Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Δ. Θεσ/νίκης: Κατάσχεση από προμηθευτή – απλήρωτοι παραμένουν οι υπάλληλοι

Η πρώτη διαδικασία κατάσχεσης χρημάτων από λογαριασμούς του δήμου Θεσσαλονίκης, κινήθηκε από την εταιρία – προμηθεύτρια του δήμου, ΓΙΓΑΣ ΕΠΕ.

«Το χρέος προς την εταιρεία ανέρχεται περίπου στις 500.000 ευρώ, η διαδικασία κατάσχεσης όμως αφορά τους λογαριασμούς που ούτως ή άλλως έχει δεσμεύσει η εφορία» επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Νίκος Μαρκαντωνάκης.

Εν τω μεταξύ απλήρωτοι βρίσκονται ήδη 300 υπάλληλοι του δήμου, μεταξύ αυτών και οι εργαζόμενοι στη δημοτική τηλεόραση και στο δημοτικό ραδιόφωνο.

«Η πληρωμή των εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις γίνεται από τις επιχορηγήσεις του δήμου. Οι επιχορηγήσεις όμως δεν μπορούν να συνεχιστούν καθώς με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών έχουν παγώσει οι λογαριασμοί του δήμου. Οι νομικές υπηρεσίες του δήμου έχουν κινήσει τις διαδικασίες για αναστολή της απόφασης του υπουργείου. Δεν μπορούμε όμως να ξέρουμε το χρόνο πληρωμής των εργαζομένων», σημείωσε ο κ. Μακραντωνάκης.
 

(πηγη: www.aftodioikisi.gr)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Μη μπερδέυεστε αφορά τους δικούς τους, αυτούς που έπαιρναν συνεχόμενες συμβάσεις έργου όντας αναντικατάστατοι, με αποτέλεσμα να μονιμοποιηθούν ως αορίστου χρόνου, δείτε και σε μας κραυγαλέα παραδείγματα.