Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Τα ίδια και τα ίδια...

Δελτίο τύπου εξέδωσε σήμερα το Επαγγελματικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με θέμα το παραεμπόριο. Ο Πρόεδρος του ΕΕΘ με επιστολή του προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Θεόδωρο Αθανάσαρο , τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Δημήτρη Παπαδόπουλο και τον κο Δημήτριο Παπαγεωργίου Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ζητά την άμεση ενεργοποίηση (!) του ελεγκτικού μηχανισμού ενώ παράλληλα "προειδοποιεί" ότι τα μέλη του ΕΕΘ που πλήττονται από την έξαρση του παραεμπορίου, είναι έτοιμα "να πάρουν το νόμο στα χέρια τους". Το δελτίο τύπου έχει ως εξής :

Μέτρα για το παραεμπόριο

«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής για την επίλυση του προβλήματος με το παραεμπόριο», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης σε επιστολή του προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Θεόδωρο Αθανάσαρο , τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Δημήτρη Παπαδόπουλο και τον κο Δημήτριο Παπαγεωργίου Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Ο κ. Ζορπίδης την άμεση ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού και προτρέπει τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου και της αστυνομίας να συμφωνήσουν σε ένα κοινό σχέδιο δράσης.
«Καθημερινά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε περιφερειακές αγορές συντελείται ένα έγκλημα διαρκείας κατά των επαγγελματιών. Μπροστά στα μαγαζιά τους στήνονται παραμάγαζα που στερούν από τις επιχειρήσεις πολύτιμα έσοδα, ενώ και το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο χάνει φόρους, ΦΠΑ και εισφορές. Καθημερινά γινόμαστε δέκτες παραπόνων και καταγγελιών από τα μέλη μας. Δηλώνουν απελπισμένοι και δυστυχώς έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Η αδράνεια των ελεγκτικών μηχανισμών μπορεί να ωθήσει επαγγελματίες σε ενέργειες που μπορούν να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Για άλλη μια φορά ζητάμε το αυτονόητο, την τήρηση του νόμου», τονίζεται στην επιστολή.

Εμείς συμφωνούμε απολύτα με το ΕΕΘ όσον αφορά το μέγεθος του προβλήματος . Θα θέλαμε όμως να διορθώσουμε μια λέξη στην επιστολή αυτή. Δεν πρόκειται για αδράνεια των ελεγκτικών μηχανισμών κ. πρόεδρε. Για ΑΔΥΝΑΜΙΑ πρόκειται. Ας μη τα μπερδεύουμε.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε νουμερα πως θα πανε οι συναδελφοι σε ελεγχο χωρις τον απαραιτητο οπλισμο?αλλα τι να πω αφου ειστε νουμερα επιδοτουμενα!βρε ουστ!!!!!!!!1

Ανώνυμος είπε...

Voliki adynamia na ypothesw???? Oi kareklokentavroi kala tha kanoun na kryftoun katw ap ta grafeia, oxi min tous kanoume tipota, alla na min fainetai i adynamia sti fatsa tous...

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε από όλα αυτά που συμβαίνουν αυτό καταλάβαμε;Τον οπλισμό βλέπουμε ως λύση;Επίσης καλό θα ήταν να μιλάμε με καλύτερο τρόπο και περισσότερο σεβασμό σε ανθρώπους που μας αποδίδουν τον οβολό τους ως δημότες, όποια και αν είναι η άποψη τους!!

Ανώνυμος είπε...

ase ton ''sinadelfo fasistario'' na ekplirosei to paidiko tou oneiro tis mi eisagogis tou sto soma tis ellinikis astinomias. edo xoris opla kai orismenoi kanoun idi tous rambo. na paroun kai opla na exoume kai athoa thimata epeidi apla kapote prin xronia den perasan stin el.as.! ante tora na prospathiseis na peiseis tetoia atoma oti meta apo psixotest pou tha pernousan me ta kompleks pou exoun DEN tha pairnan oute neropistolo.

Ανώνυμος είπε...

kala auto to papagalaki pou milaei gia opla kai vlakies kapios na tou voulosei to stoma epitelous. den eimaste kala... to thema einai na apalagoume apo autes tis armodiotites kai tipota allo.

Ανώνυμος είπε...

Αν απαλλαγούμε από αυτές τις αρμοδιότητες που έχουν ποινικές κυρώσεις(τις οποίες δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε) ποια αρμοδιότητα θα μας απομείνει; Μόνο η παράνομη στάθμευση; (Που και αυτό οι Δήμαρχοι το βλέπουν μόνο εισπρακτικά). Πρέπει όλοι να προβληματιστούν σοβαρά για το σκοπό ύπαρξης της Υπηρεσίας και να αποφασίσουν πως θα πορευθεί ώστε να δικαιολογεί στον πολίτη την ύπαρξή της. Ο ρόλος μιας υπηρεσίας που ονομάζεται ¨Αστυνομία" μπορεί να είναι μόνο αστυνομικός. Μην εθελοτυφλούμε και σκεφτόμαστε ¨δημοσιουπαλληλίστικα"

Ανώνυμος είπε...

