Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Έκτακτα δελτία τύπου από Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση των σκληρών οικονομικών μέτρων από την κυβέρνηση

Δελτίο τύπου Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α :




Συνάδελφοι,

Οι προειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. (που ανακοινώθηκαν σήμερα) δείχνουν μια πρωτοφανή σκληρότητα, αγριότητα στη λεηλασία του εισοδήματος και των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η πολιτική της κυβέρνησης που με τις αποφάσεις αυτές προχωρά χωρίς κανένα ενδοιασμό στην χρεοκοπία, πτώχευση και οικονομική εξαθλίωση του συνόλου των εργαζομένων της χώρας, πρέπει να πάρει την απάντηση που πρέπει.

Τα Μ.Μ.Ε. και η κυβέρνηση
με την καθημερινή «ιδεολογική τρομοκρατία» τους, θέλουν να μας πείσουν ότι για την οικονομική κρίση ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ.
Θέλουν να μας κάνουν ΟΛΟΥΣ συνένοχους στα δικά τους εγκλήματα.

Τα διλλήματα της κυβέρνησης ή θα ματώσουμε ή θα πτωχεύσουμε δεν ισχύουν για κανένα μισθωτό, συνταξιούχο, άνεργο ούτε για το Δημόσιο, ούτε για τον Ιδιωτικό Τομέα.
Καθώς είναι οι μόνοι που καθημερινά ματώνουν και πτωχεύουν εκτός των λίγων και εκλεκτών και του μεγάλου κεφαλαίου που εξακολουθούν να κερδοσκοπούν που ενώ έχουν την ευθύνη για την κρίση, χαίρονται και μεταβιβάζουν το κόστος της κρίσης στους απλούς ανθρώπους του μόχθου.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ απροκάλυπτα τη νοημοσύνη των πολιτών, της Κοινωνίας.
Ενώ οι πολιτικές που ασκούνται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι ανύπαρκτες καθώς έχουμε αύξηση του πληθωρισμού, όξυνση της ύφεσης και πολλαπλασιασμό των κοινωνικών προβλημάτων και των αδιέξοδων.


Η «πατριωτική» ρητορική περί αναγκαίων, επώδυνων, σκληρών μέτρων κ.λ.π. είναι χωρίς περιεχόμενο για την πλειοψηφία των εργαζομένων όταν η κυβέρνηση παραδίδει στην τρόικα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. άνευ όρων και ερήμην του Ελληνικού Λαού την πολιτική και οικονομική διακυβέρνηση της χώρας.

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση σήμερα ανακοίνωσε:

1. Την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και αντί αυτού παροχή επιδόματος πείνας 500 ευρώ τα Χριστούγεννα, 250 ευρώ το Πάσχα και 250 ευρώ έναντι επιδόματος αδείας και αυτά σε όσων οι μικτές αποδοχές δεν υπερβαίνουν τα 3.000 ευρώ.

2. Το πάγωμα των αποδοχών των Δημοσίων υπαλλήλων τουλάχιστον για την επόμενη τριετία.

3. Νέα περικοπή κατά 8% των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο.

4. Την κατάργηση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

5. Αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α.

6. Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης (ποτά, τσιγάρα, καύσιμα).

7. Απολύσεις μεγάλου αριθμού εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ είναι πλέον βέβαιο ότι το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» εντάσσεται στο πρόγραμμα σταθερότητας.

Αυτά είναι τα μέτρα που θα επιβληθούν από την κυβέρνηση και την τρόικα και θα είναι άμεσης εφαρμογής, μέτρα σκληρά, άδικα και αντικοινωνικά που θα δημιουργήσουν πρωτοφανείς κοινωνικές επιπτώσεις.

Για την αντιμετώπιση αυτής της ολομέτωπης επίθεσης είναι η ώρα του ΑΓΩΝΑ, της ΜΑΖΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ με ένταση, με επιμονή.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δείχνουν το δρόμο, δυναμώνουν την παρέμβασή τους και αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε την αθλιότητα αυτής της κατάστασης που βίαια επιβάλλεται στη ζωή όλων μας και εμφανίζεται ως εθνική, υπεύθυνη, μόνη «λύση».

Γι’ αυτό η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. πρέπει να είναι καθολική και ενωτική.
Η απάντηση των εργαζομένων
πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ και δυναμική.
Καθώς η συνέχιση και η κλιμάκωση του αγώνα
είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
Είναι η μόνη ΕΛΠΙΔΑ για τους εργαζόμενους.

• Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Ομοσπονδίας τη ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΪΟΥ 2010.
Δίνουμε δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη) στις 12.00 το μεσημέρι και στην πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή.

• Προετοιμάζουμε τη συμμετοχή του κλάδου στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την συμμετοχή σε συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2010 σε όλους τους Δήμους της χώρας.

• Συγκαλείτε έκτακτα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2010 στις 6.00 το απόγευμα προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων (ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ) αλλά και να δοθεί εξουσιοδότηση στην Εκτελεστική Επιτροπή για νέα συνέχιση – κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Διεκδικούμε:

• Να ανακληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα.

• Να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό σχέδιο Νόμου που αυξάνει τα όρια ηλικίας, μετατρέπει τις συντάξεις σε βοηθήματα και οδηγεί τους συνταξιούχους στην φτώχεια.

• Πραγματικές – ουσιαστικές αυξήσεις.

• Καμία απόλυση εργαζόμενου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πλήρη και σταθερή εργασία, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο Δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών.

• Απόσυρση του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» που σχεδιάζει την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και βγάζει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Συνάδελφοι,

Η ηττοπάθεια και ο εφησυχασμός αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο για να περάσουν τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.
Η μοναδική απάντηση και ελπίδα των εργαζομένων αποτελεί ο ενωτικός, μαχητικός και παρατεταμένος αγώνας για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


Δελτίο τύπου Α.Δ.Ε.Δ.Υ. :




Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) που δυναμικά από τη Δευτέρα 3 Μάη 2010 αντιδρούν στα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και δείχνουν μια πρωτοφανή σκληρότητα, αγριότητα στη λεηλασία του εισοδήματος και των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αύριο Δευτέρα 3 Μάη 2010 στις 12.00 το μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στην πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: