Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Μαΐου 2010. Παράλληλα, καλεί τους εργαζομένους σε μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Ακολουθεί η ανακοίνωση-ενημέρωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.,  προς τους συλλόγους - μέλη της :


Αθήνα, 3 Μαΐου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 503



Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


Συνάδελφοι,

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στη σημερινή του συνεδρίαση, Δευτέρα 3 Μαΐου 2010, με αφορμή τα νέα πρωτοφανή σε αγριότητα και σκληρότητα μέτρα της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που οδηγεί το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων σε χρεοκοπία, πτώχευση και οικονομική εξαθλίωση αποφάσισε:

1. Την προκήρυξη νέας 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 4 και 5 ΜΑΪΟΥ 2010, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε.

2. Την συμμετοχή την ΤΡΙΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ 2010, στις 12.00 το μεσημέρι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

3. Τη μαζική και αποφασιστική παρέμβαση για την μεγαλειώδη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην Πανεργατική Απεργία της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 5 ΜΑΪΟΥ 2010 και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 το πρωί, προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα).

4. Την εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων εκτιμώντας τις διαθέσεις του κλάδου και το συντονισμό με άλλους κλάδους του Δημοσίου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

5. Την ενίσχυση της περιφρούρησης των Χ.Υ.Τ.Α. σε όλη την χώρα αλλά και την διαρκή πραγματοποίηση συγκεντρώσεων για τη συσπείρωση και ενημέρωση όλων των εργαζομένων.

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την παρέμβαση τους και να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε τη συντονισμένη πολιτική προπαγάνδα που με την βοήθεια των Μ.Μ.Ε. ενοχοποιούν συλήβδην το Δημοσιοϋπαλληλικό προσωπικό και που επιβάλλει την απενοχοποίηση ενός χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος που μεθοδεύει προκλητικά την ατιμωρησία των πολιτικών, σιωπά για την γενικευμένη διαφθορά των υπερτιμολογημένων έργων και προμηθειών που παράγουν «μαύρο πολιτικό χρήμα» και οικονομική αιμορραγία του Δημοσίου που αγγίζει το 20 δις το έτος, αλλά και για την παραοικονομία των 80δις το έτος που βουλιάζει το κράτος, τη χώρα, τους εργαζόμενους.

Οι ευθύνες είναι πολιτικές, είναι διαχρονικές δεν μεταφέρονται, δεν μεταβιβάζονται.

Ο αγώνας μας είναι η μόνη ΕΛΠΙΔΑ για τους εργαζόμενους.

Γι’ αυτό ο ενωτικός, μαχητικός και παρατεταμένος αγώνας για την ουσιαστική ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών συνεχίζεται και διεκδικεί :

• Την ανάκληση των αντιλαϊκών μέτρων. Διεκδικούμε πραγματικές – ουσιαστικές αυξήσεις.
• Την απόσυρση του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί το πρόγραμμα σταθερότητας, καταργεί το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και οδηγεί σε απόλυση χιλιάδες εργαζομένους.
• Την αποτροπή κατάθεσης του αντιασφαλιστικού σχεδίου Νόμου που ισοπεδώνει τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
• Την πλήρη και σταθερή εργασία, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο Δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών. Καμία απόλυση εργαζόμενου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Συνάδελφοι,

Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις είναι καθοριστική, προκειμένου να αποκρουστεί η μεθοδευμένη εξαθλίωση μας προς όφελος τραπεζιτών, μεγάλου κεφαλαίου και λίγων εκλεκτών που πλούτισαν και θα συνεχίσουν να πλουτίζουν στις πλάτες των εργαζομένων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ………….

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Από την Εκτελεστική Επιτροπή 
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο αντεξουσιαστικό κίνημα!!Τα έβαλε με το Κεφάλαιο και κέρδισε! Τι παλικάρια!!Ηρωες με τα λεφτά του μπαμπά(σιχαίνομε τα στερεότυπα αλλά δεν τους αντέχω άλλο)Τρεις νεκροι τραπεζουπάλληλοι των 850 και 1000 ευρώ,ποιός άλλος θα έχει σειρά, μήπως ΕΓΩ;Το άλλοθι και για άλλα μέτρα λοιπόν με σύμμαχους εσάς,τους καλύτερους συμμάχους του Δ.Ν.Τ,των μεγάλων συμφερόντων για την τελική μας πτώση !!!!Τρομεροί επαναστάτες κουκουλοφόροι,προβοκάτορες,κουκούλες φορούσαν και κάποιοι άλλοι στα χρόνια της Ναζιστικής κατοχής!!Μοιάζετε τόσο πολύ τελικά!!Τα κόκκαλα του Μπακούνιν και του Κροπότκιν σίγουρα θα τρέμουν!!