Και τι σημαίνει αστυνομία και αστυνομικός ρόλος τον 21ο αιώνα μόνο βία και καταστολή;Κοινωνικό ρόλο,ανθρώπινο πρόσωπο δεν έχει;Στην εποχή που ζούμε και πού όλα αλλάζουν καλό θα ήταν να ξαναδούμε τα πράγματα από μια νέα βάση με μια σύγχρονη ματιά και όχι μόνο με την λογική της δεκαετίας του 50 του προηγούμενου αιώνα!!

Ανώνυμος είπε...

Ετσι, ετσι.... Να μην κανετε τιποτα!!! Φραπε και 10 κλησεις την ημερα... Τωρα που θα μπουμε κ στο ΔΝΤ να δειτε ποιοι θα βαφτιστουν αχρηστοι πρωτοι-πρωτοι. Μετα θα ψαχνετε αρμοδιοτητες αλλα ο απολυμενος-ανεργος δεν εχει αρμοδιοτητες αγαπητοι...

Το ειπανε κιολας "Αν καταργηθει οργανικη θεση ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ απολυση Δ.Υ." Λετε να μπλοφαρουνε;;;;

(Και μην ακουσω "αυτο δεν γινεται" ξερετε πολυ καλα πως το ΔΝΤ δεν το ψηφιζουμε και αμα δινει λεφτα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ. Γιαννης κερναει Γιαννης πινει. Ρωτηστε αν εχετε γνωστο τι εγινε σε χωρες που τους καθησε στο σβερκο)

Ανώνυμος είπε...

Αν το όνομα είναι το πρόβλημα ας το αλλάξουμε λοιπόν. Ειδική Δημοτική Υπηρεσία Ελέγχων, πώς σου φαίνεται;
Αλλά δεν νομίζω να είναι το πρόβλημα μόνο το όνομα...

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι μασάνε την καραμέλα της κυβέρνησης για απολύσεις αν καταργηθεί η οργανική θέση. Το ερώτημα είναι: είπε κάτι καινούριο η κυβέρνηση; Ή επανέλαβε κάτι που ισχύει για να τσιμπήσουν τα "παπαγαλάκια";
Στον ΚΚΔΚΥ στο άρθρο 156, ένας από τους λόγους απόλυσης είναι η κατάργηση της θέσεως στην οποία υπηρετεί. Στο άρθρο 158 όμως επισημαίνεται: Οι κατά τις ανωτέρω διατάξεις προς απόλυση υπάλληλοι δικαιούνται με αίτησή τους να μεταταγούν σε κενή οργανική θέση άλλης δημόσιας υπηρεσίας ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή Ο.Τ.Α. α και Β΄ βαθμού.
Επιπλέον, όσα ειπώθηκαν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αφορούσαν τον δημόσιο τομέα, και συγκεκριμένα σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών του δημοσίου. Δεν είπε τίποτα περισσότερο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, χώρια που άλλο δημόσιο, και άλλο ΟΤΑ.

Η παρέμβασή μας γίνεται γιατί δεν μας αρέσει η κινδυνολογία κάποιων που θολώνουν τα νερά κάνοντας αυθαίρετες ερμηνείες όπως τους βολεύουν.

Ανώνυμος είπε...

oxi sinadelfe na ksekinisoume energeies gia na agorasoume mpazoukakia kai xeirovomvides pou tha prosarmostoun stin stoli gia to neo antartiko poleon........... kai den enoo krotou-lampsis alla apo tis alles pou skotonoun. oso gia ton frape kai deka kliseis esi an thes kane tin arxi kai ksekina to frape kai 11 kliseis.

Ανώνυμος είπε...

Αν η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αποφασίσει τη μετατροπή της Υπηρεσίας σε ειδική δημοτική υπηρεσία ελέγχων και το διεκδικήσει πανελλαδικά ίσως μπορεί και να το επιτύχει. Όμως το θέμα των αρμοδιοτήτων και του τρόπου άσκησής τους θα παραμείνει. Πώς θα πείσεις τον παραβάτη να συνεργαστεί για να του επιβάλεις πρόστιμο; Ποιες αρμοδιότητες θα κρατήσει η καινούργια υπηρεσία που να μπορεί να ασκήσει επαρκώς; Ας σκεφτούμε ποιες ανάγκες της κοινωνίας καλούμαστε να καλύψουμε( όχι τι έχουν στο νου τους οι δημαρχο-εισπράκτορες) και τι περιμένουν από μας οι πολίτες

Ανώνυμος είπε...

