Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση-καταγγελία για το Δήμο Θερμαϊκού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Το Δ.Σ του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις απαράδεκτες υβριστικές συμπεριφορές εις βάρος συναδέλφων του Δήμου Θερμαϊκού από Δημοτικούς συμβούλους που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες και όχι μόνο.

Οι κύριοι Καριώτης Γ. και Μενδρινός Ι. , Δημοτικοί Σύμβουλοι του παραπάνω Δήμου, επιτέθηκαν με χυδαίες εκφράσεις και απρεπείς χαρακτηρισμούς σε συναδέλφους, που προσπαθούσαν να κάνουν τη δουλειά τους σε ,διαφορετικά αλλά τόσο ίδια, περιστατικά που συνέβησαν τη 10/6 και 11/6 και τα οποία έχουν καταγραφεί με αντίστοιχες υπηρεσιακές αναφορές.

Η συμπεριφορά των παραπάνω συμβούλων αλλά και η μετέπειτα αντίδραση τους ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο μεν κος Καριώτης παραδέχθηκε ότι εξύβρισε τρεις φορές τον συνάδελφο και ζήτησε συγγνώμη για τη φράση του αλλά όχι για τη εν γένει συμπεριφορά του!!, καθώς και η αποστολή εξώδικου του Κου Μενδρινού προς τους συναδέλφους με το οποίο ,ούτε λίγο ούτε πολύ, αρνείται τα πάντα και απειλεί με μηνύσεις, δείχνουν την έκταση του προβλήματος όσον αφορά την αντίληψη του ρόλου των αιρετών εκπροσώπων μέσα στις τοπικές κοινωνίες.

Το ΣΔΑΘ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του προς τους συναδέλφους και ότι θα σταθεί δίπλα με κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου τέτοιου είδους συμπεριφορές να μην επαναληφθούν.

Η πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα στον κυκεώνα των εξελίξεων είναι κοινή για αιρετούς και εργαζόμενους και μόνο μέσα από αμοιβαίο σεβασμό και συνεργασία μπορεί να έχει την κατάληξη που όλοι προσδοκούμε .

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι περιστατικό συνέβη; Τόλμησαν τα παλικάρια της δημοτικής να γράψουν ή να κάνουν παρατήρηση στην αυτού μεγαλειότητα του δημοτικού συμβούλου; Βρήκε τους δημοτικούς αστυνομικούς διαθέσιμους για να κάνει επίδειξη ισχύος, και "ανωτερότητας";

Δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές είναι σύνηθες φαινόμενο και αντικατοπτρίζουν τις βαθιά εμπεδωμένες νοοτροπίες του παρελθόντος, από τις οποίες το κράτος δύσκολα θα απαλλαγεί. Τι έκανε ο κ.δημοτικός σύμβουλος; Μα ότι κάνουν όσοι είναι σε θέση ισχύος και εφαρμόζουν την όποια εξουσία έχουν προς ίδιον όφελος.
Ο καθένας όμως κρίνεται από τις πράξεις του. Τουλάχιστον ο ένας είχε το θάρρος να ζητήσει συγνώμη. Στην ανάγκη των άλλον τον περιμένουμε στα δικαστήρια.

Stella είπε...

Επιτέλους σε αυτή τη χώρα πρέπει να τεθεί το θέμα της παιδείας γιατί όπως φαίνεται πολλοί έχουν ξεχάσει τι σημαίνει αυτή η χώρα και τι έχει προσφέρει κ ενδιαφέρονται μόνο να υπερνικήσουν τη ματαιδοξία τους και τον αμέριστο εγωϊσμό. Για άλλη μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ασυδοσία ανθρώπων αιρετών. Ανθρώπων που σε 4 μήνες θα πασχίζουν για τη ψήφο μας. Κ αυτοί τι θα έχουν να επιδείξουν στους ψηφοθηρικούς λόγους τους και τις δεξιώσεις με τα χαμόγελα κολλημένα. Κάποιοι από αυτούς τους πολίτες είναι και οι Δ.Αστυνομικοί εναντίον των οποίων έστειλαν εξώδικο επειδή πολύ απλά έκαναν τη δουλειά τους. Να ρωτήσουμε αν σε κανένα δίμηνο τους έρθει κ σε αυτούς πρόσκληση για πολιτική συγκέντρωση?? Ποια είναι τα πρότυπα που θέλουν να μεταλαμπαδεύσουν στην σημερινή νεολαί?της ρουφιανιάς, του βύσματος, των εξαιρέσεων και της τεμπελιάς?ε, όχι τόσα χαρτιά κ πτυχία έχει ο καθένας μας, τσάμπα δεν τα πήραμε για κανενός το μαγαζάκι. Και τουλάχιστον οι ίδιοι δεν φτοντίζουν να είναι διαβασμένοι έστω για τις βασικές τους αρμοδιότητες, για την σοβαρότητα της θέσης που αναλαμβάνουν και για τον τρόπο λειτουργίας όλων των υπηρεσιών στους ΟΤΑ που απαιτούν να διοικήσουν κιόλας με τη ψήφο των πολιτών. Δεν σέβονται ούτε καν τη ψήφο, ούτε τους ίδιους τους πολίτες, αλλά πάλι γιατί αυτοί να αντιμετωπίζονται σαν όλους τους πολίτες και να γράφονται τα αμάξια τους, τόση μάχη έδωσαν για να μια ψήφο κ ένα ''όνομα''.Και είναι πιο τραγικό όταν τέτοιοι άνθρωποι που βρίσκονται χρόνια στη διοίκηση του συγκεκριμένου δήμου ως δημοτικοί σύμβουλοι ή αντιδήμαρχοι, απειλούν υπαλλήλους ΜΟΝΙΜΟΥΣ ότι όταν τον Νοέμβριο βγουν ''πάλι'' ως δημαρχία, θα τους απολύσουν!!!!!!Έλεος, σε ποιον αιώνα ζούμε και απαιτούμε εμείς οι υπόλοιποι να πάει αυτή η χώρα μπροστά, που έχουν βολευτεί αρκετοί..τελικά το ΔΝΤ μας φταίει????

