως και το σιδηροδρομικό σταθμό υπάρχουν τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, και η Δημοτική Αστυνομία φοβάται να πλησιάσει, διότι εκεί βρίσκεται το εκδοτικό συγκρότημα “Μακεδονία”.

Και όπως λέει και το ρητό “Άμα θέλεις μπάρμπα – Λάμπρο, ξαναπέρνα από την Άνδρο”.

Εμείς ως οφείλουμε θα συνεχίσουμε τα ρεπορτάζ, αναδεικνύοντας τα προβλήματα του κόσμου, ενώ κάποιοι άλλοι χαϊδεύουν τον Δήμαρχοι, άνθρωποι των ραδιοφώνων και των εφημερίδων.

(πηγή : Elliniko-fenomeno.gr). 


Σχόλιο: Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Βάνης εδώ και χρόνια προωθεί την free press "εφημερίδα" του και από το στάντ της εισόδου του κτιρίου της Δημοτικής Αστυνομίας! Αλλάξε κάτι Κύριε Βάνη; Ίσως η πρόταση αυτή του άρθρου σας "μαρτυρά" τι άλλαξε την Δ.Α. του Δ.Θ. εκτός της διοίκησης και της πολιτικής της με πινακίδες και τους "γνωστούς" : Την Δημοτική Αστυνομία επισκέφθηκα για να κάνω ρεπορτάζ, έχοντας μαζί μου ένα φίλο, που του πήραν τις πινακίδες. Προτού όμως πάω για το ρεπορτάζ, τηλεφώνησα στην γραμματέα της Αντιδημάρχου, για να μιλήσω με τον διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας, και να του μεταφέρω τα παράπονα των Δημοτών. Χμμμ...Μάλλον καταλάβαμε τι συνέβει κ. Βάνη. Περαστικά! 

Δημ. Ψ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνομωσιες, εθνικοι keepers of the fucking flame, χυδαιες βρισιες κατα του εκλεγμενου δημαρχου απο υποστηρικτες (πικραμενους) του προηγουμενου, του οποιου μαλιστα το ποιον γνωριζουμε. Το πρωτο και καλυτερο ειναι (οσο και αν μας πληγωνει) η "καλυτερη ευρωπαικη δημοτικη αστυνομια". Απο το μεγεθος της υπερβολης (η ψευδους πιο σωστα) φαινεται και το μεγεθος της προκαταληψης.
Εσεις φταιτε που αναμεταδιδετε τα περιεχομενα φυλλαδων.
Εμ βεβαια, κανε ρε μπαρμπα γιαννη καμμια υπερξεραισουλα μερικες δεκαδες εκατομμυρια και συ να τους εχεις ευχαριστημενους και χορτασμενους!!!!

Ανώνυμος είπε...

Χωρις να θελω να υποβιβασω το συμβολο της Θεσσαλονικης, θα θελα να πω πως μαρτυραει πολλα για τον χαρακτηρα του κ Βανη το να βαλει τον Λευκο Πυργο διπλα στον Παρθενωνα. Ενταξει, σε μια φιλη μου της φανηκε "λιγο μικρος" οταν επισκεφτηκε την Θεσσαλονικη (τον περιμενε μακρυτερο και πιο χοντρο) αλλα ρε παιδια, οκ αλλο ο Παρθενωνας αλλο ο Λευκος Πυργος, και το ξερουμε κ Βανη οτι εισαι ελληνας (γιατι το τονιζεις; Ολοι Εληνες δεν ειμαστε;;) αυτο που δεν ξεραμε ειναι οτι εισαι φαινομενο (=πρωτοτυπια=περιπτωσαρα=απροσαρμοστος)

Ανώνυμος είπε...

Aporo pos den katafere na mpei kai ayto to palikari sto gnosto ''cast'' tis tv100, poy apolythike prosfata apo ton ''fasista'' (opos ton apokalese o dimokratis kyrios Gioylekas)mparmpa-Gianni..Pliroste kai kammia fora gia kammia klisi re xeftilismenoi,ftiniarides!!! Parakalo na kratithoyn gia 20 meres oi pinakides toy filoy,opos orizei o nomos..

SP είπε...

Pw Pw kraximo, osoi loipon xeboleuthkan apo thn twrinh dioikhsh-h opoia den logariazei filous h' gnwstous para to rhto oloi einai isoi apenanti sto nomo k thn paranomia-arxisan na kathgoroun??? Kala den ntrepontai pou bgainoun k ta lene kiolas? Giati den grafoun oti den boleuontai pia k oti ''o filos''den mporese na parei tis pinakides pisw mono me thn gnwrimia k etsi xafnika brethike arthro gia thn efhmerida...? Dhladh o k.Banhs thelei na mas pei oti einai talaipwria pou o kosmos den pairnei pisw pleon tis pinakides tou-opws problepei o nomos- epeidh n nea dioikhsh endiaferetai gia thn timwria twn kafrwn auths ths polhs.Bebaia kai h troxaia otan pairnei pinakides den tis dinei pisw alla mallon auto den endiaferei ton k.Banh giati autoi den exuphretoun politika sumferonta! Egw san poliths auths ths polhs dierwtwmai pote epitelous auta ta tsirakia k oloi oi ''epwfeloumenoi'' tha afhsoun to dhmo na anaptyxthei swsta xwris upexaireseis, klepsies, skandala kai exuphrethseis. Bebaia eleutheria logou exoume k kalutera pou bgainoun k ta lene kai deixnoun akribws ston kosmo ti sunebaine prin k ti tha sunebaine an den allaze h dioikhsh..monoi sas exeutelizeste!

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ''ΞΕΒΟΛΕΜΑ'' ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΕΛΙΚΑ... Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ...ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ, ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ. ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΠΕΘΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΠΡΙΝ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΣΧΟΛΙΑΣΩ...

Giohan Gr

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο κ. ΒΑΝΗΣ.Η ΔΗΜ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΡΟΛΟΪ.ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ 350 ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ:ΤΙΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ.ΧΩΡΙΣ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ.ΚΑΙ ΖΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ... ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ!!! ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕ ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ? ΨΗΦΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ... ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΕΣ ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΠΟΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ¨κύριος¨ Αθανασαρος ήταν επι 4 χρονια ο αρχοντας της Πολης (μαζι με τους αυλικους του φυσικα) στις πλατες των υπαλληλων της δημοτικης αστυνομιας , τους οποιους τους εβριζε δεξια και αριστερα. Στους ιδιους βεβαια ελεγε οτι δεν ειναι πολιτικος και ηρθε να τους αναμορφωσει!!!Ημαρτον!!!
Ειναι πλεον παρελθον (ευτυχως) και παρολα αυτα καποιοι φιλοι του δημοσιογραφοι βολεμενοι ακομη τον εκθειαζουν. Κυρ Γιαννη , καλο κουραγιο !