Αργα η γρηγορα θα φταναμε εδω,ηταν νομοτελειακο αφου ξεκινησε μια υπηρεσια που δεν επρεπε να ξεκινησει βασικα, αλλα αφου τελος παντων πηραν την αποφαση να ξεκινησει, ξεκινησε απο την αρχη τελειως λαθος. Αυτο το υβριδιο μεταξυ δημοτικων υπαλληλων και ατυνομικων δεν μπορει να λειτουργησει παρα μονο ως εισπρακτικος οργανισμος (βλεπε κλησεις). Αρα δυο ειναι οι δρομοι: ή αποποινικοποιηση αρμοδιοτητων και αλλαγη ονοματος δηλαδη εμμεση καταργηση της Δ.Α. ή μετατροπη σε μια δευτερη αστυνομια με οπλισμο κ.λ.π. Αλλα θελουμε να γινουμε Αστυνομικοι; Ενοειτε οχι γιατι οταν προσληφθηκαμε δεν μας το ειπαν αυτο και πολλοι απο εμας δεν ειναι ικανοι για αυτο και πολυ καλα κανουν και δεν ειναι. Και στην τελικη και δεν θελουμε και δεν μπορουμε.capito; Ας μας το ελεγαν απο την αρχη να μην ερχομασταν καθολου σε αυτη την υπηρεσια. Δεν θα πληρωσουμε εμεις την κουτοπονηρια του νομοθετη και του Ελληνικου Κρατους. Αν θελησουν να μας εξαπατησουν κατα αυτο το τροπο και ξυπνησουμε ξαφνικα μια μερα με το οπλο ανα χειρας προτεινω ομαδικη αγωγη για αποζημιωση κατα του Ελληνικου Δημοσιου γιατι καποιοι αφησαν αλλες δουλειες η καριερα η επενδυσαν το εργασιακο τους μελλον σε αυτη τη υπηρεσια και εγκλωβιστικαν σε μια υπηρεσια που θα υποστει τετοια μεταλλαξη οπου δεν θα μπορουν να αντεπεξελθουν και θα οδηγηθουν πιθανα ακομα και σε παραιτηση.Αρνηση μεχρις εσχατων λοιπον στην μετατροπη της υπηρεσιας σε αστυνομια, ομαδικη αγωγη για αποζημιωση για τη ζημια που θα υποστουμε απο μια τετοια επιλογη για τη υπηρρεσια. Αν η υπηρεσια αυτη ετσι οπως φτιαχτηκε δεν λειτουργει και δεν ειναι ανταποδοτικη σε σχεση με το κοστος της δεν φταιμε εμεις αλλα οι φωστηρες που φτιαχνουν τους νομους και οι φωστηρες πολιτικοι που κανουν τις πολιτικες επιλογες και δινουν κατευθυνσεις. Αν δεν σας αρεσει λοιπον η Δ.Α. οπως ειναι αυτη τη στιγμη καταργειστε τη να τελειωνουμε ειτε εμμεσα ειτε αμμεσα και να παρουμε και εμεις μετατξη να υσηχασουμε και εμεις και εσεις..

Ανώνυμος είπε...

Το τι δικαιουται καποιος βασει του ΚΚΔΚΥ να το πειτε και στους χαμενους της ΑΣΠΙΣ, του χρηματιστηριου κλπ. Και αυτοι δικαιουνταν αλλα χαθηκε στην πορεια... Και ξερετε γιατι?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ. Μη ζειτε σε εναν κοσμο αγγελικα πλασμενο. Αμα δεν σε χρειαζονται τα δικαιωματα σου χανονται. Ναι, μπορεις να προσφυγεις να κανεις να δειξεις, αλλα αν φτασεις ως εκει, χ3σ3 ψηλα και αγναντευε!
Προτεινω μεγαλυτερη συνεση σε οσους υποστηριζουν καταργηση της υπηρεσιας στην οποια μπηκαν οικειοθελως στο τελος τελος!

Οσο για το τι περιμενουν απο μας οι πολιτες δεν ειδα κανενα παραπονο πολιτη που παρευρεθη η Δ.Α. σε επιχειρηση του ΣΔΟΕ. Αν το καταλαβατε το ΣΔΟΕ εκανε επιχειρηση οχι η ΔΑ. Η ΔΑ απ οτι καταλαβα εκανε την παραλαβη των κατασχεμενων

Ανώνυμος είπε...

Η δημοτικη αστυνομια κανει παραλαβη κατασχεμένων εμπορευματων στο υπαιθριο εμποριο, αν δεν κανω λαθος και οχι σε επιχειρησεις. Εκει κατασχεσεις κανει η ΥΠΕΕ και οχι η δημοτικη αστυνομια. Φοβαμαι οτι τα εχουμε μπλεξει, αλλα δυστυχως τα εχουν μπλεξει και οι ασχετοι που μας διοικουνε.