Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Έγγραφο Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την χορήγηση γάλακτος σε προσωπικό ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου


Αθήνα, 16 Ιουλίου 2010

Αριθ. Πρωτ.: 36470

ΠΡΟΣ: Περιφέρεια Κεντρικής
Μακεδονίας
Δ/νση Αυτ/σης & Αποκ/σης
Τμήμα Τ. Αυτ/σης Α΄ Βαθμού
Τ. Οικονομίδη-Ρουσίδη 11
Τ.Κ. 54110 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ


ΘΕΜΑ: 
Χορήγηση γάλακτος σε προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.


Σας διαβιβάζουμε σε φωτοαντίγραφο το Α.Π. 686/24-6-2010 έγγραφο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που αναφέρεται στο αντικείμενο του θέματος, μετά των συνημμένων σχετικών, και παρακαλούμε όπως ενημερώσετε το Δήμο Θεσσαλονίκης σύμφωνα και με τα οριζόμενα στο Α.Π. 621/5-3-2007 έγγραφό μας προς την υπηρεσία σας και τη συνημμένη σε αυτό αριθμ.272/2006 Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία η παροχή των μέσων ατομικής προστασίας της αριθμ.53361/2006 ΚΥΑ (όπως ισχύει) αφορά και το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου, και μάλιστα ανεξαρτήτως εάν αμείβεται ή όχι με τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εφόσον απασχολείται στις ίδιες θέσεις εργασίας που αναφέρονται στην ανωτέρω ΚΥΑ, με στόχο τη διαφύλαξη τόσο της ατομικής όσο και της δημόσιας υγείας.

Δεδομένου ότι από την ως άνω ΚΥΑ προβλέπεται ότι το γάλα παρέχεται στους εργαζόμενους στους οποίους παρέχονται τα μέσα ατομικής προστασίας, εξυπακούεται ότι η παροχή γάλακτος αφορά και το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου, καθώς και σε αυτή την περίπτωση στόχος είναι η προστασία της υγείας των εργαζομένων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, όπως αναφέρεται και στο ανωτέρω έγγραφο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι νομικές υπηρεσίες των δήμων δεν έχουν αρμοδιότητα γνωμοδότησης, πόσω μάλλον για ζητήματα γενικού ενδιαφέροντος που ξεπερνούν κατά πολύ τα στενά όρια του δήμου, όπως το συγκεκριμένο.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ.4 ν.3086/2002, για ζητήματα με ευρύτερο ενδιαφέρον υποβάλλονται ερωτήματα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους διά του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού, εφόσον βέβαια αυτό κριθεί απαραίτητο.


Ε.Υ.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
Βίκυ Γιαβή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΝ ΓΑΛΑ?

Ανώνυμος είπε...

H kyria Giavi gia to galataki tou ypallhlou ID endiaferetai kai kala kanei....

Gia tin asfaleia twn DA, gia tis authairesies pou tous ginontai, gia tis paranomies stous Dimous DEN KSEREI TIPOTA h DEN THN NOIAZEI????

To epaize kai sklhrh me tous ipopsifious. Se autous pou prepei giati den kanei tipota????

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε συνάδελφε υπάρχει Δημοτική Αστυνομία στην οποία κάποιος Δημοτικός Αστυνομικός ανεξαρτήτως βαθμού να έχει κάνει οποιαδήποτε είδους αναφορά είτε προβλημάτων, είτε κακώς κειμένων, είτε έκθεση σε κίνδυνο σωματικών βλαβών είτε λήψης παράνομων εντολών. Για το Υπουργείο όλα βαίνουν καλώς, οι συνδυκαλιστές είναι υπερβολικοί, όποια προβλήματα υπάρχουν ωφείλονται στην ανεπάρκεια των συναδέλφων και το βασικότερο ακόμα και για την ΠΟΕ - ΟΤΑ είμαστε και πολύ λίγοι και ιδιαίτερα ενοχλητικοί.