Ανώνυμος είπε...

τα ζούμε εδώ και πολύ καιρό αυτά συνάδελφοι και ένα μόνο θα σας πω: ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ μιλάμε για ΚΟΤΕΣ ΛΕΙΡΑΤΕΣ και για τα κατακάθια της πολιτικής...( εκτός υπηρεσίας δεν θα έλεγαν τίποτα...)

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΥΒΡΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ!ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ?ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ανώνυμος είπε...

Νατοι παλι οι ειδικοι ανακριτικοι υπαλληλοι. Αυτα τα μαθηματα ποινικης δικονομιας έπρεπε να αφιερωσουν παραπανω ωρες στο θεμα.
Χωρις να ξερω το συμβαν, εικάζω το θεμα με τους "κυριους" συμβουλους είχε να κανει με παρανομη σταθμευση. Η οποια αγαπητε συναδελφε δεν διωκεται ποινικα.
Τωρα αν καποιος δημοτικος συμβουλος ηταν ιδιοκτητης καταστηματος υγειονομικου ενδιαφέροντος που πχ το λειτουργουσε χωρις αδεια, τότε κι εγω μαζι σου, οι συναδελφοι επρεπε να ασκησουν διωξη.
Να σε ρωτησω κατι; Αν εξυβριστει αστυνομικός (κανονικό) που δεν ειναι ανακριτικος υπαλληλος, δεν μπορει να ασκησει διωξη ή να τον συλλαβει; Μην τρελλαθουμε κιολας. Τα εχεις μπερδεμενα.
Και ρωτας τους συναδελφους τι εμμεσες επιπτωσεις μπορει να είχαν, αν προχωρούσαν σε διωξη; (επιπτωσεις όχι βεβαια νομικες -το δικιο με το μερος τους είναι - επιπτωσεις που αναγονται σε θεματα που αποφασιζει ο δημος - μετακινησεις, μεταταξεις, αποσπασεις) Καθε περιπτωση ειναι διαφερετικη και καθε φορα οι συναδελφοι κρινουν και πραττουν αναλογα. Το οτι ειναι ειδ.αν.υπαλληλοι εμένα ασχετο μου φαινεται.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΙ!ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ!ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΜΕ!ΕΦΟΣΟΝ ΕΞΥΒΡΙΣΤΗΚΑΝ Ο ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ!ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ Η ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ! εχεις δίκιο.. όντως έπρεπε να κινηθούν οι πινοικές διαδικασίες. Θα έπρεπε όμως να μας φέρεις ΕΣΥ την νομική κάλυψη του ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ! Γιατί κανένας Δήμος δεν αναλαμβάνει νομική κάλυψη εναντίον των Δημ. Συμβούλων του. Για πες μου, θα επιμεληθείς εσύ την διαδικασία? Η' τα τοπικά τμήματα ασφαλείας θα υποστηρίξουν τους συναδέλφους την ίδια ώρα που είναι "τατσι μήτσι κο" για να μη μετατεθούν αυτοί οι γενικοί ανακριτικοί υπάλληλοι, με τους Δημ. Συμβούλους. Εν πάση περιπτώσει, μη ζεις στην ουτοπική χώρα του ποινικού δικαίου, και το λέω πολύ καλοπροαίρετα. Καλώς έπραξαν οι συνάδελφοι όπως έπραξαν, καθώς μετά θα δημιουργούνταν περαιτέρω θέματα πολυ πιο σημαντικά από την εξύβριση, λόγω ή έργω, κατά το ποινικό δίκαιο. Και κάτι τελευταίο, όσο πιο ενωμένοι είμαστε, τόσο πιο ισχυρή θα γίνεται η Υπηρεσία μας. Μακριά μας οι ρουφιάνοι και οι κακεντρεχείς που πολεμούν από μέσα την υπηρεσία. Καλή σας μέρα και καλές περιπολίες!! ;)

LUPUS.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως συνάδελφοι έχω πάει αντιδήμαρχο στον εισαγγελέα υπηρεσίας διότι εν ώρα εργασίας με εξύβρισε , ήταν επιλογή μου που δεν του έκανα μήνυση διότι ικανοποιήθηκα απο τις παρατηρήσεις που του έκανε η κα. εισαγγελέας , είμαστε εργαζόμενοι συνάδελφοι όχι δούλοι , όταν είμαστε σωστοί στην δουλεία μας δεν πρέπει να φοβόμαστε κανέναν , όλοι αυτοί (δημ.σύμβουλοι) έρχονται και φεύγουν εμείς μένουμε στους δήμους , να είστε όλοι καλά.

καλαχαν είπε...

Συναδελφε που γραφεις κεφαλαια εχεις αδικο.
Συλληψη μπορουμε να κανουμε μονο για τα πλημελληματα οπως μπορουν και οι πολίτες.

Η εξύβριση δεν ειναι πλημελλημα.Στην καλυτερη περισπτωση κανεις εγκληση.