Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Από 50 εώς 200 ευρώ τα πρόστιμα που θα...επιβάλλουν οι Δ.Α. στους καπνιστές !!

Αναδημοσίευση άρθρου

Πρόστιμα από την 1η Σεπτεμβρίου για κάπνισμα σε κλειστούς χώρους

Οριστικά τέλος στο κάπνισμα σε κλειστούς χώρους βάζει από την 1η Σεπτεμβρίου το υπουργείο Υγείας. Το πρόστιμο σε όσους καπνίζουν σε καφετέριες και εστιατόρια θα είναι 50 ευρώ, ενώ θα φθάνει έως τα 200 ευρώ στις δημόσιες υπηρεσίες. Αρκετοί καπνιστές πάντως μιλώντας στον ALPHA δηλώνουν αμετανόητοι και υποστηρίζουν ότι θα πληρώνουν πρόστιμο, αν τους επιβληθεί. Κάποιοι άλλοι για να μην σταματήσουν το κάπνισμα, προτιμούν -όπως λένε- να αλλάξουν συνήθειες, όπως να μην πηγαίνουν σε καφετέριες και εστιατόρια.

Οι καταστηματάρχες εκφράζουν την ανησυχία τους, για τις επιπτώσεις που θα έχει στην πελατεία τους ο αντικαπνιστικός νόμος, αλλά και οι καπνιστές δείχνουν να μην πιστεύουν ότι είναι εύκολη η εφαρμογή του. Τους ελέγχους και την επιβολή των προστίμων θα αναλάβει η Δημοτική Αστυνομία, ελεγκτές της οποίας με μπλοκάκια θα καταλογίζουν πρόστιμα και θα μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια για τα ιατρεία διακοπής καπνίσματος. Οι έλεγχοι θα διενεργούνται αιφνιδίως ή κατόπιν καταγγελίας και σε περιπτώσεις που ο παραβάτης δεν δίνει τα στοιχεία του και δεν συμμορφώνεται, θα ζητείται και η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

(πηγή: Alpha TV)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΤΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ!ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΓΡΙΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ!ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ!Α ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΦΑΜΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Η άσκηση της αρμοδιότητας αυτής αφορά τις υπηρεσίες που στελεχώνονται πάνω από 50 άτομα ή όλες ανεξαιρέτως;

Ανώνυμος είπε...

Για να κάνουμε ελέγχους για το κάπνισμα κύριοι του υπουργείου θα πρέπει κάθε πρωί να κόβουμε πρόστιμα (στον δικό μου Δήμο) στον Δήμαρχο, στον Γ.Γ. του Δήμου, σε 5 Αντιδημάρχους, σε 3 Διευθυντές του Δήμου (και του Διευθυντή Δημοτικής Αστυνομίας) και σε 100 τουλάχιστον υπαλλήλους (και συνάδελφους) και μετά να βγαίνουμε έξω να κόβουμε πρόστιμα στους πολίτες!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν αποφασισουν να σοβαρευτουν εγω δεν κοβω προστιμο σε κανεναν. Δεν θα κανω εγω τον καραγκιοζη, να με στελνουν και να τρωω ακυρο απο πολιτες-δημο-ελας-παπα της ενοριας. Ως εδω η κοροιδια. Να αποφασισουν αν θελουν να εφαρμοστει ο νομος, γιατι ειτε δεν θελουν ειτε δεν ξερουν, εμενα το ιδιο μου κανει.
Εγω μπορω να πληρωνομαι και να δουλευω (και το προτιμω) μπορω να πληρωνομαι και να βρισκομαι εκει απλως, να διαλεξουν και να παρουν

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ!ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΟ!ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΖΟΥΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΚΕΤΑ ΔΕΙΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑΚΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ.ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Κ ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

θα φαμε ξύλο...