Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Περί στάσης και περιστάσεις...

Την προηγούμενη εβδομάδα,στα πλαίσια της 4ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, τολμήσαμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα προβάλλοντας κάποια από τα κλαδικά μας αιτήματα μέσα στο γενικότερο πλαίσιο που είχε θέσει η ομοσπονδία. Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ήταν η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση συναδέλφων αλλά παράλληλα και η αποστολή μηνυμάτων με πολλαπλούς αποδέκτες. Τα αποτελέσματα του εγχειρήματος ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων "ερήμωσε" το κτίριο της Μοναστηρίου, και όχι μόνο,ενώ ανάγκασε τη διοίκηση,για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου, να ορίσει προσωπικό ασφαλείας σε στάση εργασίας. Μάλιστα όταν απευθυνθήκαμε σε εμπειρότερους στα συνδικαλιστικά να μας απαντήσουν κατά πόσο αυτό προβλέπεται έπεσαν από τα σύννεφα λέγοντας χαρακτηριστικά "εδώ ψάχνουμε απεργούς εσείς ρωτάτε για προσωπικό ασφαλείας;".

Τα αποτελέσματα της εντυπωσιακής κινητοποίησης των συναδέλφων ίσως να μην είναι ορατά ακόμη. Να είναι σίγουροι όμως όλοι ότι τα μηνύματα στάλθηκαν εκεί που έπρεπε. Οι αποδέκτες πολλοί εντός και εκτός των τειχών. Ελπίζουμε και στην ομοσπονδία να έλαβαν το μήνυμα.Όσο για τη Βενιζέλου ο χρόνος θα δείξει......ή εμείς.

Το μεγαλύτερο κέρδος όμως είναι η συσπείρωση και η ενότητα των συναδέλφων που, έστω και για μιά ημέρα, λειτούργησαν σαν συμπαγές σύνολο κάτι που θα μείνει παρακαταθήκη για μελλοντικές κινητοποιήσεις.

Μια που αναφερθήκαμε στη Βενιζέλου η Νομική Υπηρεσία συνεχίζει το ίδιο τροπάρι.Νέα άρνηση σε αίτηση συναδέλφου για νομική στήριξη σε δίκη που βρέθηκε κατηγορούμενος επειδή τόλμησε να αμυνθεί σε επίθεση που δέχθηκε εν΄ώρα υπηρεσίας. Αυτή τη φορά 4σέλιδο το δικαιολογητικό της άρνησης και παραπομπή στον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους. Μόνο που ο νόμος τον οποίο επικαλούνται έχει ήδη καταργηθεί και η μόνη αρμόδια υπηρεσία για παροχή νομικής στήριξης είναι η ίδια.

Έπεται συνέχεια και είμαστε περίεργοι να δούμε τι θα άλλο θα σκεφτούν προκειμένου να αποφύγουν το αυτονόητο ...
ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην στάση. Και συγχαρητήρια για την επιλογή του ΣΔΑΘ να επεκτείνει τα αιτήματα της στάσης σε αμιγώς υπηρεσιακά θέματα, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των συναδέλφων.
Όσο για το προσωπικό ασφαλείας, από παλιότερη ενημέρωση που είχαμε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, αυτό το αποφασίζει το σωματείο με την ομοσπονδία στην αρχή κάθε χρόνου. Αν αυτό δεν έχει συμβεί, είναι στη διακριτική ευχέρεια του σωματείου να διαθέσει ένα μικρό αριθμό συναδέλφων για να καλυφθούν έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες και μόνο. Σε παλιότερη μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα, η διεύθυνση όρισε μόνη της προσωπικό ασφαλείας, αλλά ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ ήρθε στην υπηρεσία και είπε στους συναδέλφους ότι η απόφαση δεν είναι έγκυρη και μπορούν να απεργήσουν κανονικά. Η διεύθυνση έπρεπε να βασιστεί μόνο σε όσους δεν ήταν μέλη του σωματείου.

Όσο για την κατάπτυστη πρακτική της νομικής σας υπηρεσίας, κάποιος θα πρέπει να πληρώσει τελικά...

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο παιδια! Συνεχιστε ετσι, δυναμικα και εμεις (απο αλλους δημους) ειμαστε μαζι σας, εστω και απο μακρια